Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 17 червня 2020 р.

Книжковому гурману


Пропонуємо увазі користувачів книжки, що допоможуть знайти необхідну підтримку в оточення, навчать піклуватися про своє особистісне зростання, розкажуть, як на шляху до відкриття своєї комерційної справи можна змінити або поліпшити свої навички ділових та особистісних перемовин.

316
П91
Пфефер, Джефрі. Карєрні ігри : як узяти владу в свої руки / Дж. Пфефер ; пер. з англ. Ю. Кузьменко. — Київ : Наш формат, 2018. — 240 с.
Багато людей вірить, що світ — справедливе місце, де кожен отримує те, на що заслуговує. Не обманюйте себе, — закликає автор цієї книжки, — реальність не така, як нам хочеться. Гірка правда в тому, що за кожну сходинку кар’єрної драбини точиться боротьба, і що менше керівних посад, то запекліша конкуренція.
Майже в кожній компанії є тільки один виконавчий директор, у кожній фірмі — лише один керівник, кожною країною керує тільки один президент або прем’єр-міністр. Ми можемо мати хист і відповідні комунікативні навички, проте нам доводиться вдовольнятися невпливовою посадою через те, що не маємо бажання чи змоги боротися за владу.
Автор цієї книжки переконує, що кожен може й мусить навчитися конкурувати, застосовуючи принципи влади, щоб досягнути успіхів та навчитися перемагати у професійних баталіях.
Ми можемо не погодитися з ними, але маємо це прочитати.

316
С14
Саєд, Метью. Мислення за принципом «Чорної скриньки» : як звести до мінімуму ризик невдач / М. Саєд ; пер. з англ. О. Сминтини. — Київ : КМ-БУКС, 2018. — 464 с.
Британський журналіст Метью Саєд досліджує причини і наслідки помилок у науці, техніці, юриспруденції, спорті й показує шлях, яким може пройти кожен, щоби змінити своє ставлення до помилок і покласти їх в основу майбутнього успіху. Мислення за принципом «чорної скриньки» — це новий підхід до досягнення високої ефективності, засіб знайти переваги у складному світі, що швидко змінюється. Тут ідеться не лише про спорт. Цей принцип має важливі наслідки для бізнесу й політики, а також для батьків і студентів. Тобто для нас всіх.
Наводячи приголомшливу панораму конкретних випадків і прикладів з реального життя, розглядаючи застосування найновітнішого принципу мінімальних поліпшень, творчого потенціалу й наполегливості, Метью Саєд розкриває підспідок успіху й пояснює, чому ми не зможемо розвиватися, якщо не будемо готові навчатися на власних помилках.

316
Ф43
Феррацці, Кейт. Ваш надійний тил. Як налагодити зв’язки, що приведуть до успіху / К. Феррацці ; пер. з англ. Д. Кушніра. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 288 с.
Кейт Феррацці знає все про нетворкінг. Він вважає, що ми не зможемо домогтися гарних результатів на професійній ниві і в особистому житті, без допомоги інших людей. Тому, ми повинні створити навколо себе невелике коло друзів, яким будемо довіряти, розповідати про свої плани і які будуть мотивувати рухатися вперед. Ці люди будуть нас підтримувати, на шляху до нашої самореалізації, тому, що без сторонньої підтримки реалізувати весь свій потенціал не представляється можливим. Феррацці допоможе позбутися від звичок, що стояли на шляху до нашої мети, навчить правильно встановлювати ці самі цілі, будувати міцні взаємини, розуміти хто дійсно підтримує нас і багато іншого.
Автор дає практичні поради, як побудувати вузьке довірче коло однодумців і отримати в їх особі надійну підтримку.

316
Ф43
Феррацці, Кейт. Ніколи не їжте наодинці та інші секрети успіху завдяки широкому колу знайомств / К. Феррацці за участі Тала Реза. — 2-ге вид. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 350 с.
«Ніколи не їжте наодинці», — одна з порад, яку автор дає у своїй книжці, що стала бестселером 2005 року за версією The New York Times. Вчить ставитися до знайомств як до соціального капіталу, який поліпшить наше життя, але найголовніше — будувати стосунки щирі, відверті та не боятися дати більше, ніж можемо отримати.
Як будувала свою політичну кар’єру Гілларі Клінтон та як Катерина Ґрехем зі звичайної домогосподарки перетворилась на успішного редактора Washington Post, як навчання на власних помилках зробило Авраама Лінкольна президентом, а величезне коло особистих контактів Вернона Джордана — найуспішнішим чорношкірим адвокатом Америки? Кейт Феррацці навчить спілкуватися, а спілкування — перетворити на успіх.

316
Ф88
Фрідман, Томас. Дякую за запізнення: керівництво для оптимістів сучасності / Т. Фрідман ; пер. з англ. Л. Герасимчука. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 559 с.
Ми живемо в «еру швидкостей». Міжнародний ринок, цифрова глобалізація, матінка-природа — три найвеличніші планетні сили, що перебувають у центрі цього прискорення. На Евересті налагоджено відмінний стільниковий зв’язок, автомобілі рухаються без водіїв, а тим часом зростають рівень вуглецю та рівень води у світовому океані внаслідок танення снігової «шапки» Антарктиди.
Наш спосіб життя стрімко трансформується, зміни стосуються п’яти ключових сфер: роботи, політики, геополітики, етики, громади. Світ мчить із шаленою швидкістю, але ми навіть не встигаємо усвідомити куди — до розвитку чи самознищення? Тож саме час трошки… запізнитися.
Томас Фрідман пропонує своє бачення того, як жити людству у «вік прискорення», як адаптуватись до інновацій та масштабних змін, вміти вчасно сповільнятися та не втрачати вічні цінності, як налагодити максимально ефективну взаємодію всередині цього суспільства тощо.

316
Ч-16
Чалдині, Роберт. Психологія впливу / Р. Чалдині ; пер. з англ. М. Скоробогатов. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 351 с.
У виданні доступно і детально описано методи психологічного впливу на людей, закони психологічного тиску і створення конкуренції.
Використовуючи яскраві приклади з життя, автор дає унікальні поради, як викорінити із себе синдром жертви і не потрапити на гачок нав’язливої реклами і всюдисущих продавців «дивовижного товару тільки тут і тільки для вас».
Книжка навчить вас правильно спілкуватися, розуміти поведінку інших та розпізнавати маніпуляторів людською свідомістю.

316
Ю70
Юрі, Вільям. Сила позитивного Ні: Як сказати «ні», але зберегти угоду і стосунки / В. Юрі ; пер. з англ. Н. Палій. — Київ : Книголав, 2017. — 320 с.
«Те, чи кажемо ми Ні та як ми це робимо, визначає якість нашого життя», — стверджує Вільям Юрі, фахівець у царині переговорів і автор бестселерів про вміння домовлятися. На сторінках цієї книжки він розповідає про особливе — позитивне Ні, яке допомагає захистити себе та свої інтереси й водночас зберегти гарні стосунки з другою стороною. Політичні переговори, ведення бізнесу, суспільні справи, спілкування з рідними — мистецтво позитивного Ні гарантує успіх в усьому!

Немає коментарів:

Дописати коментар