Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 3 липня 2020 р.

Книжковому гурману


Експерти стверджують: ключова умова успішного бізнесу — це особисте зростання підприємця, керівника. Йдеться про саморозвиток, вдосконалення комунікативних та дипломатичних навичок, вольові якості та мотивацію.
Установки успішної людини — це установки, які спонукають діяти.
Бізнес-психологія акцент робить на трьох китах: активності (йдеться про мотивацію, спрямованість інтересів, цільові установки), здатності ризикувати (ризик узагалі є ключовою ознакою підприємництва), та здатності до лідерства (йдеться про позицію людини у системі групових відносин).
Пропонуємо увазі користувачів книжки про бізнес та підприємницький успіх, вони допоможуть знайти відповіді на низку потрібних запитань, зробити для самого себе певний тезовий план, визначитись із цілями та почати їх досягати.

005
А30
Адізес, Іцхак. Ідеальний керівник : чому ним неможливо стати / І. Адізес ; пер. з англ. С. Опацька. — Київ : Наш формат, 2017. — 288 с.
Ідеального керівника в природі просто не існує. Адже одна людина насправді не може впоратися з таким складним процесом, як менеджмент. Успіх вимагає поєднання певних якостей, які часто зовсім несумісні. Але можна й потрібно створити команду, кожен учасник якої доповнюватиме один одного в стилях управління.
Адізес називає та характеризує чотири стилі керування: Самотній рейнджер, Бюрократ, Підпалювач і Суперпослідовник. Якщо побудувати між ними правильну комунікацію, то навіть неминучі конфлікти вдасться використати для правильних та ефективних рішень.

005
Б48
Берг, Боб. Віддавати, щоб отримувати : маленька історія про велику бізнес-ідею / Б. Берг, Дж. Д. Манн. — Київ, 2018. — 136 с.
Це — історія амбіційного молодика на ім'я Джо, який, прагнучи успіху, робить усе, здавалося б, для цього необхідне. Та попри всі свої зусилля Джо дедалі частіше відчуває, що чим тяжче він працює, тим більш віддаленими здаються його цілі. Одного дня, вкрай потребуючи укласти важливу угоду наприкінці невдалого кварталу, він просить поради у легендарного консультанта — загадкового Піндара, якого віддані послідовники кличуть просто Головою. Впродовж наступного тижня Піндар знайомить Джо з кількома успішними «давцями», які навчають його, як відкритися силі віддавання.

005
Б96
Бьорлінгем, Бо. Малі гіганти : компанії, які обрали велич, а не розмір / Б. Бьорлінгем ; пер. з англ. О. Шевченко. — Київ : КМ-БУКС, 2018. — 320 с.
Це аксіома бізнесу, що успішні компанії збільшують свої доходи та прибутки з року в рік. Тим не менш, ми не помічаємо, як деякі підприємства зуміли позбутися тиску безкінечного зростання і поставили перед собою іншу мету в бізнесі. Вони створюють чудові місця для роботи, забезпечують якісне обслуговування клієнтів, роблять значний внесок у свої громади та шукають кращі способи прожити людське життя.
Автор розкриває нам секрети чотирнадцяти успішних компаній, які наважилися поставити собі бізнес-ціль самостійно та показує, як керівники цих компаній — малих гігантів — повною мірою усвідомили альтернативні шляхи і обрали той, який допоміг їм створити саме той бізнес, який вони хочуть.
Усі ми, робить висновок Бьорлінгем, виграємо, якщо піддаватимемо сумніву звичні критерії успіху в бізнесі.

005
В75

Ворона, Тімур. Стартап на мільйон : як українці заробляють статки на технологіях / Т. Ворона ; пер. з рос. Г. Сологуб. — Харків : Віват, 2017. — 224 с.
Нове покоління українців Яке воно? Більшості з його представників не виповнилося й сорока, проте на їхніх рахунках — мільйони доларів, а створеними ними продуктами користуються люди в усьому світі. Джерело їхнього капіталу — не батьки-олігархи і не поцуплені на держпосаді гроші, а технології.
Depositphotos, Genesis, Jooble, Grammarly і десяток інших IT-компаній — саме вони сьогодні є гордістю країни, її обличчям, яке не хочеться ховати, за яке ніколи не буде соромно.
Автор розповідає, як українці здобувають мільйонні статки завдяки своїм знанням, розуму, наполегливості і хисту.

005
Д15
Даліо, Рей. Принципи: життєві й робочі / Р. Даліо ; пер. з англ.: Н. Ференс ; Б. Превіра. — Київ : КМ-Букс, 2019. — 544 с.
Рей Даліо ділиться своїми знаннями та принципами завдяки яким, зі звичайного хлопця з лонг-айлендської родини середнього класу, перетворився на одного з найуспішніших підприємців нашої доби й стверджує, що життя, управління, економіка і інвестування можуть бути систематизовані у певні автоматизовані правила. Сотні практичних уроків, описаних у книжці, побудовані навколо основних принципів автора — «радикальної істини» і «радикальної прозорості».
Серед принципів Даліо можна знайти найефективніші уроки для окремих осіб та цілих організацій приймати правильні рішення, долати будь-які виклики і будувати сильні команди, також він описує інноваційні інструменти, які фірма використовує для впровадження ідеї меритократії в життя. Автор пропонує чіткий, простий підхід до прийняття рішень, який може застосувати кожен, незалежно від того, яка поставлена мета.

005
К37
Кетмелл, Ед. Корпорація творців : як подолати приховані загрози, що вбивають справжнє натхнення / Е. Кетмелл, Е. Воллес ; пер. з англ. Н. Чушак. — Київ : КМ БУКС, 2018. — 336 с. : іл.
Уже більше двадцяти років Pixar домінує в галузі анімації. Співзасновник та нинішній президент студії Ед Кетмелл ділиться «внутрішньою кухнею» та секретами створення всесвітньовідомих мультфільмів, які вибороли понад двісті нагород — тридцять із яких «Оскари», — а на додачу розповідає історію стосунків із найвідомішим візіонером сучасності, Стівом Джобсом.
Автор ґрунтовно досліджує складові свого приголомшливого успіху: філософські ідеї та практичні питання менеджменту команди творців, а також унікальну комунікаційну структуру компанії, яка дозволяє висловлюватися і бути почутим кожному учаснику.

005
К73
Коттер, Джон. Настанови Мацушіти : уроки від найвидатнішого підприємця ХХ століття / Д. П. Коттер ; пер. з англ.: С. Білай, Г. Литвиненко. — Харків : Фабула, 2018. — 320 с. : іл.
Як бідний хлопчина з незначною офіційною освітою та без зв’язків зміг створити одну з найбільших корпорацій на планеті і допоміг привести свою країну до економічної революції? Історія успіху одного з творців економічного дива в Японії, видатного бізнес-лідера Коносуке Мацушіти вражає і надихає.
Ця книжка — не просто історія бізнесу і не звичайна біографія. Це — захоплива розповідь про долю дуже яскравої особистості, повна повчальних прикладів.
 
005
К94

Кусумано, Майкл А. Стратегії геніїв. П’ять найважливіших уроків від Білла Гейтса, Енді Гроува та Стіва Джобса / М. А. Кусумано, Д. Б. Йоффі. — 2-ге вид. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 256 с.
Як стають видатними стратегами? Ґейтс, Ґроув і Джобс були першими «бізнес-зірками» в сучасному світі технологій. Аналізуючи їхній тридцятирічний досвід управління компаніями сукупною вартістю в 1,5 трильйона доларів — Microsoft, Intel та Apple — автори цієї книжки сформулювали п’ять основних правил, що виявилися спільними в їхньому стратегічному плануванні та дозволили випередити конкурентів, які цими принципами нехтували. Саме ці правила допомогли стільниковому телефону iPhone далеко посунути індустріальних гігантів Nokia та BlackBerry, крихітній компанії Microsoft із Сіетла взяти гору над своїм головним замовником — на той час найдорожчою у світі компанією IBM, а майже збанкрутілій фірмі Intel здолати японців, корейців та європейців у боротьбі за світове лідерство в новій революційній технології — виробництві мікропроцесорів.
Ця книжка — путівник найкращими сторінками досвіду стратегічного планування, управління та практичної діяльності, який дозволить будь-кому стати ефективним стратегом, як Ґейтс, Ґроув чи Джобс.

Немає коментарів:

Дописати коментар