Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятниця, 10 травня 2024 р.

«Європа: минуле, сьогодення, майбутнє» (до Дня Європи в Україні)

 


9 травня 2024 року в Україні відзначають День Європи.

«Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу», – йдеться в указі Президента від 8 травня 2023 року.

Цей день символізує єдність, взаємопідтримку та повагу у європейському просторі. Україна довела, що поділяє європейські цінності, і щодня захищає їх від російських варварів. Щодня своїми діями український народ наближає країну до членства у Європейському Союзі. Бо Україна - це Європа. Ментально й духовно.

До Дня Європи в Україні у відділі читального залу підготовлено книжкову виставку «Європа: минуле, сьогодення, майбутнє». Мета виставки — знайомство з історією та сьогоденням Європи, популяризація загального європейського культурного надбання, а також формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України.

Немає коментарів:

Дописати коментар