Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середа, 19 липня 2023 р.

День тренера в Україні.

 

19 липня - День тренера в Україні. Офіційне свято спортивних тренерів. Вперше ідея цього професійного спортивного свята з'явилася в 1999 році у представників Федерації спортивної та художньої гімнастики України. До 2021 року свято відзначали 30 жовтня. Ці липневі заходи у другий декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Дізнаймося більше про видатних тренерів сучасності з книжок з фонду читального залу ТОУНБ.

796

Б59  

Бізлі, Роберт. Жозе Моурінью. Приватна розмова / Р. Бізлі ; пер. з англ. О. Чупи. — Київ : КМ БУКС, 2018. — 352 с. : іл.

Жозе Моурінью — одна з найхаризматичніших і найсуперечливіших постатей у сучасному футболі. З його ім’ям пов’язані не тільки численні перемоги, а й незліченні скандали. Але він, без сумніву, видатний лідер і блискучий тренер, який виграв суперкубки у чотирьох різних країнах. Ніхто, крім нього, не зміг цього зробити.

796

П16 

Панасов, Ігор. Валерій Лобановський / І. Панасов. — Київ : ІРІО, 2019. — 128 с. : іл. — (Видатні українці. Люди, які творили історію).

З цієї книжки ви дізнаєтесь про життя та досягнення видатного футболіста і геніального тренера Валерія Лобановського.

Валерій Лобановський вписав Україну в історію світового футболу. Він створив одну з найсильніших європейських команд свого часу і виховав цілу плеяду футбольних зірок. Хлопчик, дитинство якого припало на війну і тяжкі повоєнні роки, здолав усі перешкоди й дійшов до вершин завдяки наполегливості, невтомності й гострому розуму. Його приклад вражає, захоплює й надихає дітей і дорослих.

796

С49  

Случевський, Семен. Шева / С. Случевський. — Київ : Мазур А. В., 2021. — 160 с. : іл. — Видання присвячене 30-й річниці Незалежності України.

Ілюстрована біографія Андрія Шевченка. Історія життя Шеви з дитинства до головного тренера "Дженоа". Передмова Олега Блохіна. Видання до ювілею Андрія Шевченка.

А також пропонуємо газетні статті про тренерів нашого краю:

Лящук, Ростислав. Тренер Ростислав Лящук: "Якщо хтось звертався із непристойними пропозиціями щодо моїх дівчат-гімнасток - міг дати в морду" : [інтерв'ю з відомим тренером / провів] Віталій Попович // Номер один. — 2019. — № 11 (13 берез.). — С. 10-11 : фот.

Чоботар, Валерій. Валерій Чоботар: "У житті звик розраховувати лише на власні сили і брати на себе відповідальність за свої рішення" : [інтерв'ю з військовиком, тренером з фрі-файту В. Чоботарем] // Шлях перемоги. — 2019. — № 26 (26 черв.). — С. 3 : фот.

Садовська, Галина. Епохи відходять, а пам'ять залишається : [пам'яті тренера, спортсмена, майстра спорту з спортивної боротьби В. П. Пласконоса] / Г. Садовська // Вільне життя плюс. — 2023. — № 47 (14 черв.). — С. 3 : фот. — (Замість квітки на свіжу могилу).

Немає коментарів:

Дописати коментар