Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 16 квітня 2020 р.

Нові книжки у відділі читального залу


Кожен з нас — неповторна особистість, ми сміємося від щастя й сумуємо від негараздів, ми кохаємо, дружимо, працюємо у колективі.
Пропонуємо увазі користувачів книжки з психології, що відкриють секретики як звернути на себе увагу, як легше й результативніше навчатися, допоможуть спілкуватися з колегами по роботі та керівництвом, а також навчать вірити у свої сили, бути впевненішими та не зациклюватися на складних моментах у житті.
159.9
Б87
Браун, Пітер. Засіло в голові : Наука успішного навчання / П. Браун, Г. Редігер, М. Макденіел ; пер. з англ. Ю. Кузьменко. — Київ : Наш формат, 2019. — 240 с.
Дієві поради та практичні стратегії навчання, які можна застосувати одразу.
Вважається, що для ефективного навчання потрібна практика і ще раз практика. Багато хто переконаний: якщо багато повторювати, то можна надовго запам’ятати. Але насправді це не так. Дослідження доводять, що повторення не сприяють засвоєнню матеріалу, на відміну від деяких порівняно простих методик. Наприклад, краще переказувати інформацію, ніж просто перечитувати, знання ліпше засвоюються, якщо розглянути їх у ширшому контексті, а об’єднання знань у так звані ментальні моделі спрощують запам’ятовування складного матеріалу.
У цій книжці когнітивні психологи Генрі Редіґер і Марк Макденіел у співпраці з письменником Пітером Брауном описують практичні стратегії, які допоможуть краще вчитися, довше пам’ятати вивчене, а головне — добре засвоїти тему, а не отримати ілюзію знання.

159.9
Г60
Голліс, Рейчел. Витри шмарклі, подруго! Припини вірити в брехню про те, ким ти є, і станеш тією, ким маєш бути / Р. Голліс ; пер. з англ. Г. Литвиненко. — Київ : BookChef, 2019. — 256 с.
Відверта, яскрава, з біса розумна і трохи божевільна, Рейчел Голліс розповідає читачкам те, що інші не зважаться відкрити навіть найближчій подрузі. Вона озвучує 20 міфів, які отруюють життя більшості жінок. А потім розвінчує кожен з них, долучаючи до своїх роздумів трагічні, смішні, безглузді та просто зворушливі історії зі свого життя. Ця книжка зриває полуду з очей і розуму та спонукає по-новому поглянути на своє сьогодення і майбутнє. Розібратися зі страхами, душевними травмами, мріями, сподіваннями і почати рухатися до щастя. Справжнього щастя, без обману.

159.9
Е69
Ергардт, Уте. Чемні дівчатка потрапляють у рай, погані — куди забажають / У. Ергардт ; пер. з нім. С. Зубченка. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 285 с.
Постійно намагаєтеся сподобатися іншим? Час подобатися собі! Рожева сукенка, бантики та білі шкарпетки — яка гарна дівчинка! Яка вона хороша та чемна! І коли тобі вісім років, цей образ вельми доречний... Але ти — доросла жінка. Може, годі намагатися задовольнити всіх довкола? Відомий німецький психолог Уте Ергардт відповідає: «Так, досить бути хорошою!»  Автор розвінчує міфи про «чемних дівчат» та доводить, що сліпе догоджання всім — це шлях в нікуди, дорога до особистісного згоряння. Уте Ергардт знає, що треба зробити, аби стати справжньою «поганою дівчинкою» — тобто самодостатньою, успішною, привабливою та щасливою жінкою.

159.9
К37
Кехо, Джон. Підсвідомості все підвладне / Дж. Кехо ; пер. з англ. А. Пустовойта. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 176 с.
Підсвідомість — своєрідна Маріанська западина; це нетрі людської психіки. Підсвідомість керує нашими вчинками, коли ми цього навіть не усвідомлюємо. Недарма Зиґмунд Фройд казав: «Ми не випадково обираємо одне одного. Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості». Так і в нашій підсвідомості заховано ключ від щасливого життя. Керуючись набором принципів, які розробив Джон Кехо, ми відчинимо всі двері та відімкнете брами на шляху до успіху. Його програма — спусковий гачок у механізмі пробудження безмежних ресурсів людського мозку. Візуалізація, правильна інтерпретація мрій, сни та реальність, засів думок, вроджені здібності та схильність до творчості, взаємини та самооцінка — використовуймо величезні резерви підсвідомості, щоб раз у раз змінювати своє життя на краще.

159.9
К78
Краснова, Наталія. Колишні. Книга про те, як забивати на тих, хто забив на тебе / Н. Краснова ; пер. В. Басанець. — Київ : BookChef, 2019. — 272 с.
Ця книжка про мене, таку, яка я є: тридцятивосьмирічна жінка, мати двох дітей, розлучена, автор ТВ- та радіопрограм, стендап-комік, учитель загальноосвітньої школи, та (на мій превеликий сором) «популярний блогер, автор гумористичного б’юті-блоґу». Ця книжка про мене таку, яка я зараз. І про моїх колишніх, завдяки яким я зараз така, яка є. Кожний наступний колишній свого часу дуже логічно з’являвся у моїй дійсності і так само логічно зникав з неї. А потім я зазвичай ревіла, бо «це було кохання всього мого життя». А потім робила висновки. А потім забувала. Тому що закохувалася в нового майбутнього колишнього.

159.9
С38
Сінсеро, Джен. Не нюнь. Просто, трясця йому, зроби це! / Дж. Сінсеро. — Київ : BookChef, 2019. — 176 с. — Бестселер №1 за версією New York Times.
Джен Сінсеро — авторка бестселерів за версією New York Times і мотиваційний коуч. Її книжку «Не нюнь» перекладено понад 25 мовами. На сьогоднішній день у світі продано понад 3 млн примірників, а популярність авторки дедалі зростає. Сінсеро порівнює роботу над вмотивованістю та впевненістю у собі з візитами до спортзалу — регулярними та незмінними. Успіх — це не галочка, яку можна поставити та розлягтися з пивом на дивані, це — спосіб буття та зростання. Авторка дає читачеві дружнього копняка та мотивує змінити життя. Рекомендовано читати по кілька сторінок на день або відкривати на випадковій сторінці тоді, коли в житті дуже потрібен цілющий штурхан.


159.9
С89
Судзукі, Венді. Дивачка, що закохалася в мозок : як активізувати розумову діяльність і почати жити краще / В. Судзукі, Б. Фіцпатрік ; пер. з англ. О. Титаренко. — Харків : Фабула, 2019. — 368 с.
Чи можливо кардинально змінити життя в дорослому віці й стати найкращою з можливих версій самого себе? «Так!» — стверджує відома нейробіолог і палка популяризаторка здорового способу життя, професорка Нью-Йоркського університету Венді Судзукі. У своїй нон-фікшн автобіографії вона дохідливо розповідає про історію та сучасні досягнення науки про мозок, функції різних його ділянок, а також зв'язок розумової діяльності з фізичними вправами. А ще в книжці є корисні «Струси мозку» — лайфхаки, що активізують роботу різних мозкових структур.

159.9
Ф82
Фрайд, Джейсон. Не божеволій на роботі! / Дж. Фрайд, Д. Хайнемайєр Хенссон ; пер. з англ.: В. Криницького, О. Чередниченко. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 192 с.
Почати працювати раніше, щоб пізніше завершити.
Виконувати роботу якомога довше по буднях та на вихідних.
Гарувати за найменшої нагоди, будь-де, будь-коли.
Не залишати справи в офісі, а всюди тягати їх за собою.
Життя як суцільне підтягування «хвостів»: «Загорніть мені роботу, беру з собою!»
Гадаєте, це норма? Аж ніяк! Це — божевілля. Люди дедалі більше працюють і дедалі менше встигають. Настав час для великого та грізного апгрейду! Вже час дозволити собі спокійно працювати й не смикатися. Саме це необхідно для великих звершень.

Припиніть кайфувати від божевілля на роботі! Нехай почнеться перезавантаження!

Немає коментарів:

Дописати коментар