Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 19 червня 2020 р.

Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту



Дата Міжнародного дня боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту була обрана на честь ухвалення 19 червня 2008 року резолюції Ради Безпеки 1820 (2008), в якій Рада засудила сексуальне насильство як тактику ведення війни і перешкоди на шляху побудови миру.
«Зараз повсюдно визнається, що сексуальне насильство це цілеспрямована стратегія, яка застосовується для того, щоб пошкодити соціальну тканину суспільства, щоб контролювати і залякувати населення і щоб виганяти людей з їхніх будинків ...». Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.
19 червня 2015 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію A/RES/69/293, яка заснувала Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту, щоб підвищувати рівень обізнаності про необхідність покласти край сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом, шанувати жертв сексуального насильства і тих хто пережив його всюди в світі. Віддавати належне всім тим, хто відважно присвячує життя боротьбі за викорінення цих злочинів або втратив життя в цій боротьбі.

316
А64
Аналіз вразливості жінок та чоловіків в контексті децентралізації на територіях України, що постраждали від конфлікту : звіт. — Київ : [б. в.], 2017. — 70 с. : фот.
Дослідження було проведено за участі групи консультантів у період з жовтня 2016 р. по квітень 2017 р. у рамках спільної програми ПРООН та ООН Жінки «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України», яку фінансує Європейський Союз.






          343(477)
В42
Війна без правил: гендерно-обумовлене насильство, пов'язане зі збройним конфліктом на сході України : [дослідження] / А. Альохін, С. Кириченко, А. Кориневич, М. Крона ; ред. В. Щербаченко. — Київ : Східноукраїнський центр громадських ініціатив, 2017. — 144 с.
Звіт підготований Східноукраїнським центром громадських ініціатив спільно з партнерами з Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» та містить нові дані про кількість сексуальних злочинів. У виданні правозахисники назвали імена людей та збройні підрозділи відповідальні за сексуальне насильство в зоні конфлікту.
У тексті видання ідентифіковані та названі із адресами понад 30 незаконних в’язниць, де піддавали сексуальному насильству військовополонених і цивільних осіб. Автори звіту порівнюють рівень сексуального насильства під час конфліктів в колишній Югославії та в Африці.



          343(477)
З-68
Злочини без покарання: порушення прав людини під час збройного конфлікту на сході України / О. Одегов, Н. Гриценко ; ред. В. Щербаченко. — Київ : Східноукраїнський центр громадських ініціатив, 2018. — 64 с.

Звіт висвітлює результати дослідження ситуації з офіційними розслідуваннями кримінальних правопорушень, скоєних відносно цивільних осіб та українських військових під час збройного конфлікту на сході України. На прикладі окремих справ представлені деякі системні проблеми, що виникають під час розслідувань, та запропоновані можливі шляхи їх вирішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар