Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділю, 26 лютого 2023 р.

Міжнародний день оптиміста.

 

А ви знаєте, що місяць лютий подвійно оптимістичний, бо має два дні оптиміста –  в перший четвер лютого та 27 лютого. Як так сталося, зараз вже ніхто точно сказати не може. Можливо комусь не вистачило позитивних емоцій, щоб дочекатися весни, а можливо просто сталась якась помилка, яку розтиражували ЗМІ, що і призвело до появи другого дня оптиміста. Якщо ваша склянка наполовину повна – це стовідсотково ваше свято. Вже за дві доби розпочнеться календарна весна, якої чекали ще з середини зими, а дехто і від початку осені. Весна рухається по планеті зі швидкістю приблизно 50 кілометрів на добу. Це визначили, спостерегаючи за суцвіттями деяких рослин. А діти навесні ростуть швидше, ніж в інші пори року.

Для тих, хто ще не може назвати себе оптимістом, але вже на порозі змін, пропонуємо добірку «Бог ніколи не моргає».

2

Б87  

Бретт, Регіна. Бог ніколи не моргає : 50 уроків, які змінять твоє життя / Р. Бретт ; пер. з англ. Н. Гоїн. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. — 272 с.

Це дуже добра, емоційна та глибока книга, сповнена життєвої мудрості. Вона почалась з авторської колонки у місцевій газеті, а перетворилася на світовий бестселер. З одного боку, Регіна Бретт — відома американська письменниця та лауреатка багатьох журналістських премій. З іншого — звичайна жінка, яка зіткнулася з багатьма викликами, серед яких життя матері-одиначки та боротьба з раком.

Книга складається з 50 історій, кожна з яких має великі шанси на те, щоб торкнутися струн вашої душі. На деяких історіях ви будете плакати, на деяких — сміятися, а на багатьох — плакати і сміятися водночас. Якщо вам здається, що ви переживаєте тяжкий період — відкрийте книгу на будь-якій сторінці і прочитайте ці глибокі, зворушливі історії жінки, яка поборола рак та пройшла через багато життєвих викликів. Оптимізм та життєрадісність Регіни заряджають внутрішньою енергією.

159.9

Е28  

Егер, Едіт Іва. Дар. 12 уроків, які врятують ваше життя / Е. Егер, Е. Ш. Вайганд ; пер. з англ. Х. Радченко. — Київ : Книголав, 2021. — 216 с. — (Полиця нон-фікшн).

Едіт Еґер написала цю книжку на прохання читачів її бестселера «Вибір» і це практичний посібник як подбати про своє ментальне здоров'я – як жити повноцінно і не застрягати у в язниці власного розуму. Це своєрідні 12 сеансів від видатної психотерапевтки, які дають підказки як сприймати свої емоції, як позбутись комплексу жертви, зцілитись від дитячих травм, переживати втрати та горе, як виходити з конфліктних ситуацій чи не потрапляти у них, як прийняти і полюбити себе, як позбутися відчуття вини, як навчитись контролювати свої страхи та впоратись з тривожністю.У кожному розділі докторка Еґер ділиться історіями з власного життя та історіями своїх пацієнтів, а в кінці пропонує ключі до звільнення від проблеми. Це установки, вправи або питання, які допоможуть знайті шлях з наших ментальних в'язниць до свободи і радіти життю.

159.9

Г20  

Гарньє, Стефан. Думай і дій як кіт / С. Гарньє ; пер. з фр. В. Барської. — Харків : Віват, 2020. — 160 с. — (Саморозвиток).

Чи можуть ваші коти навчити вас життя? Чи можуть вони впорається з тим, в чому не досягли успіху популярні лайф-коучі? Відповідь на ці запитання - так. Не вірите? Тоді прочитайте книгу Стефана Гарньє. У багатьох вдома є ці чарівні домашні улюбленці, але не всі так як автор цієї книги пильно за ними спостерігають і намагаються зрозуміти їх життєвий устрій, спосіб мислення і прийняття рішень. Більше десяти років спостережень за своїм домашнім вихованцем перетворилися в звід сорока особливих рис характеру, які властиві всім кішкам. І саме ці риси можуть допомогти людям в складних життєвих ситуаціях, на робочому місці, в колі сім'ї або в спілкуванні з друзями. Тепер позбутися від стресу можна не тільки слухаючи муркотіння вашого вихованця, але і перейнявши деякі з його звичок. Просто задумайтеся на хвилинку: чи турбуються коти про пенсію, чи можна їх примусити робити те, що вони не хочуть або ж вони ведуть себе абсолютно незворушно, спокійно спостерігають за тим, що відбувається, люблять свободу і мають гордість. Адже не дарма, кішок здавна називають мудрими тваринами. Придивіться ближче до цих домашніх вихованців, ймовірно вони зможуть багато чому вас навчити.

159.9

К48 

Клейнман, Пол. Психологія 101: факти, теорія, статистика, тести й таке інше! / П. Клейнман ; пер. з англ. Ю. Кузьменко. — 3-тє вид. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 240 с.

Коротко про найголовніше, зрозуміло про надскладне, захопливо про професійне! Книга-бестселер американського журналіста, блогера та письменника Пола Клейнмана подарує неймовірне задоволення й познайомить у науково-популярній формі з основами психологічних концепцій та експериментів і з маловідомими фактами з життя видатних учених-психологів. Долучіться до таємниць пам’яті та несвідомого, інтелекту та емоцій, дізнайтеся про типи та причини психологічних розладів та сучасні методи їхнього лікування й про те, що ж таке когнітивний дисонанс, гештальтпсихологія та теорія особистісних рис. А також: виміряйте рівень кохання за шкалою Зіка Рубіна; намалюйте психологічний портрет Адольфа Гітлера; дізнайтеся про терапевтичну користь гіпнозу та арт-терапії; познайомтеся з теорією шести рукостискань; відкрийте таємниці сновидінь, інтелекту та організації пам’яті. Це видання – справжній путівник у світі класичної та сучасної психології для тих, хто вперше зацікавився цією наукою або прагне краще зрозуміти себе та поведінку людей. Знайдіть відповіді на найважливіші питання про закони людської поведінки, налагодьте міжособові стосунки, гармонізуйте сімейний та професійно-емоційний фон.

159.9

К37 

Кехо, Джон. Гроші, успіх і ви / Дж. Кехо ; пер. з англ. М. Кравцової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 240 с.

Мій друг багатий і успішний, бо йому пощастило. Мій сусід зміг реалізувати свою мрію, адже його тато — бізнесмен. Ця дівчина має все, тому що вродлива. А я нічого не досягну, бо всі можливості світу використали щасливчики. Знайомі думки? Досі віриш у те, що успіх — для обраних, а гроші липнуть до грошей? Годі переконувати себе в невдачах. Насправді гроші люблять тих, хто вірить у себе. Час кинути собі виклик і докорінно змінити переконання, що налаштовують на бідність та заважають процвітанню. 3 переможні стратегії 3 методи зміни переконань, які тебе обмежують 4 кроки до життя-мрії, на яке ти заслуговуєш Відкрий необмежений потенціал, зростай, змінюйся та розвивайся. Фільтруй думки, переконання та дії — і отримаєш усе, чого хочеш, і зможеш стати ким завгодно. Адже немає жодних обмежень, доки твої думки не обмежені.

Немає коментарів:

Дописати коментар