Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 19 березня 2022 р.

Всесвітня спадщина ЮНЕСКО в Україні.

 ЮНЕСКО – це Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури. Ця організація, серед різних завдань, ще й визначає головні природні та культурні об’єкти країни, які вносить у список Світової спадщини. Занесення об’єктів до списку ЮНЕСКО відбувається за низкою критеріїв, яких всього 10 – 6 культурних та 4 природних. Існує ще список кандидатів на занесення до списку світової спадщини, який називають попереднім списком ЮНЕСКО.

Важко розповісти в путівнику про всі туристичні об’єкти на території України, зважаючи на їхню велику кількість. У пропонованих виданнях автори скористалися напрацюваннями ЮНЕСКО, яка вже підтвердила своїм знаком якості найбільш вагомі пам’ятки України.

908(477)

М18 

Маленков, Роман. Світова спадщина ЮНЕСКО в Україні : путівник / Р. Маленков. — Київ : Комора, 2021. — 240 с. : іл. — Видання присвячене 30-й річниці Незалежності України.

Історія України бурхлива і насичена, а природа — справді унікальна, тож не дивно, що тут є багато привабливих і цікавих туристичних об’єктів. Але які з них варто побачити насамперед? За низкою чітких критеріїв ЮНЕСКО визначила 7 головних природних та культурних об’єктів України та включила їх у список Світової спадщини. Крім того, існує ще й список кандидатів на включення до списку Світової спадщини, який називають Попереднім списком ЮНЕСКО, в Україні таких об’єктів ще 17. Путівник Романа Маленкова, мандрівника і засновника краєзнавчого сайту «Україна Інкогніта», розповість про них усі.

 

908(477)

Л64 

Литовченко, Влада. Всесвітня спадщина ЮНЕСКО в Україні / В. Литовченко. — Київ : Ваш автограф, 2021. — 180 с. : фот. — Видання присвячене 30-й річниці Незалежності України.

У цій книжці авторка окреслює історію організації ЮНЕСКО, акцентуючи на участі у ній України, яка є членом організації з 12 травня 1954 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар