Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 11 квітня 2020 р.

Нові книжки у відділі читального залу


Пропонуємо увазі користувачів нові книжки, які допомагають відчути більшу впевненість у собі й своїх силах, висвітлюють деякі аспекти успішного бізнесу в сучасних умовах, вчать прагненню до успіху. Також буде дуже цікаво переглянути книжки в яких йдеться про місце соціальних мереж та сітки інтернет у нашому житті.

316
В50
Вінчестер, Саймон. Перфекціоністи : як інженери створили сучасний світ / С. Вінчестер ; пер. з англ. Є. Даскал. — Харків : Віват, 2019. — 448 с. — (Саморозвиток).
Саймон Вінчестер у своїй книжці простежує розвиток технологій від індустріальної до цифрової епохи, досліджуючи певний компонент — точність, — що є вирішальним чинником прогресу й одночасно перевагою та загрозою для нашого майбутнього.
Автор веде у подорож еволюцією технологій, розповідаючи про досягнення Джона Вілкінсона, Генрі Моудслі, Томаса Джефферсона й інших фундаторів науково-технічного прогресу. Аналізуючи історії їхніх тріумфальних відкриттів — від перших парових двигунів до телескопа «Габбл» та сучасних смартфонів — Вінчестер досліджує фундаментальне питання: чи може технологічне і природне співіснувати в суспільстві?

316.6
Г63
Гольдштейн, Ноа Дж. Так! 60 секретів із науки переконувати / Н. Дж. Гольдштейн, С. Дж. Мартін, Р. Б. Чалдині ; пер. з англ. І. Павленко. — 10-те ювіл. вид. — Київ : BookChef, 2019. — 304 с.
Щодня ми стикаємося з проблемою як переконати інших робити те, що ми хочемо. Що змушує людей казати «так» на наші прохання? Ця книжка містить десятки порад, найцитованішого фахівця з питань впливу, професора Роберта Чалдині, які нам неодмінно знагодяться. І, застосовуючи їх, ми зможемо переконувати як на роботі, так і вдома, докладаючи менше зусиль.
Ми дізнаємося, як говорити, щоб слухачам не було нудно, що ми можемо зробити на роботі, щоб підвищити свій вплив на інших, і чому бути другим гірше, ніж третім. Прочитавши цю книжку, ми побачимо, як незначні зміни в підході до спілкування матимуть значний вплив на наш успіх.

316.6
Г74
Гоулстон, Марк. Як спілкуватися з психами : правила взаємодії з неадекватними й нестерпними людьми у вашому житті / М. Гоулстон ; пер. з англ. А. Жищинської. — 2-ге вид. — Дніпро : Моноліт, 2019. — 240 с.
Кожен день нам доводиться мати справу принаймні з одним божевільним. Не з тим, хто вважає себе Наполеоном, а з «побутовим психом», тобто тим, хто інколи втрачає здоровий глузд і поводиться ірраціонально. Це може бути бос, який вимагає нездійсненного, прискіпливий батько, колега-маніпулятор чи сварливий сусід, надто емоційний подружній партнер чи нерозсудливий клієнт. А може, це ви самі?
Усі ми трохи несповна розуму — стверджує Марк Ґоулстон, досвідчений психіатр, бізнес-консультант і коуч, який свого часу навчав перемовників ФБР. Тому вкрай важливо знати, як опановувати себе й приборкувати руйнівні емоції інших у критичних ситуаціях. Це вміння неабияк полегшить нам життя, а набути його допоможе ця книжка.

316.6
Е45
Екер, Гарв. Думай як мільйонер : 17 уроків достатку для тих, хто готовий розбагатіти / Г. Екер ; пер. з англ. О. Оксенич. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 176 с.
Декарт казав: «Я мислю, а отже, я існую». Але ця книжка про те, як мислити та… багатіти. Відвідали купу тренінгів і семінарів із фінансової грамотності? Прочитали чимало бізнес-літератури? Навіть закінчили спеціальні курси, але на банківській картці все ще не мільйони, а середня зарплатня? В автора цієї книжки була схожа історія. Поки він не почав думати як мільйонер. І цими думками він готовий поділитися з нами.
Як вести грошові справи, мислити масштабно, концентруватися на можливостях, знайомитися з корисними людьми, рекламувати себе та свою цінність? Як опанувати мистецтво подолання проблем та навчитися брати, а не віддавати? Як отримувати платню за результат, а не за відсиджений час? Заможні люди дивляться на світ геть інакше. Це їхній секрет успіху. І наш також. Час думати як мільйонер! Час заробляти мільйони!

316
К41
Кінг, Ларрі. Як розмовляти будь з ким, будь-коли і будь-де : секрети успішного спілкування / Л. Кінг, Б. Гілберт ; пер. з англ. Н. Борис. — Дніпро : Моноліт, 2019. — 204 с.
Одна з найвідоміших книжок Ларрі Кінга — легендарного американського журналіста й шоумена, якому вдалося взяти інтерв’ю у видатних державних діячів, бізнесменів, акторів і спортсменів.
Ця книжка захоплює з першої сторінки, бо читаєш і віриш авторові, який за роки своєї журналістської кар’єри провів понад 60 тисяч інтерв’ю. Його співрозмовниками на мегапопулярному ток-шоу «Ларрі Кінг наживо» були Білл Клінтон, Дональд Трамп, Френк Сінатра, Арнольд Шварценеґґер та інші знаменитості світового масштабу. А у своїй книжці відомий телеведучий щиро, без пафосу, веде розмову з усіма нами, розкриваючи секрети власної успішності й даючи професійні поради на всі випадки життя: від сімейних свят і світських вечірок до жалобних заходів.
Ларрі Кінг описав багато цікавих способів спілкування й розповів чимало пізнавальних історій. Ми навчимося впевнено вступати в розмову і якнайкраще висловлюватися.
Автор справді щирий зі своїми читачами. Розбираючи типові помилки, він абсолютно спокійно згадує про свої невдачі й підказує, як їх уникати.
Ця книжка буде корисна тим, хто прагне легко й невимушено розмовляти будь з ким, будь-коли і будь-де.

316
С38
Сінгер, Пітер. Війна лайків. Зброя в руках соціальних мереж / П. В. Сінгер, Е. Т. Брукінг ; пер. з англ. Я. Лебеденка. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 320 с.
Facebook — як поле бою, а Instagram — як концентраційний табір вільного часу із «лайками» наглядачами. Сюжет для кіберпанку? Ні, наше сьогодення. Пітер Сінґер та Емерсон Брукінґ витратили довгих п’ять років, щоб провести ґрунтовне дослідження розвитку Інтернету, найвідоміших соцмереж сьогодення та процесу перетворення їх на зброю в сучасному світі. Від історії появи Всесвітньої павутини, смайликів, твітів та мемів автори розповідають про використання платформ соцмереж авторитаристами, революціонерами, силами оборони, терористами, Дональдом Трампом, Росією, Китаєм, США та багатьма іншими фігурантами онлайн-життя.

316
С80
Стівенс-Давідовіц, Сет. Усі брешуть, але інтернет знає твої думки / С. Стівенс-Давідовіц ; пер. з англ. О. Чупа. — Київ : Кі Фанд Медіа, 2018. — 304 с.
Люди брешуть в опитуваннях, в інтерв'ю і в соціальних мережах. Люди брешуть керівникам, коханим і собі. Але шукаючи щось в інтернеті, вони видають усі свої таємниці. Яким же насправді є наше суспільство? Що знають великі дані про секс, політику, споживання, про наші страхи й бажання? Фахівець із Data Science Сет Стівенс-Давідовіц проаналізував статистику пошукових запитів і зробив неймовірні висновки, які зробили його книжку бестселером року.
• Книжка року за версією журналу Economist
• Бестселер New York Times
• Найкраща бізнес-книжка за версією журналу Entrepreneur
• Книжка року Amazon в категорії «Бізнес і лідерство»
• Бестселер №1 в категорії «Аналіз даних»

Немає коментарів:

Дописати коментар