Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 14 травня 2020 р.

Нові книжки у відділі читального залу


Будь-яка людина прагне змінити своє життя на краще, це закладене у природі людини. Бажання покращити своє життя не залежить від соціального статусу, успіхів та інших життєвих обставин. Воно притаманне і успішному підприємцю, і депресивному найманому працівнику, що знаходиться у скрутному фінансовому становищі. Різниця між першими та другими полягає у тому, що перші не тільки бажають змін, а й роблять усе, щоб вони настали. Другі ж постійно відкладають і лише скаржаться. Здавалося б, усе просто: слід лише почати діяти. Але, як показує практика, насправді це чи не найскладніше.
Пропонуємо увазі користувачів книжки, що порадять як змінити своє життя, зробити перший крок для кардинальних змін на краще.

316
Б25
Барнет, Білл. Дизайн — мислення : спроектуй своє життя / Б. Барнет, Д. Еванз ; пер. з англ. В. Глінки. — Київ : Наш формат, 2018. — 224 с.
Диплом не гарантує, що ми любитиме свою роботу. Успішна кар’єра не визначає щастя. Наші кар’єра, щастя та повсякденне життя — у наших руках. Головне, поставити собі правильні питання та бути готовим втілювати відповіді у життя. Як знайти роботу, що по-справжньому подобатиметься? Як збудувати кар’єру, яка забезпечить хороше життя? Як відшукати життєвий баланс? Як зробити щось вартісне, що змінить цей світ? Автори пропонують поглянути на своє майбутнє очима дизайнера і створити проект свого життя.
Бестселлер New York Times.
Ця книжка дасть нам важливі інструменти, які допоможуть вийти із «зачарованого кола» й спроектувати змістовне, наповнене задоволенням життя, у якому наша особистість, наші переконання та наша робота не суперечитимуть одне одному. І коли нас запитуватимуть: «Як справи?» та «Що нового?», у нас завжди буде, що відповісти.




           316
В66
Вокер, Нікі. Чому виникають конфлікти? : Причини. Етапи. Розв'язання. Наслідки / Н. Вокер ; пер. з англ. Г. І. Базецької. — Харків : Віват, 2018. — 80 с.
Потік новин двадцять чотири години на добу, журналістика, інтернет, подорожі земною кулею… Наш великий світ стає дедалі ближчим і доступнішим, ніж то було колись,?— включно з конфліктами й війною. Незалежно від того, чи стосується конфлікт нашої країни, будь-яке протистояння, будь-яка війна певним чином впливає на життя кожного. Така кількість конфліктів у світі примушує замислитися: чому ж вони виникають?
Ця книжка допоможе зрозуміти, що часто конфліктам не можна запобігти, проте уникнути війни можливо. Ми дізнаємося, як невеликі розбіжності загострюються й перетворюються на великі та серйозні, що спільного в усіх конфліктах, а також про вплив упереджень в історії, дипломатії, географії, економіці на ці події. Порівнюючи глобальні конфлікти із суперечками з власного життя, діти зможуть уважно й критично розглянути свої конфлікти.

316
Г19
Ганнет, Аллен. Творча крива : Як створити потрібну ідею в потрібний час / А. Ганнет ; пер. з англ. Н. Ференс. — Київ : КМ-БУКС, 2018. — 256 с.
Нас довго переконували, що творчість — царина геніїв, результат непередбачуваного натхнення. Дар або є, або його немає. Одначе сучасні дослідження доводять, що у будь-якій творчій сфері — від написання бестселерів до заснування прибуткових компаній — комерційний успіх має тверде наукове підґрунтя. Розуміючи специфіку так званої творчої кривої — оптимального поєднання нового і знайомого, будь-хто може досягти комерційного успіху. Аналізуючи історії відомих людей, автор знайомить нас з чотирма законами творчого успіху й доводить, що за всіма видатними досягненнями стоять спільні закономірності.

316
Г21
Гарсія, Ектор (Кіраї). Ікігаї. Японські секрети довгого і щасливого життя / Е. Гарсія, Ф. Міральєс ; пер. з ісп. О. Ігнатова. — Харків : Віват, 2018. — 192 с. : іл.
На думку японців, у кожного свій ікіґаї, сенс існування. Дехто знайшов його, дехто вже відчуває, але не припиняє пошуків. У чому ж секрет довгого, повноцінного та щасливого існування мешканців Окінави, острова найбільшої кількості довгожителів у світі? Можливо, не тільки у сприятливих кліматичних умовах, здоровому харчуванні, гарному настрої, правильному режимі праці та руху, а й у ставленні до інших людей та — справжня таємниця — пошуках ікіґаї, що надає сенс їхньому існуванню й дарує добре самопочуття?

316
Г43
Гесслер, Крістін. Маніфест двадцятирічних : маніфест тих, хто прожили чверть життя: двадцятилітні про те, хто вони, чого хочуть і як це отримати / К. Гесслер ; пер. з англ. А. Любас ; за ред. К. Цадило. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. — 424 с.
Коли тобі двадцять з чимось, можеш одночасно відчувати захоплення цим періодом і намагатися зрозуміти, що ж робити зі своїм життям. Трепет від особистої незалежності та відкриття нових можливостей притлумлюються переживаннями, розчаруваннями чи втратою ілюзій. Як і тисячі інших двадцятьзчимосьлітніх, ти, можливо, пережив те, що лайф-коуч Крістін Гесслер називає «похмілля від очікувань». Цей маніфест про надзвичайно важливі питання та життєві вибори цих турбулентних та захопливих років.
Усі двадцятилітні можуть переживати схожі проблеми, але дуже мало книжок дають практичні уроки чи поради, як їх подолати. На цих сторінках ті, хто прожили чверть віку, розповідають історії про власний успіх та поразки, діляться мріями та розчаруваннями, які, можливо, стануть для тебе натхненням і допоможуть змінити життя на краще.

316
Г68
Гордон, Джон. За кермом свого життя : 10 правил досягнення успіху в особистих стосунках, кар'єрі та командній роботі / Д. Гордон ; пер. з англ. Г. Ровенскіх. — Київ : КМ-БУКС, 2018. — 184 с.
«За кермом свого життя» — книга-притча, яка вже змінила долю багатьох тисяч людей у всьому світі. Її в однаковій мірі хвалять спортивні тренери та президенти всесвітньовідомих компаній, менеджери і вчителі, футболісти і домогосподарки. Автор розповідає про складні речі настільки простою мовою, подає комплексні ідеї у такій дохідливій та лаконічній формі, що вони закарбовуються на підкірці головного мозку, аби сплисти читачеві на розум у той момент, коли у його житті виникне відповідна ситуація. Для тих, хто шукає мотивацію та натхнення, дбає про саморозвиток, піклується про сім’ю і кар’єру.

316.6
Г91
Грушевська, Славоміра Анна. Дар дна. Як повернутись до щастя / С. А. Грушевська, А. Шкіль ; пер. з пол. Н. Б. Вяткіної ; післямова В. Л. Скуратовського. — Харків : Фоліо, 2019. — 346 с. — (Шедеври нон-фікшн).
Впродовж багатьох років роботи психологом авторка заглиблюється у людські кризи і страждання, щоб підібрати до них ключа, який приведе до позитивних змін у чиємусь житті. Завдяки досвіду і знанням допомагає багатьом людям, що опинились у складних життєвих обставинах. Певного дня на її шляху трапляється Люція – безробітна, з великим вантажем тяжких переживань і проблем, що вони поволі, але неухильно тягнуть її на ДНО (аж до спроби самогубства). Люція проявляє цілковитий спротив щодо всіх форм пропонованої підтримки і психотерапії. Незважаючи на залучення авторкою своїх найближчих друзів та їхніх героїчних спроб допомогти, життя Люції прямує до катастрофи, а в ній самій наростає злостивість, викликана безсиллям.

Немає коментарів:

Дописати коментар