Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 11 лютого 2023 р.

Україна підкорює світ.

        Розвинені країни вже давно живуть за формулою: сильна економіка – сильна держава. Місце найпотужнішої зброї посіли інноваційні технології, і рано чи пізно доведеться підлаштовуватись під цей процес. Україна нині цифрова держава. На щастя, наша батьківщина має чималий потенціал, розумне використання якого, цілком може допомогти нам підкорити світові ринки. У нас є унікальні природні ресурси. Окрім цього світ вже захоплюється нашою культурою і людьми, які є справжнім скарбом. Про усе, чим може пишатися кожен українець – у добірці «Україна підкорює світ».

316

К75 

Кохання, вареники чи підбори: що допомагає українкам підкорювати світ / упоряд. Т. Лебедєва. — Київ : Кліо, 2018. — 192 с. : іл.

Це видання розповідає, чим українки відрізняються від інших жінок світу. Ви дізнаєтеся, як вони доглядають за собою, як вибудовують стосунки з чоловіками, що їдять, якому стилю одягу надають перевагу, що читають, як виховують дітей. Тут зібрані секрети й хитрощі українок, одкровення іноземців та особисті історії жінок. Співавторами стали десять відомих жінок, які досягли помітних вершин у різних сферах життєдіяльності (культура, спорт, бізнес, краса тощо). Ви побуваєте у них на кухні, в гардеробній, у спальні, сходите з ними на перше побачення і станете гостями на їхньому весіллі.

Книжка не лише відповість на всі питання про українок, а й розкаже, як вони можуть підкорити світ.

658

Д37 

10 успішних українських брендів / куратор проекту О. Карп'юк ; ред. Н. Ткачик. — Брустурів : Дискурсус, 2017. — 192 с.

«10 успішних українських брендів» — книжка про найкращі компанії й організації України, які задають ритм у своїх сферах. Це щирі й натхненні історії створення власного бізнесу чи ініціативи. Історії про самовіддачу, про помилки й успіх, про тяжку, але натхненну працю. Засновники брендів розкривають власні стратегії розвитку, розповідають, як вони виходили з кризових ситуацій і що дозволило їм вирізнитися з-поміж конкурентів. Історія кожного бренду супроводжується відвертим інтерв’ю із засновником, що розкриває його як особистість. Книжка «10 успішних українських брендів» стане джерелом унікального корисного досвіду й натхнення, для тих, хто хоче змінювати себе і світ навколо.

930

А72 

Антропологічний код української культури і цивілізації : монографія. У 2 кн. Кн. 1 / О. О. Рафальський, Я. С. Калакура, В. П. Коцур, М. Ф. Юрій ; НАН України, Ін-т політ. і етнонац. досліджень ім. І. Ф. Кураса. — Київ : ІПіЕНД ім. І. Ф. Кураса НАН України, 2020. — 432 с.

З'ясовуються історичні, теоретичні та методологічні основи наукового пізнання антропологічного коду української культури і цивілізації, їх самобутності і загадковості, в епіцентрі яких знаходиться людина як унікальна і найвища цінність. Розкривається його сутність як сукупність образів, засобів біологічного і соціокультурного характеру, пов'язаних з певним комплексом стереотипів свідомості окремої людини або групи людей, які виражаються в архетипах, менталітеті, інтелектуальної, моральної та матеріальної життя, в політичній і соціальній організації суспільства, його культури і цивілізації , транзитному характер і здібності успадковуватися. Аналізується зміст і функції антропологічного коду культури і цивілізації на різних етапах історії України - від найдавніших часів до сучасності як системи значень і типів мислення людини, його психології та менталітету, способів сприйняття їм цінностей, інтелектуального та емоційного розуміння світу, певної культури і цивілізації. Стрижнем антропологічного коду культури виступає людина, а антропологічного коду цивілізації - суспільство. Спростовуються різного роду теорії втрати ціннісно-смисловий форми буття людини в умовах глобалізації сучасного світу, парадигма «русского мира», коду так званої «общеруской» культури, канонічної території, цивілізації, спільних коренів, генетичного і культурного розвитку українського і російського народів. Видання розраховане на науковців і викладачів історії, філософії, культурології, політології, етнології, вчителів, аспірантів і студентів, широке коло осіб, які цікавляться антропологічним осмисленням української культури і цивілізації.

75

П 99

500 чарівних куточків України, які варто відвідати / уклад. : Т. Лагунова, Ю. Кашуба. — Х. : Книжковий клуб, 2007. — 416 с.

У книзі ви знайдете інформацію про видатні археологічні пам’яткі та печерні міста, замки та фортеці, садиби й палаци, національні парки та біосферні заповідники. Майже про кожний куточок подано історичну довідку та відомості про походження назви.

502

Б63  

Біорізноманіття України в контексті сучасних природних умов середовища : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., 04-05 черв. 2020 р., м. Тернопіль / Терноп. обл. комун. ін-т післядипл. пед. освіти [та ін.] ; редкол.: В. М. Черняк, О. М. Петровський, І. М. Вітенко [та ін.]. — Тернопіль : Крок, 2020. — 282 с.

У матеріалах збірника розкриті актуальні проблеми збереження біологічного і ландшафтного різноманіття у контексті сталого розвитку в Україні. Сучасний стан збереження і культивування рослин, охорони природних екосистем, освітні аспекти облаштування культурних ландшафтів. Визначено нові підходи до організації способу життя в сучасних умовах, приділено значну увагу подіям і постатям в контексті вивчення і збереження біорізноманіття.

Немає коментарів:

Дописати коментар