Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 24 червня 2020 р.

«Державна служба України сьогодні»


23 червня — День державної служби України. Почали відзначати цей день після відповідного указу Президента в 2003 році. У документі, підписаному 4 квітня, зазначається, що це свято вводять «з урахуванням ролі державної служби в процесі становлення України як суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави».
Виконання державних справ — це велика відповідальність. Суспільство покладає на державних службовців особливо важливі функції, довіряє вирішувати найскладніші завдання, а взамін чекає небайдужості, компетентності та творчого ставлення до справи. Саме від співробітників поліції, військовослужбовців, працівників міністерств, обласних та міських адміністрацій та рад, виконкомів, податкової та митної служб залежить рівень довіри народу до влади, її авторитет.
Вітаємо з професійним святом державних службовців, які ефективно несуть службу, які є справжніми патріотами нашої країни, тим, хто реально дбає про покращення рівня життя громадян.






 


67
З 19
Закон України про державну службу : За станом на 5 травня 2000 р. / Верховна Рада України. — Київ : Парлам. вид-во, 2000. — 24 c.
Офіційний текст. Закон регулює суспільні відносини, які охоплюють діяльність держави щодо створення правових, організаційних, економічних та соціальних умов реалізації громадянами України права на державну службу. Він визначає загальні засади діяльності, а також статус державних службовців, які працюють в державних органах та їх апараті.


 

67
Л 17
Лазор, Оксана. Державна служба в Україні : навч. посібник / О. Д. Лазор, О. Я. Лазор. — Київ : Дакор, 2006. — 470 с.
Зміст викладеного у виданні матеріалу представлений розділами, де окрім загальних положень щодо державної служби викладено сутність правового статусу державних службовців державних органів та їх апарату, проходження державної служби та службова кар’єра, матеріальне та соціально-побутове забезпечення державних службовців, припинення державної служби та відповідальність за порушення законодавства про державну службу. У посібнику подано глосарій понять, термінів, визначень щодо державної служби

67
Ч49
Черноног, Євген. Державна служба : історія, теорія і практика : навч. посібник / Є. С. Черноног. — Київ : Знання, 2008. — 462 с.
У виданні розкриваються теоретичні основи державної служби як важливої складової державного управління, розглядаються історія її виникнення та розвитку, моделі та види державної служби в інших країнах, завдання, організація та правове регулювання практики державної служби, основні напрями її реформування. До кожного розділу додаються запитання та завдання для самоконтролю.

Немає коментарів:

Дописати коментар