Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 4 травня 2023 р.

Залізна леді.

 

4 травня 1979 року Маргарет Тетчер стала сімдесят першим прем'єр-міністром Великої Британії, першою жінкою-прем'єром Великої Британії. Перша жінка, що очолила уряд європейської держави, тричі переобиралась на цю посаду, ініціатор політичних та економічних реформ, які відновили імідж Великобританії як світової держави.

 

94(4)

К72 

Костюченко, Ірина. Маргарет Тетчер : 10+ / І. Костюченко ; худож. О. Макаров. — Київ : "Агенція "ІРІО", 2018. — 176 с. : іл. — (Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей).

«Залізна леді» — так прийнято називати жінок, які займають високі посади, відрізняються сильним характером і безкомпромісними рішеннями. Як виник цей термін, що став «другим ім’ям» однієї з найвпливовіших жінок у світі — Маргарет Тетчер. Ці та інші цікаві подробиці ви разом зі своїми дітьми дізнаєтеся з книжки про Маргарет Тетчер. Про книжку: Життя першого і єдиного прем’єра Великобританії було складним і цікавим. Тяга до знань, працездатність та складності в житті зуміли виховати у Маргарает Тетчер сильний характер. Всі перепетії життя зробили з неї ту людина, яка знає чого хоче і йде до своєї мети. Любов і підтримка батька допомогли Меггі повірити в себе і свої сили. Шлях до своєї мрії вона почала ще в дитинстві. Вже тоді вона знала, що хоче стати політиком і допомогти своїй країні стати великою. Мета здавалася недосяжною адже у «залізної леді» тоді не було ні знатного походження, ні грошей на навчання, тільки віра в себе. Меггі вірила, що заслуговує всього, чого хоче і на своєму прикладі довела, що це можливо. Історія Маргарет Тетчер — яскравий приклад того, як можна досягти успіху завдяки рішучості, сміливості і впертості. Це не банальна розповідь про життя величного діяча, це біографія з сильним зарядом мотивації, яка допоможе кожному члену сім’ї не тільки дізнатися про життя великої людини, а й переглянути свої погляди на життєві принципи. Можливо і вам захочеться в деяких питаннях бути суворішим, в інших сміливішим і рішучим. «Єдиний спосіб піднятися на вершину сходів — це долати сходинку за сходинкою. І в процесі цього підйому ви раптово виявите у себе всі ті якості, навики та вміння, потрібні для досягнення успіху, яких ви, здавалося б, ніколи не мали.» Так вчить Маргарет Тетчер і до неї варто прислухатися. Книжка буде цікава як дітям, так і дорослим, розділи можна читати по черзі, а наприкінці кожного обговорювати прочитане. Збірки питань-вправ після розділу, допоможуть запам’ятати найголовніше.

84(4Укр)

К 78 

Крачковська, Анастасія. Анастасія Крачковська про Евариста Галуа, Теодора Рузвельта, Енді Воргола, Михайла Дзиндру, Маргарет Тетчер / Анастасія Крачковська. — Київ : Грані-т, 2009. — 88 с. — (Життя видатних дітей).

Шлях до мрії завжди непростий, але якщо мрія того варта – цей шлях неодмінно слід здолати, щоби зробити щасливим не лише себе, але й багатьох людей, які живуть із тобою поруч. Письменниця Анастасія Крачковська переконана в цьому, а тому запрошує тебе у подорож в часі, протягом якої ти зможеш познайомитися з дитинством п’ятьох непересічних особистостей, які шлях до власної мрії здолали з неабияким успіхом: Теодора Рузвельта – одного з найуспішніших президентів США; Марґарет Тетчер – першої видатної жінки-політика в сучасній історії; Евариста Ґалуа – генія математики; Енді Воргола – засновника нового напряму в мистецтві – поп-арту; та Михайла Дзиндри – знаменитого українського скульптора-модерніста. Книжка для допитливих мрійників.

Немає коментарів:

Дописати коментар