Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 17 квітня 2020 р.

Нові книжки у відділі читального залу

Стратегія — це, по суті, те, чого ми хочемо досягти і спосіб, у який ми це зробимо. Хоч всі ми різні, але мрії наші багато у чому схожі. Ми бажаємо знайти і втримати кохання, ми хочемо мати гарну роботу і доброзичливі стосунки у колективі, отже ми мріємо бути щасливі.

Пропонуємо увазі користувачів книжки, які допоможуть формуванню стратегії успіху у особистому житті, успіху на роботі та в колективі, успіху у суспільстві.

316.6
К82
Крістенсен, Клейтон. Як ви збудуєте своє життя? / К. Крістенсен, Д. Олворт, К. Діллон ; пер. з англ. О. Любарської. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2015. — 192 с.
Ця книжка — спроба крізь призму бізнес-ідей показати можливості для досягнення цілей, які ставить перед собою кожна людина: побудова кар’єри, щасливі сімейні стосунки, гармонійне виховання дітей. Автори не обмежуються загальними теоріями, а на конкретних прикладах розглядають стратегії для досягнення успіху.
«Як ви збудуєте своє життя?» — книжка для тих, хто хоче знайти відповідь на важливі життєві питання та готовий брати на себе відповідальність за отримані результати.

316.6
М15
Мак-Гі, Пол. SUMO (Shut Up, Move On). Замовкни та працюй! / П. Мак-Гі ; пер. з англ. С. Новікової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 176 с. : іл.
Запальна книга, яка вже десять років допомагає тисячам людей знайти мотивацію і впевненість для серйозних змін. Принципи S.U.M.O. (Shut Up, Move On) від автора бестселерів Пола Макгі вже десять років допомагають тисячам людей по всьому світу домагатися позитивних змін, реалізовувати свій потенціал і справлятися з труднощами. Пол Макгі використовує актуальні історії та ідеї і свій фірмовий гумор, щоб показати вам, як:
- Відповідати на всі виклики життя;
- Взяти відповідальність за своє життя і відмовитися від мислення жертви;
- Перестати відкладати важливі справи;
- Краще розуміти інших людей і уважніше до них ставитися.
З цією книгою ми зможемо відключити автопілот і взяти контроль над своїм життям у свої руки. Видання буде цікаве для всіх, хто хоче знайти мотивацію і ідеї для успішних змін в житті.

316.6
Т16
Талеб, Насім Ніколас. Шкура у грі. Прихована асиметрія життя / Н. Н. Талеб ; пер. з англ. А. Замоцний. — Київ : Наш формат, 2019. — 304 с.
Тoй, xтo oтpимує винaгopoду, мaє тaкoж бpaти нa ceбe чacтину вiдпoвiдaльнocтi. Pизикнути влacнoю шкуpoю у гpi. Caмe цeй пpинцип oбмeжить нacлiдки пopoджeниx цивiлiзaцiєю cупepeчнocтeй: мiж дiями i бaлaкaнинoю, cпpaвжнiм i штучним, cилoю й iмiтaцiєю, нaмipaми й peзультaтaми, любoв’ю i гpiшми, aвтopaми й peдaктopaми, пoлiтикoю тa пoлiтикaми. У цiй книжцi фiлocoф i фiнaнcoвий гуpу Нaciм Тaлeб aнaлiзує чoтиpи acпeкти людcькoгo життя: нaдiйнicть i нeвизнaчeнicть знaнь; cимeтpiю людcькoї дiяльнocтi, втiлeну в cпpaвeдливocтi, пpaвocуддi, вiдпoвiдaльнocтi тa взaємoдiї; oбмiн iнфopмaцiєю, a тaкoж paцioнaльнicть у peaльнoму cвiтi. Нepoздiльнicть циx чoтиpьox acпeктiв oчeвиднa тoдi, кoли нa кiн cтaвитьcя... влacнa шкуpa.
П’ята книга із філософського циклу про роль невизначеності («Incerto»), дo якoї вxoдять тaкi книжки, як «Чopний лeбiдь», «Aнтикpиxкicть», «Обдурені випадковістю» та «Прокрустове ложе».

316
Т56
Томпсон, Дерек. Хітмейкери. Наука популярності та змагання за увагу / Д. Томпсон ; пер. з англ.: Д. Антонюка, Н. Палій. — Київ : Yakaboo Publishing, 2018. — 432 с.
Ця книжка про найбажаніший і найдефіцитніший ресурс XXI століття — людську увагу. Дерек Томпсон досліджує найпопулярніші феномени нашої епохи — від рок-хітів до Доналда Трампа, від французьких імпресіоністів до голлівудських блокбастерів, від Adele до «Гри престолів». «Хітмейкери» допомагають зрозуміти механізми, завдяки яким ті, а не інші бізнеси, політики, кінофільми та поп-зірки, здобувають любов мільйонів.

17
Ф68
Фішер, Гелен. Чому ми кохаємо : природа й хімія романтичних почуттів / Г. Фішер ; пер. з англ. Н. Хаєцької. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 288 с.
Скептики кажуть, що кохання — це лише хімія. Психологи називають його хворобою. Романтики — еліксиром вічного життя. Час дізнатися, хто з них має рацію. Гелен Фішер, антрополог зі світовим іменем, дає відповіді на запитання, що стосуються кохання, його «алгоритму», впливу на психіку, соціалізацію та наше життя загалом. Чому ми кохаємо? Чому обираємо людей, яких обираємо? Як чоловіки й жінки різняться у своїх романтичних почуттях? Кохання з першого погляду. Кохання й жага. Кохання і шлюб. Любов у тварин. Як еволюціонує кохання? Кохання і ненависть. Який він — закоханий мозок? Як завоювати любов і чи можна її зберегти? І що воно взагалі таке — кохання?
Це надзвичайна екскурсія наукою та мистецтвом старовинного романтичного почуття. Книжка містить результати досліджень, для яких було застосовано новітні технології сканування мозку. Тут відповіді на запитання про мінливе й часто неконтрольоване почуття, яке ми звемо коханням.

Немає коментарів:

Дописати коментар