Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 20 червня 2020 р.

Книжковому гурману


Вміння переконати людину — важлива навичка, яка значно допомагає полегшити життя. Саме тому мистецтво переконувати — це мистецтво, оволодівши яким, можна досягти небувалого успіху. Мистецтво розумного переконання передбачає вміння так подати свою думку, щоб людина прийняла її як важливу для себе і захотіла втілити її в життя.
Переконання — це спосіб словесного впливу, який включає систему аргуметів, побудованих за законами логіки і обгрунтовують висунуту ідею оратора. Переконання — це поєднання інформування, роз'яснення та доказів. Успішне переконання веде до включення нових відомостей в сформовану систему думок і поглядів, до часткової зміни світогляду та поведінки. В свою чергу маніпуляція має на меті експлуатацію співрозмовника в інтересах мовця. Маніпуляція відрізняється від переконання тим, що при переконанні запланований ефект досягається добровільно, а при маніпуляції своєрідне інтелектуальне насильство відбувається за допомогою специфічних прийомів.
Пропонуємо увазі користувачів книжки, що допоможуть нам оволодіти мистецтвом переконувати, а також навчать не піддаватись маніпулюванню нашою поведінкою та емоціями.

316.6
Г63
Гольдштейн, Ноа Дж. Так! 60 секретів із науки переконувати / Н. Дж. Гольдштейн, С. Дж. Мартін, Р. Б. Чалдині ; пер. з англ. І. Павленко. — 10-те ювіл. вид. — Київ : BookChef, 2019. — 304 с.
Щодня ми стикаємося з проблемою як переконати інших робити те, що ми хочемо. Що змушує людей казати «так» на наші прохання? Ця книжка містить десятки порад, найцитованішого фахівця з питань впливу, професора Роберта Чалдині, які нам неодмінно знагодяться. І, застосовуючи їх, ми зможемо переконувати як на роботі, так і вдома, докладаючи менше зусиль. Ми дізнаємося, як говорити, щоб слухачам не було нудно, що ми можемо зробити на роботі, щоб підвищити свій вплив на інших, і чому бути другим гірше, ніж третім.
Прочитавши цю книжку, ми побачимо, як незначні зміни в підході до спілкування матимуть значний вплив на наш успіх.

658
Ж68
Жигілій, Євген. Майстер дзвінка. Як пояснювати, переконувати і продавати телефоном / Є. Жигілій ; пер. с рос. А. Стояновської. — Дніпро : Моноліт, 2019. — 376 с.
Уміння спілкуватися телефоном чи не найголовніша наша зброя і знаряддя праці. Автор книжки — відомий бізнес-тренер і мотиваційний спікер Євген Жигілій — стверджує, що опанувати цю навичку до снаги кожному: потрібно чітко вибудовувати розмову за скриптами й алгоритмами, готуватися й тренуватися заздалегідь, відчувати впевненість, внутрішню радість і вірити в успіх. Усі секрети вдалого телефонного спілкування чекають на нас у цій книжці. Навіть досвідчений спеціаліст знайде тут корисні прийоми для свого арсеналу!

659
К20
Каплунов, Денис. Нейрокопірайтинг : 100+ засобів впливу за допомогою тексту / Д. Каплунов ; пер. з рос. Р. Трифонов. — Харків : Фабула, 2018. — 352 с. — (Нон-фікшн).
У виданні об’єднано понад 100 прийомів впливу на свідомість читача за допомогою різних словесних хитрощів. Ми зможемо збагатити ними свої тексти, до нас приплине хвиля натхнення, ми зможемо за їхньою допомогою прийти до самостійних ідей і власних секретів.






          
159.9
К24

Карнегі, Дейл. Як здобувати друзів і впливати на людей / Д. Карнегі ; пер. з англ. І. іванченко. — Київ : КМ-Букс, 2018. — 256 с.
У світому бестселері Дейла Карнегі йдеться про надзвичайно складні речі — успіх у бізнесі, кар'єрі, міцний шлюб, довіру і дружбу — простими і доступними словами. Ці прості рекомендації виявилися найбільш дієвими у критичних життєвих обставинах і обов'язково допоможуть і нам.
У цій книжці — перевірені часом поради, до яких ми повертаємося знову і знову, і які даємо своїм дітям, коли надходить їхня пора.



          159.9
Т16
Талер, Річард. Поведінкова економіка : як емоції впливають на економічні рішення / Р. Талер ; пер. з англ. С. Крикуненко. — Київ : Наш формат, 2018. — 464 с.
За класичною економічною теорією, люди діють раціонально. Та й самі ми схильні думати, що ухвалюємо рішення з максимальною вигодою для себе. Однак нашим вибором часто керують емоції, і Річард Талер, лауреат Нобелівської премії з економіки 2017 року, на основі численних досліджень та прикладів із життя переконає нас у цьому. Яких помилок ми як споживачі припускаємося щодня? За яких обставин ми більше схильні до ризику та як ефективно заощаджувати кошти? Про розумні капіталовкладення, гіпотезу ефективного ринку, фреймінг, про наші упередження та самоконтроль він розповідає не лише зрозуміло та цікаво, а й навіть із гумором.
Річард Талер доступно розкриває психологію ухвалення рішень і пояснює, як завдяки поведінковій економіці зробити світ кращим.

316
Ч-16
Чалдині, Роберт. Переконання: революційний метод впливу на людей / Р. Чалдині ; пер. з англ. Т. Микитюк. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. — 352 с.
Що роблять ефективні комунікатори для того, щоб їх почули і сприйняли? Саме про це розповість міжнародний бестселер про те, як переконувати.
За допомогою багаторічного дослідження, наукових підходів, спостережень та практики, Роберт Чалдині розкриває секрети донесення ідей публіці. Завдяки книжці ми дізнаємося:
- чому саме приділяють найбільше уваги найкращі оратори;
- про стимули та «магніти», що привертають увагу;
- як робоче середовище впливає на якість роботи;
- про шість концепцій спрямованої уваги;
- в чому полягає механізм попереднього переконання ...
ТА БАГАТО ІНШОГО!  

Немає коментарів:

Дописати коментар