Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятниця, 7 липня 2023 р.

Вам погано? Це накраще!

 

Мабуть кожен з нас потрапляв в ситуацію, коли відчув на собі  правдивість висловлювання «нема поганого, щоб не було на краще». З цієї добірки ви дізнаєтеся: як забути усе, що вас гнітить і заважає бути щасливими, як створювати щасливі спогади, як помилитися майже в усьому і виграти. Вас лякають, що ви нечемні і не потрапите в рай? Ви потрапите куди забажаєте. Погодьтеся, це набагато краще. І навіть якщо ви померли є хороші новини. Нейрохірург у своїй книжці наводить докази безсмертя. Тож не гайте часу і читайте, читайте, читайте… І вперед – до нового, щасливого життя!

159.9

Б18  

Байстер, Майкл. Сила забування : шість ключових навичок очищення мозку від безладу / М. Байстер, К. Лоберг ; пер. з англ. О. Гордієнко. — Харків : Ранок : Фабула, 2019. — 400 с.

Чи відомо вам, що людський мозок здатен запам’ятати 10 мільярдів сторінок інформації, і допомагає йому в цьому забування? Так-так, ми нічого не переплутали - саме забуваючи несуттєве, наш мозок зможе сконцентруватися та запам’ятати важливе. Ця книжка допоможе оволодіти навичками, які перетворять вас на дійсно ефективного мислителя і стануть у пригоді як у кар’єрі, так і в особистому житті.


          
          159.9

В43  

Вікінг, Мік. Мистецтво створювати щасливі спогади. / М. Вікінг ; пер. з англ. М. Кравцової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 288 с.

Пригадай свій найкращий день. Коли ти зробив щось значуще та надзвичайне. Перший поцілунок чи перше слово сина, омріяна зустріч з кумиром чи подорож до нового міста. Пригадай і відчуй, як тебе сповнюють тепло та приємні спогади. Відчуй, як вони надають тобі сили. Ностальгія — це універсальна давня людська емоція. Найновітніші дослідження щастя довели: хороші спогади визначають наше майбутнє. Як навчитися пам’ятати їх, фільтруючи непотрібне? Мік Вікінг дослідив та перевірив, як саме працює цей принцип. І тепер ви маєте змогу опанувати це чарівне мистецтво. Створення спогадів, тактика відпускання та забування, розчищення пам’яті, медитативні практики, які допомагають пригадати події минулого та освіжити їх. Мік знає, як взяти максимум від нашої ностальгії та перетворити її на фундамент щасливого майбутнього. Плекайте свої спогади — вони роблять нас по-справжньому щасливими.


          159.9

А28  

Адамс, Скотт. Як помилитися майже у всьому і виграти : запрограмуйте себе на успіх і почніть діяти вже сьогодні / С. Адамс ; пер. з англ. А. Марченко. — Харків : Віват, 2019. — 352 с. — (Саморозвиток).

Особистий досвід Скотта Адамса, який попри всі невдачі досяг успіху, допоможе вам окреслити те, на що варто звернути увагу. Визначте свій механізм досягнення успіху. прислухавшись до порад автора, який навчить вас прораховувати успіх і приваблювати удачу; ставитися до всього з гумором, адже це неодмінна складова професійного успіху; перетворювати невдалі стратегії на успішні. Не марнуйте час - запрограмуйте себе самостійно і почніть діяти вже сьогодні!

159.9

Е69  

Ергардт, Уте. Чемні дівчатка потрапляють у рай, погані - куди забажають / У. Ергардт ; пер. з нім. С. Зубченка. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 285 с.

Постійно намагаєтеся сподобатися іншим? Час подобатися собі! Рожева сукенка, бантики та білі шкарпетки — яка гарна дівчинка! Яка вона хороша та чемна! І коли тобі вісім років, цей образ вельми доречний... Але ти — доросла жінка. Може, годі намагатися задовольнити всіх довкола? Відомий німецький психолог Уте Ергардт відповідає: «Так, досить бути хорошою!» Автор розвінчує міфи про «чемних дівчат» та доводить, що сліпе догоджання всім — це шлях в нікуди, дорога до особистісного згоряння. Уте Ергардт знає, що треба зробити, аби стати справжньою «поганою дівчинкою» — тобто самодостатньою, успішною, привабливою та щасливою жінкою.

159.9

А46  

Александер, Ібен. Доказ безсмертя: подорож нейрохірурга у потойбічний світ / І. Александер ; пер. з англ. Л. Лебеденко. — Київ : КМ-Букс, 2017. — 200 с.

Чи є «життя після життя»? Яким чином працює наш мозок і як у ньому виникає свідомість? Чи існує сила, або вищий розум, що піклується про нас? На ці та низку інших питань, над якими рано чи пізно замислюється майже кожен із нас, відповідає відомий американський лікар-нейрохірург Ібен Александер, який у віці 54 років пережив тяжке захворювання, що призвело до клінічної смерті та семиденної коми. Доктор Александер дуже яскраво і образно описує свої навколосмертні переживання, а також той досвід, якого він набув у інших вимірах.

Немає коментарів:

Дописати коментар