Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 5 травня 2023 р.

З днем народження, «Азове».

 

Полк «Азов» - був створений 5 травня 2014 року в місті Бердянськ (Запорізька область) як батальйон патрульної служби міліції особливого призначення МВС на підставі рішення Міністерства внутрішніх справ України. 17 вересня 2014 року батальйон було реорганізовано і розширено до полку міліції особливого призначення МВС. 

Емблема полку - видозмінений символ "Ідея нації". Після 24 лютого 2022 року полк "Азов" бере участь в обороні заводу "Азовсталь" (Маріуполь).

При заснуванні його основу склали учасники двох громадських організацій: Автомайдан та «Патріот України». 20 травня 2014 р. було оголошено про набір бійців до батальйону.

За інформацією ексзаступника командира батальйону Ігоря Мосійчука, на початок червня 2014 року, в складі спецбатальйону перебували 20 іноземців: з Росії, декількох скандинавських країн, та один громадянин Італії.

Згодом новобранці підрозділу склали урочисті присяги. 23 червня 2014 року на Софійській площі у Києві на вірність Українському народові присягла третя рота спецбатальйону «Азов». 17 серпня 2014 року на площі поряд з Національним музеєм Історії України у Києві новобранці батальйону «Азов» з Донецької, Львівської, Київської та інших областей склали Військову присягу на вірність Українському народові та вирушили в район проведення АТО на підкріплення до своїх співвітчизників.

Структура полку "Азов": підрозділи моторизованих стрільців, підрозділ військової розвідки, танковий підрозділ, артилерійський підрозділ, інженерна служба, транспортний підрозділ, медичний підрозділ, снайперський підрозділ.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар