Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

понеділок, 29 травня 2023 р.

Міжнародний день миротворців.

 

Щороку 29 травня в Україні з 2003 року офіційно відзначають Міжнародний день миротворців.

Свято було встановлено в Україні після офіційного звернення Асоціації миротворців України до Президента України «…ураховуючи вагомий внесок миротворців у підтримання стабільності у різних регіонах планети та підтримуючи рішення Генеральної Асамблеї ООН…» згідно з Указом Президента України «Про Міжнародний день миротворців» від 30 квітня 2003 р. № 374/2003.

Весь світ відзначає з 2002 року Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй, яких також називають «блакитними касками». Вони не наступають, не проводять атак та захоплень територій. На відміну від міжнародних військових формувань, таких як НАТО, миротворці ООН не воюють у звичному розумінні цього слова. Вони воїни, які несуть з собою мир, вони мають зброю, яку не застосовують, вони протистоять злочинам, спрямованим проти людини, їхня мета – рятувати життя та відбудовувати те, що було зруйноване.

Міжнародний день миротворців – ще одна нагода віддати належне хоробрим та самовідданим воїнам, які часто жертвують своїм життям, щоб врятувати інших. Вони допомагають людям залишити місця бойових дій, беруть участь у мирних врегулюваннях конфліктів, розв’язують кризові ситуації, сприяють відбудові економіки після військових дій, займаються формуванням державних структур. Міжнародний день миротворців ООН дозволяє зрозуміти надзвичайну важливість миротворчих місій для кожного мешканця нашої планети.

Славна бойова історія Збройних сил України почалась з українського миротворчого контингенту. 

Немає коментарів:

Дописати коментар