Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділю, 27 березня 2022 р.

День Національної гвардії України.

 26 березня в українському календарі це День Національної гвардії України. До 2000 року відзначався щорічно 4 листопада у день прийняття Верховною Радою України 1991 року Закону України "Про Національну гвардію України". Після перейменування Внутрішніх військ МВС України у Національну гвардію 2015 року відзначається 26 березня. Сучасна Національна гвардія України – підрозділ, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України та має правоохоронні функції, була створена 12-го березня 2014-го року Законом України "Про Національну гвардію України". До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверенітет.

 «Народжена у буремному 2014 році, Національна гвардія України акумулювала в собі увесь порив українського суспільства до Волі та Незалежності. Найкращі доньки та сини Батьківщини увійшли до частин та підрозділів Гвардії, що разом з Армією вирушили проти ворога на найгарячіших напрямках у районах проведення АТО», - йдеться у повідомленні МВС.

У силовому відомстві зазначили, що сьогодні, як і вісім років тому, гвардійці боронять країну і на передовій, і у тилу. Вже широко відомими стали відчайдушні дії підрозділів НГУ та окремих бійців у Харкові, Маріуполі, Чернігові та Києві. Воїни Нацгвардії нищать ворожі танки, збивають літаки та ліквідовують ворожі десанти. А також несуть службу у тилу, охороняючи спокій мирних громадян та полюють на ворожі ДРГ.

Чимало гвардійців вже нагороджено найвищими державними відзнаками.

«На жаль, є серед них і ті, у кого в документах про нагородження додано трагічне слово «посмертно». Але це лише розпалює лють по відношенню до «демілітарізаторів» України, які вдерлися на нашу землю з метою знищити Україну та українців», - додали у МВС України.

Ворог всіляко демонізує Національну гвардію України приписуючи її підрозділам нечувані можливості, а особовому складу – неперевершені здібності. І це є показником ефективності ратної роботи нацгвардійців.

Привітаймо нацгвардійців, які зараз разом з іншими захисниками України щодня йдуть у бій і, на жаль, не завжди звідти повертаються. Молімося за те, щоб вони залишалися живими і знищували ворога.

Лише щоденною протидією ворогові здобувається Перемога.

 

Слава Україні!

Слава українським героям!

Смерть ворогам!

Немає коментарів:

Дописати коментар