Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 9 квітня 2020 р.

Нові книжки у відділі читального залу

          В умовах сучасного розвитку суспільства збільшується кількість негативних впливів на людину, які вона не завжди спроможна опанувати, конструктивно на них відреагувати або адаптуватися до них. Та не варто боятися складних ситуацій, адже при правильному вирішенні вони принесуть нові можливості, відкриють перед нами новий життєвий етап.
Назріває потреба змін, але не завжди людина розуміє, що саме робити і як проявити свій потенціал. Та коли знаєш, як проявляються кризи і як з ними боротися, проходження цього періоду стає легшим і більш результативним.
Пропонуємо увазі користувачів декілька надзвичайно цікавих книжок з психології, які допоможуть у подоланні життєвих негараздів, дадуть підказки, як зробити своє життя яскравішим та щасливішим, а також навчать як краще пізнати себе.

159.9
Д55
Добеллі, Рольф. Мистецтво гарного життя : 52 неймовірні шляхи до щастя / Р. Добеллі ; іл. Е. Бохо. — Київ : Кі Фанд Медіа, 2019. — 384 с. : іл.
Цього не вчать на тренінгах особистісного зростання. Про це не пишуть у статтях про мотивацію й високі досягнення. Відомий швейцарський підприємець, мислитель і автор бестселерів Рольф Добеллі пропонує 52 інструменти мислення, що допоможуть не піддаватися трендам та думати самостійно, аби врешті решт прожити достойне, справді гарне життя. Ця твереза, навіть дещо цинічна книжка стане ковтком свіжого повітря для розуму, що шукає здорового глузду серед світу, повного маніпуляцій та пасток для его.





           316.6
К48
Клеон, Остін. Дай жару: 10 кроків до креативної майстерності / О. Клеон ; пер. з англ. М. Бакалова. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 224 с.
Не думай ні про що. Взагалі ні про що. І не концентруйся ні на чому. Не турбуйся про те, що ти робиш. І просто роби! Досить відбувати муки творчості. Час лікуватися креативом. Твоя фантазія постійно потребує уваги. І Остін Клеон знає, як не забувати підгодовувати власну креативність, щоб урешті-решт вона стала частиною тебе. Годі ускладнювати все нудними завданнями та покроковими інструкціями. Хапай та не відпускай. Будь креативним!

159.9
П35
Пітерсон, Джордан. 12 правил життя. Як перемогти хаос / Дж. Пітерсон ; пер. з англ. Д. Кожедуба. — Київ : Наш формат, 2019. — 320 с.
Чесноти не можна підмінити толерантністю, а відсутність чітких моральних ідеалів пояснити повагою до думки інших, переконує канадський психолог Джордан Пітерсон. За його словами, людям потрібна система цінностей, яка допомагає наповнити життя сенсом, боротися із безнадією, відчаєм та хаосом.
Кілька років тому Пітерсон почав активно спілкуватися на популярному сервісі Quora. Якось у відповідь на запитання одного з користувачів «Що найкориснішого про життя мусить знати кожен?» він описав правила, якими має керуватися людина. Ці правила стали надзвичайно популярними, а його лекції та виступи спровокували серйозну суперечку в інтелектуальних колах світу.

2
С14
Садхгуру Внутрішня інженерія. Керівництво з йоги, що приведе вас до радості / Садхгуру. ; пер. з англ. Л. Бідочко. — Київ : BookChef, 2019. — 272 с. — (New York Times Bestseller).
У цій революційній книзі Садхґуру розповідає історію свого пробудження: від хлопчика, який мав надзвичайну близькість з природою, до молодого шибайголови, який перетнув Індійський континент на мотоциклі. Мудрість цієї доступної, глибокої і захопливої книжки пропонує читачам випробувані часом новітні і живі методики йоги. «Внутрішня інженерія» презентує революційний шлях роздумів про наше існування, діяльність і призначення, книжка дає людині можливість досягти справжньої радості життя.



           159.9
С36
Сіліг, Тіна. Що варто знати у свої 20. Дозволь собі бути не таким, як усі / Т. Сіліг ; пер. з англ. О. Ломакіна. — Київ : Наш формат, 2019. — 192 с.
Коли ми починаємо кар’єру, відкриваємо власну справу чи стартуємо з новим проектом, то часто боїмося і йдемо протореним шляхом. Школа, університет та оточення нав’язують нам: обери стандартний варіант, це найбезпечніше. Однак іноді найкраща стратегія — це помилятися, експериментувати й мислити креативно. І неважливо, вам 20 чи 50. Це історія про те, як залишатися сміливим, рішучим і не боятися бути унікальним усе життя.
Авторка наводить поради та пропонує вправи, які допоможуть розвинути творче мислення, нестандартний погляд на буденні ситуації та підприємницькі здібності, з якими ми зможемо подивитися на світ як на безмежне джерело можливостей.

159.9
С44
Скотт, Стів. Сила продуктивності. Як подолати прокрастинацію / С. Скотт. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 159 с.
Насправді анотації для цієї книжки не мало бути, позаяк копірайтер міг полінуватися написати її. Загалом, цієї книги взагалі могло не бути, бо авторові, редакторові та видавцеві так само могло стати ліньки. Про що це ми? Про страшну й небезпечну чуму ХХІ століття — прокрастинацію.
Що робити, коли бажання «зробити потім» сильніше за дедлайни та здоровий глузд? Як повернути свою продуктивність із незапланованої відпустки? Чи можливо навчитися виконувати найбільш складні завдання зранку? Стів Скотт знає все про «антипрокрастинацію» та профілактику ліні. Квартальні SMART-цілі, правило «80/20», матриця Ейзенхауера для швидкого прийняття рішень, «слонячі звички» для тривалих проектів та планування за календарними блоками — час зробити це сьогодні.

159.9
С80
Стівенс, Хосе. Приборкай своїх драконів. Як перетворити недоліки на переваги / Х. Стівенс ; пер. з англ. В. Кучменко. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 464 с.
Що заважає нам змінюватися, розвиватися та бути щасливими? Внутрішні страхи й особистісні негативні установки. Знайомтеся, це зарозумілість і самоприниження, нетерплячість та мучеництво, жадібність, саморуйнування й упертість. Монстри, що лякають нас та не дають рухатися вперед. Утім автор певен, що мета тих драконів — зробити вас сильнішими. Це найефективніший інструмент для особистої трансформації. Час кинути виклик внутрішнім страхам, що позбавляють радості життя! Перетворіть свої недоліки на переваги. Приборкати драконів допоможе нестандартний підхід автора, ґрунтований на дослідженнях міфів та священних книг, найрізноманітніших духовних традицій і сучасних психологічних теорій.

Немає коментарів:

Дописати коментар