Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 10 лютого 2023 р.

Батьківський клуб «Щасливі разом». Казки, які лікують.

          В батьківському клубі «Щасливі разом» відбулася зустріч «Казки, які лікують» з психологинею, навчаючим тренером з Казкотерапії, автором і ведучою психологічної трансформаційної гри «Дорогою казок» Тетяною Шейкіною. 

          Учасники дізналися про один з найменш травмонебезпечніших і безболісних методів психотерапії, зрозуміли як працює механізм впливу на дітей і дорослих через казку. Як обирати казку і героя для людей різного віку і вирішення різних завдань. За якими ознаками можна зрозуміти, що проживання казки разом з конкретним персонажем має позитивний ефект. Як впливає на людину те, що змінюють кінець казки.

 

Тетяна Шейкіна розповіла про навчання тренерів з Казкотерапії і Психологічну трансформаційну гру «Дорогою казок». Кожен учасник обрав свою метафоричну карту і вигадав власну історію.

Дізналися, що казки бувають чоловічими і жіночими, про значення для конкретних людей особистих якостей відомих персонажів українських народних (колобок, Івасик Телесик, лисиця, ) і світових (попелюшка, русалонька, Шрек) казок.

Учасники обговорили за якими критеріями зазвичай обирають художні фільми для перегляду, адже фільми – вигадані історії і мають ті ж лікувальні властивості, як і казки. Спільно дійшли висновку, що універсальної казки для людей різного віку, національностей і статі, мабуть, немає. Адже кожен бачить в подіях і героях щось своє, бо кожен з нас неповторний.

Казкова атмосфера панувала і під час спільного чаювання. Маленьким дивом, яке усіх потішило, стала «чайна квітка», що розквітла в заварнику.

Немає коментарів:

Дописати коментар