Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 16 липня 2020 р.

Книжковому гурману


Будь-яка людина прагне змінити своє життя до кращого. Проте одні роблять це, інші лишень планують. Починаймо просто зараз!
У природі людини закладне бажання покращити своє життя. Це прагнення не залежить від соціального статусу, успіхів та інших життєвих обставин. Воно притаманне і успішному підприємцю, і депресивному найманому робітнику, що животіє в бідності. Різниця між першими та другими полягає у тому, що перші не тільки бажають змін, а й роблять усе, щоб вони настали. Другі ж постійно відкладають і лише скаржаться. Здавалося б, усе просто: слід лише почати діяти. Але, як показує практика, насправді це чи не найскладніше.
Звичайно, шлях до змін у кожного свій, універсальних правил немає. Проте поради, які можна знайти у надзвичайно цікавих і корисних книжках, що ми пропонуємо увазі, допоможуть знайти власну стежку до успіху й покращення свого життя!

159.9
Б50

Берн, Ронда. Секрет / Р. Берн ; пер. з англ. В. Морозов. — Львів : Terra Incognita, 2017. — 216 c.
Ми народжуємося для щастя й повсякчас прагнемо та шукаємо його. Ці пошуки часто заводять нас у глухий кут, тоді як омріяне й таке бажане — поряд з нами, довкола нас, у нас самих... І треба лише знати один Секрет, аби все в житті змінилося назавжди. Знати й практикувати те, що він пропонує.






159.9
В17
Вандеркам, Лора. Я знаю, як їй все вдається : тайм-менеджмент успішних жінок / Л. Вандеркам ; пер. з англ. А. Кухар. — Київ : Книголав, 2018. — 432 с. — (Полиця нон-фікшн).
Існує стереотип, що жінка, яка займається розвитком кар’єри, навряд чи матиме щасливий шлюб, час для дітей, соціальне життя, хобі, не кажучи вже про повноцінний сон. Та балансу між особистими і робочими справами насправді можна досягти. Адже всі ці стереотипи просто ігнорують тих жінок, яким вдалося це зробити.
Автор вирішила не сліпо довіряти балачкам, а зібрати перевірені дані. Вона проаналізувала хронометражі з життя жінок, які заробляють щонайменше $100 000 на рік, і на прикладі сотень історій довела: не варто відмовлятися від того, що ви дійсно любите, потрібно лише правильно організовувати свій час. У виданні знайдуться поради, як навчитися це робити і як побудувати життя, яке «працює».

159.9
В54
Вітале, Джо. Ключ : Як мати все, що забажаєш / Дж. Вітале ; пер. з англ. М. Кравцової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 238 с.
Придивіться уважно. Бачите цей замОк? Він тримає вас там, де ви не хочете бути. Бажаєте отримати ключ? Позбавитися внутрішніх обмежень і відчинити двері у світ можливостей та перспектив?
Автор власним прикладом доводить, що ми здатні кардинально змінити свою долю та досягти більшого. Зараз він президент міжнародної компанії, першокласний менеджер, цілитель та автор усесвітньо відомих мотиваційних бестселерів. Та майже двадцять років тому йому не вистачало грошей навіть на їжу. Доки одного дня чоловік не зробив вражаюче відкриття. Яким тепер ділиться з кожним, хто втомився від власної духовної в’язниці та прагне суттєвих змін. Оновити тіло й позбутися зайвих кілограмів, придбати омріяну машину та отримати роботу мрії, вилікуватися від хронічних захворювань і нарешті стати іншою людиною — це реально.
У виданні знайдуться секрети, які допоможуть нам подолати будь-які обмеження та відімкнути всі замки.

159.9
Д72

Дракермен, Памела. Дорослих не буває : історія дорослішання на середині життя / П. Дракермен ; пер. з англ.: І. Листопад, А. Оксентюк. — Київ : Yakaboo Publishing, 2019. — 288 с.
Автор досліджує життя після сорока і веде нас у пошуки мудрості і самопізнання. Вона пише про типові й нетипові досвіди та виклики свого покоління, вічні й унікальні, притаманні нашому часові: про кризу середнього віку, перші провістки старіння, про подолання хвороби, тероризм, нові кар’єрні етапи, мудрішання і примирення, любов і дружбу, мудрість і щирість.
До цих, здавалося б, універсальних тем Памела Дракермен підходить із самоіронією та інколи несподіваним гумором, а також із дослідницькою сумлінністю іноземки, яка вдячно осягає чужу культуру.

159.9
К13

Кадді, Емі. Присутність. Як спрямувати свої сили на досягнення успіху / Е. Кадді ; пер. з англ. О. Ліпської. — Харків : Віват, 2018. — 384 с. : іл.
Мрієте позбутися тривоги і стресу або навіть більше, навчитися досягати успіху в ті моменти життя, які викликають у вас страх? У цьому блискучому дослідженні ми дізнаємося як бути впевненими замість того, щоб відчувати страх, як відчувати задоволення, замість жалю.
Автор пише, що отримавши доступ до нашої внутрішньої силі, ми зможемо добитися стану «присутності». Ми більше не будемо турбуватися про те, яке враження справляємо на людей навколо, почнемо налаштовувати враження, яке справляємо на себе, використовуючи мову нашого тіла, поведінку і свідомість.

159.9
Л24
Лапорт, Даніелла. Розпали вогонь! Поради для тих, хто шукає свій шлях / Д. Лапорт ; пер. з англ. С. Новікової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 320 с.
Ми захоплюємося тими, хто зміг здійснити свої мрії. Тими, хто знайшов власний шлях та впевнено крокує ним. Люди-дороговкази. Особистості, яких хочеться наслідувати. Але таким Прометеєм може стати кожен з нас. Головне — віднайти всередині своєї душі вогонь, світло якого вкаже шлях. Власний, а не шлях інших.
Автор знає все про злети і падіння, про темні смуги в житті і зневіру. Тепер вона ділиться надважливим секретом: як підтримувати в собі незгасимий вогонь, що допоможе здійснити найшаленіші, наймасштабніші та найзаповітніші мрії. Поговоримо про все: про ілюзію абсолютної компетентності й міфічний життєвий баланс. Про те, чому страх — це нормально, а наполеглива праця не завжди приносить плоди. Про принципи, які можуть зламати життя, про звичку казати «ні» та ще багато іншого. Підживлюйте ваш вогонь і щодня наближайтеся до здійснення бажань та нового щасливого життя!

159.9
М15
Маккеон, Грег. Коротко і по суті : мистецтво визначати пріоритети / Г. Маккеон ; пер. з англ. А. Дудченко. — Київ : Наш формат, 2017. — 224 с.
Чи відчували ви коли-небудь, що викладаєтеся на повну, але не отримуєте бажаного результату? Перепрацьовуєте й водночас не займаєтеся тим, чим потрібно?.. Автор пропонує власну концепцію Есенціалізму, завдяки якій ми навчимося помічати найсуттєвіше, відкидати непотрібне й устигати найважливіше. Автор переконує, що неможливо впоратися з геть усім і мати все: тільки нам вирішувати, на що витрачати свій безцінний час та енергію.

 

159.9
Н20
Найт, Сара. Магічне мистецтво ігнорування / С. Найт ; пер. з англ. І. Гнатковської. — Харків : Віват, 2019. — 176 с. — (Саморозвиток).
Припиніть непокоїтися через незначущі дрібниці — опануйте дивовижне мистецтво ігнорування та станьте творцем власного щастя. Автор пояснює, як позбутися небажаних зобов’язань та не відчувати через це сорому й провини, а натомість витрачати свій час, енергію й гроші на те, що дійсно має значення. Завдяки цій книжці ми дізнаємося, як:
• припинити перейматися тим, що інші вважають зайвим;
• розділити те, чим треба перейматися, і те, про що турбуватися не варто;
• навчитися говорити «ні» й нарешті почати жити так, як мріяли.
Досить задовольняти інших, час подбати про себе.

159.9
П77
Прічард, Скіп. Книга помилок : Дев'ять секретів творення успішного майбутнього / С. Прічард ; пер. з англ. О. Шевченко. — Київ : КМ-Букс, 2019. — 200 с.
Девід із кожним днем почувається все більш розчарованим та пригніченим. Маючи пристойну роботу, житло та друзів, він усе одно відчуває порожнечу всередині... доки не зустрічає таємничу молоду жінку — і її поява перевертає все його життя.
Це — порадник із саморозвитку, поданий в обгортці художньої притчі про давній таємничий рукопис. Книжка окреслює дев'ять помилок, що заважають нам досягати своєї мети. Ми навчимося долати перешкоди, здобувати натхнення і перебудовувати власне життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар