Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

понеділок, 4 травня 2020 р.

День пам’яті та примирення


8 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення, який символізує перемогу над нацизмом та присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. У цей день важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ті роки.
День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.
Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939—1945 років. Найтяжчі — людські втрати, які оцінюють у 8—10 мільйонів осіб, що становить за кількістю загиблих більше, ніж у Великої Британії, Канади, США та Франції разом узятих.
З метою об’єктивного висвітлення незаперечного внеску українського народу у перемогу над нацизмом, а також вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, на сайті Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки створено віртуальну виставку «За честь, за славу рідної землі», на якій представлено історичні видання, що неупереджено висвітлюють складні сторінки подій Другої світової війни, розкривають роль та внесок України у перемогу та вшановують пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом.

Немає коментарів:

Дописати коментар