Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 19 травня 2020 р.

Нові книжки у відділі читального залу


Пропонуємо увазі користувачів надзвичайно цікаві книжки з психології, які допоможуть нам почуватися впевненіше, подолати внутрішні конфлікти та краще пізнати себе.

159.9
Д40
Джетт, Тіш. Шик назавжди : французькі секрети неминущої краси, бездоганного стилю і виняткового шарму / Т. Джетт ; пер. з англ. Т. Заволоко. — Київ : КМ-Букс, 2019. — 248 с. : іл.
Досягши певного віку, більшість француженок стають ще цікавішими та зовні привабливішими особистостями. Виглядаючи зазвичай значно молодшими за свій справжній вік, вони на цей час встигають опанувати мистецтво витонченої розмови, виробити власний стиль одягу та поведінки. Дні народження вони сприймають як привід відсвяткувати ще один рік вдало прожитого життя та гарну нагоду придбати для цього нову сукню.
Журналістка й блогерка, американка за походженням, Тіш Джетт, багато років проживаючи серед французів, вивчала їхні звички, смаки та уподобання, щоб дізнатися про секрети їхнього буття й поділитися ними з читачами. Таємниця за таємницею, аксесуар за аксесуаром, засіб за засобом - Тіш докладно описує процес навчання, завдяки якому й сама почала виглядати й почуватися значно краще, ніж будь-коли раніше.

159.9
Г47
Гілберт, Деніел. Спотикаючись об щастя : позитивна психологія / Д. Гілберт ; пер. з англ. Л. Герасимчука. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 270 с. — (Бестселер The New York Times).
Насправді ми нічого не знаємо про те, що таке щастя і що робить нас по-справжньому щасливими. На відміну від професора Деніела Ґілберта, засновника наукового напряму «щастязнавства». Він переконаний, що головна проблема — у безкінечному плануванні та невідповідності мрій реальності. Насолоджуватися життям необхідно не завтра, а сьогодні. Спираючись на теорії й факти з психології, когнітивної неврології та філософії, автор розбирає феномен щастя на атоми. Годі дивитися навсібіч, чекаючи на появу чогось особливого! Справжнє щастя — у нас під ногами.

159.9
Г74
Гоулман, Деніел. Емоційний інтелект : [книжка, яка змінює уявлення про те, що означає бути розумним] / Д. Гоулман ; пер. з англ. С.-Л. Гуменицька. — Харків : Віват, 2019. — 512 с. — (Бестселер №1) (Саморозвиток).
Залежність між інтелектом і життєвим успіхом зрозуміла і майже аксіоматична. А як впливає на життєві здобутки емоційна сфера людини? Які емоційні складники передусім формують нашу долю? Чи можна (і як саме, якщо так) виправити емоційні моделі, закладені в людині, коли вони гальмують її рух до кращого? І взагалі, чи реально об'єднати два слова – «емоційний» та «інтелект» - і не дістати суперечність? Відповіді на ці питання дає обгрунтована науковою базою й водночас легко написана для широкої аудиторії книжка Девіда Ґоулмана – один із безперечних психологічних бестселерів останніх десятиліть.

159.9
Д14
Дакворт, Анджела. Крок за кроком : як ентузіазм і наполегливість ведуть до мети / А. Дакворт ; пер. з англ. О. Захарченко. — Київ : Наш формат, 2018. — 320 с.
Автор книжки дуже зацікавилася питанням: що головне в досягненні поставленої мети?
І ось до якого висновку прийшла: головна риса в досягненні успіху – твердість характеру, тобто, гаряче бажання досягти поставленої мети і вперті, послідовні дії, спрямовані на досягнення цієї мети. Не всі народжуються з твердим характером. Цього можна домогтися, але не скоро. Упродовж декількох років терплячої й трудомісткої роботи над собою можна досягти бажаного та здобути потрібну твердість. А з нею перетворити га реальність все, що задумали.

159.9
Д21
Дахігг, Чарлз. Сила звички. Чому ми діємо так, а не інакше в житті та бізнесі / Ч. Дахігг ; пер. з англ. Г. Лелів. — 2-ге вид. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 432 с. — (#1 New York Times bestseller).
Як звички впливают на життя? Як, змінивши лише один шаблон поведінки, різні люди змогли досягти успіху: стати директором, придбати будинок, пробігти марафон? В основу цієї книжки лягли інтерв’ю із трьома сотнями науковців і директорів підприємств, дослідження, проведені в десятках компаній. Проаналізувавши все це, автор зрозумів, як кожна людина може контролювати свої звички, щоб досягти успіху. Дізнавшись, як створюються та руйнуються звички, ви зможете перебудувати шаблони поведінки, як собі забажаєте. Ви зрозумієте, як змусити себе не палити, менше їсти, займатися спортом, не кричати на близьких, ефективніше працювати.
Автор – лауреат Пулітцерівської премії
Понад 60 тижнів у списку бестселерів The New York Times
Входить до довгого списку рейтингу Financial Times

159.9
Д37
Дестено, Девід. Емоційний успіх : як отримати бажане та необхідне від життя за допомогою трьох ключових емоцій / Д. Дестено ; пер. з англ. У. Курганової. — Харків : Фабула, 2019. — 288 с.
Прагнете розвинути наполегливість і силу волі, щоб досягти успіху? А чи справді це потрібно?
Автор книжки «Емоційний успіх» доводить: дієвішими за силу волі та витримку є емоційні інструменти. Три найважливіші соціальні емоції — співчуття, вдячність і гордість — допомагають нам досягнути мети в різноманітних життєвих сферах. Як саме вони працюють та як їх культивувати — на ці питання й відповідає книжка. Вона буде корисною всім, хто націлений на успіх, а також зацікавленим у пізнанні таємниць людської психіки.

159.9
Д40
Джей, Френсін. Радощі мінімалізму : як позбутися зайвого, привести життя до ладу та спростити його / Ф. Джей ; пер. з англ. М. Смагіної. — Київ : КМ-Букс, 2019. — 256 с. — (Світовий бестселер).
Щодня ми отримуємо десятки «вигідних» пропозицій: купи це — і ти матимеш привабливіший вигляд, придбай інше — і досягнеш успіху, а якщо станеш власником ще й ось цього, то щастю загалом не буде меж.
Проте зазвичай результат є абсолютно протилежним: бездумне придбання великої кількості речей не лише стає причиною марних очікувань, а й висмоктує гроші з гаманців, псує стосунки з близькими, позбавляє справжніх радощів.
Ви готові раз і назавжди вимести мотлох із власного життя? У такому разі спробуйте осягнути філософію мінімалізму разом з експертом із прибирання Френсін Джей, і вже незабаром ви опинитесь на шляху до змістовнішого, більш керованого та радісного буття.

Немає коментарів:

Дописати коментар