Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 24 лютого 2023 р.

Історичні читання «Все буде Україна!»


22 лютого у відділі читального залу Тернопільської ОУНБ відбулися історичні читання «Все буде Україна!» (до річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну).

Микола Лазарович, доктор політичних наук, професор Західноукраїнського національного університету, учасник бойових дій, розповів, що насправді московітсько-українська війна триває понад 365 років, окреслив внесок Українських січових стрільців, Української повстанської армії, Збройних сил України у звільненні України від окупантів. Пан Микола довів на історичних прикладах, що українська культура та мова розвивалась своїм шляхом і ми зовсім не «брацькі» народи з московітами.

Ігор Войцехівський «Поляк», завідувач відділу Тернопільського музею національно-визвольної боротьби, учасник бойових дій, пригадав про бойове братерство у добровольчих батальйонах, що б’ють ворога з 2014 року й по сьогодні. Наголосив на потужності волонтерського руху України, а також розповів про те, що відбувалось на звільнених окупованих територіях.

Прикрасила зустріч віршованими композиціями Леся Любарська, Почесна працівниця культури України, Почесна громадянка міста Тернополя, поетка, організатор культурного фронту м. Тернополя. Вокальні композиції ми почули у виконанні Заслуженого діяча естрадного мистецтва України, володаря Всесвітнього ордену Золота Зірка культурної дипломатії Валерія Богаченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар