Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 6 червня 2020 р.

«Професія — журналіст» (до Дня журналіста України)


6 червня в Україні відзначають День журналіста. У 1992 році 6 червня Спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів, тож ця дата і стала днем професійного свята акул пера. День журналіста святкують всі хто причетний до друкованих, телевізійних, радіо та інтернет ЗМІ.
Цей день об'єднує людей творчої неспокійної професії. Це свято людей, які своєю працею роблять вагомий внесок формування громадської думки, виховують людей високих моральних якостей, сприяють розбудові держави.
Бути в гущі життєвих подій,
Не пропустити великих відкриттів
І майстерно володіти пером,
Йти нелегким своїм шляхом,
Бути тільки чесним і правдивим,
У своїх оцінках справедливим,
Універсал-спеціалістом –
Тоді зовися ти журналістом!
З тобою твоє свято відзначаємо,
З Днем журналістів вітаємо!


07
Б40
Безсмертний, Володимир. Українська журналістика та її воєнний сегмент учора, сьогодні, завтра / В. Безсмертний. — Київ : Ліра-К, 2019. — 200 с.
Видання грунтується на широкому фактичному матеріалі, написана цікаво, легка для сприйняття та усвідомлення.
Праця присвячена 27 річниці журналістики незалежної України. Це перший твір такого жанру, написаний українською мовою. Потреба у ньому назріла вже давно. Молоду генерацію українців цікавить звідки походить журналістика, які виклики долає, чим може пишатися, у якому напрямку рухається.





07
В27

Великою журналістикою покликані : творчий проект однокурсників-журналістів / упоряд. О. Горобець. — Тернопіль : Підручники і посібники, 2019. — 160 с.
Автори — випускники 1981 року відділення журналістики Вищої партійної школи в Києві. По різному склалася їхня доля, але ніхто не зрадив професії, не зганьбив своєї професійної честі. А в роки важких випробувань багато хто з журналістів опинився у вирі боротьби за незалежність нашої держави.
У виданні зібрано понад двадцять хвилюючих розповідей про талановитих журналістів-випускників, служителів пера і мікрофона, надруковано написані на замовлення знаними нині журналістами оповіді про творчу діяльність, — свою і колег. А скільки ж різних курйозів, пригод і несподіванок траплялося за цей час у дальніх і ближніх дорогах. Так і народився збірник новел із життя, есеїв, невигаданих бувальщин.

76
Ж 92
Журналісти стріляють не кулями / упоряд. О. М. Клубань. — Київ : АНТ, 2013. — 200 с.
В цій книжці зібрані справжні історії про працю журналістів у гарячих точках, про внутрішні відносини армії та преси, які складаються не за наказами командирів і начальників, а продиктовані життям на війні. Ліберія, Афганістан, Косово, Ірак — це лише частина географії, де українських миротворців крок за кроком супроводжували бійці пера та відеокамери.
Це видання можна розглядати і як посібник виживання для журналістів та прес-офіцерів; як настільну книжку кожного, хто потрапить на поле бою, однак найціннішим в ній є — одкровення авторів, які чесно та правдиво розповіли про власні страхи, переживання та надії.
Автори вважають, що журналіст на війні не має права брати зброю, тому що його зброя — це перо, це камера, саме тому книжка отримала назву — «Журналісти стріляють не кулями»!

Немає коментарів:

Дописати коментар