Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятниця, 14 липня 2023 р.

Україна. Суверенітет. Незалежність.

 

16 липня 1990 року Верховною Радою УРСР було ухвалено Декларацію про державний суверенітет України.

Документ проголосив «державний суверенітет України як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади Республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах».

Прийняття Декларації про державний суверенітет України стало першим кроком до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель. Документом було визначено найбільш принципові позиції, які орієнтували народ на створення самостійної, правової держави, на розвиток демократії, всебічне забезпечення прав і свобод людини.

 В читальному залі діє книжкова виставка «Державний суверенітет України: погляди, думки, висновки».

Докладніше про ухвалення Декларації, державний суверенітет України і основні віхи становлення Незалежності України за покликанням:

https://library.te.ua/2023/07/11/suverenitet-ukrayiny-etapy-stanovlennya-do-dnya-progoloshennya-deklaracziyi-pro-derzhavnyj-suverenitet-ukrayiny/

Немає коментарів:

Дописати коментар