Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 8 липня 2020 р.

Все починається з родини! (до Дня родини)






8 липня в Україні святкують День родини. Це відносно молоде свято – його почали відзначати щорічно з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят» був підписаний 30 грудня 2011 року. Цю дату відзначають тільки в Україні. У світі ж є День сім’ї, більшість країн відзначає його 15 травня – ця дата встановлена Генеральною Асамблеєю ООН ще в 1993 році.
Цікаво, що День родини припадає на день Петра і Февронії, покровителів сім’ї та шлюбу. Їхній шлюб є зразком християнського шлюбу.
Для кожного з нас надзвичайно важливою є наша родина, наша сім’я.  Саме рідні завжди підтримають у важку хвилину та порадіють успіхам. Саме у колі близьких ми відчуваємо себе захищеними і потрібними. Родина завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. В родині людина набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги. Мати міцну, дружну родину в усі часи було і є почесним. Родина – поняття священне, її потрібно оберігати та шанувати!
З сім’ї розпочинається формування людини як громадянина. Родина  – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.
Добробут кожної родини – ось мірило розвитку і прогресу усієї країни. 
Прийміть щирі привітання з Днем родини та побажання любові, радості й добра. Нехай затишок, спокій, достаток, взаємоповага та взаєморозуміння панують у ваших домівках. Нехай для кожного родина залишиться надійною фортецею, тим місцем, де завжди підтримають і допоможуть. У цей день намагайтеся приділити своїм рідним побільше уваги та подарувати радісні емоції. То ж бажаємо, щоб у ваших сім’ях панували злагода, любов, взаєморозуміння, гармонія і вірність.

Немає коментарів:

Дописати коментар