Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середа, 20 травня 2020 р.

Книжковому гурману


Безсумнівно, кожен з нас хоч раз у житті замислювався: а що ж таке щастя...
Одні кажуть, це — фізичний, моральний і соціальний стан людини, за якого вона відчуває внутрішнє задоволення і радість від життя. Другі, що щастя — коли здійснюються всі мрії. Скільки людей на нашій планеті, стільки й думок. І щастя у кожного своє.
Пропонуємо увазі користувачів декілька книжок про щастя, можливо переглянувши їх, ми зможемо скласти формулу власного щасливого життя.

17
А37
Айраксинен, Тимо. Щастя : Відверте і чітке бачення щастя і того, чому у нас його немає / Т. Айраксинен. — Львів : Вид-во Анетти Антоненко, 2017. — 208 с.
Таке звичне на перший погляд, мало не буденне поняття, як «щастя», якщо зазирнути глибше, видається не надто й простим. Кожен, хто наважиться з’ясувати його зміст, ризикує опинитися в глухому куті парадоксів. Дороговказом на шляху розв’язання цієї проблеми стане книжка фінського філософа Тимо Айраксинена з майже однойменною назвою. Людина – це машина, змайстрована для пошуку щастя, нічого іншого вона по суті своїй і не вміє. Усі людські дії та рішення можна розцінювати як пошуки щастя. Чи належить насолода до теми щастя, чи стоїть одинцем? Чи щастя – питання етики і добрі й доброчесні люди – щасливі? А суспільство? Відповіді на ці та безліч подібних запитань містяться в цій книжці.

159.9
Г34
Генсон, Рік. Незламність : Як закласти міцний фундамент спокою, сили та щастя / Р. Генсон, Ф. Генсон ; пер. з англ. В. Горбатька. — Київ : КМ-Букс, 2019. — 272 с.
У сучасному світі, як ніколи раніше важливо виховувати в собі вдячність і співчуття, саме вони не зважаючи на стрімко мінливий світ, залишаються фундаментів добробуту і щастя. Автор книжки діляться з нами дванадцятьма найважливішими силами, які закладені всередині кожної людини, і варто лише їх розвинути, як життя засяє новими фарбами.
Така якість як незламність необхідна кожній людині щодня, і вдома і на роботі. Сучасний світ, разом з усіма благами, приніс також багато стресу, проблем зі здоров'ям і втрату орієнтації у встановленні життєвих пріоритетів і орієнтирах.
Для того, щоб їх знайти, потрібно навчитися черпати з джерел, які знаходяться всередині нас. Використовуючи неврологію і позитивну психологію, автори вчать нас, як впоратися зі стресом, вміти завжди залишатися спокійним і бути зосередженим на досягненні правильних цілей.

2
Д15
Далай-Лама. Книга радості: вічне щастя в мінливому світі / Далай-Лама., Туту Десмонд, Абрамс Дуглас ; пер. з англ. Т. Микитюк. — Вид. 2-ге. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 400 с.
Бесселер за версією The New York Times
Світові духовні лідери, лауреати Нобелівської премії миру, Далай-лама і Десмонд Туту діляться секретами, що допоможуть поглянути на себе і власне життя по-новому. Автори навчать, як досягти духовної гармонії, розкажуть про причини виникнення негативних емоцій і про те, як давати їм раду.
Радість закладено в кожному з нас, це почуття не залежить від соціального статусу, матеріального добробуту, сім’ї чи кар’єри. Стань щасливішим уже сьогодні!

159.9
Д55
Добеллі, Рольф. Мистецтво гарного життя : 52 неймовірні шляхи до щастя / Р. Добеллі ; іл. Е. Бохо. — Київ : Кі Фанд Медіа, 2019. — 384 с. : іл.
Цього не вчать на тренінгах особистісного зростання. Про це не пишуть у статтях про мотивацію й високі досягнення. Відомий швейцарський підприємець, мислитель і автор бестселерів Рольф Добеллі пропонує 52 інструменти мислення, що допоможуть не піддаватися трендам та думати самостійно, аби врешті решт прожити достойне, справді гарне життя.
Ця твереза, навіть дещо цинічна книжка стане ковтком свіжого повітря для розуму, що шукає здорового глузду серед світу, повного маніпуляцій та пасток для его.



          
159.9
К17
Каллан, Джеймі Кет. Бонжур, щастя! : як отримувати радість від життя / Дж. К. Каллан ; пер. з англ. Т. Заволоко. — Київ : КМ БУКС, 2017. — 256 с.
Ця книжка — дарунок жінкам усього світу. У ній автор прагнула показати прості шляхи збереження власного стилю, натхнення та енергетики, додавши трохи французької joie de vivre.
В цій книжці безліч відомостей про родину, суспільство, роботу, кохання, шлюб, старіння і проблеми зі здоров'ям, а також про тонкощі щоденного життя, шопінг, про прості радощі життя.



          17
Р82
Рубін, Гретхен. Проект щастя / Г. Рубін ; пер. з англ. А. Сагана. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2017. — 368 с.
Одного дощового дня в міському автобусі Ґретхен Рубін запитувала себе: «Чого я хочу від життя?». І зрозуміла, що передовсім хоче бути щасливою. Так незвично було роздумувати над щастям, але вона вирішила присвятити цілий рік Проекту Щастя, який змінить її життя. І дійшла простої істини: працюючи над собою щодня, згідно плану, ви маленькими кроками наблизитеся до своїх мрій, здобудете на цьому шляху впевненість у собі, підтримку і визнання близьких вам людей.
«Проект Щастя» — це книжка ідей, яка синтезує тисячолітню мудрість та наукові дослідження, практичні поради та безцінний досвід жінки, яка, схоже, зрозуміла, що маленькі життєві зміни приводять за собою великі. От лише кожному варто вирішувати, що саме обрати і записати у свій проект, аби, зреалізувавши його, відчути себе по-справжньому щасливим. 

17
С24
Сверлінг, Ліза. Щастя — це... : 500 причин бути щасливим / Л. Сверлінг, Р. Лазар. — Харків : Віват, 2018. — 272 с. : іл.
Щастя це — залишитися вдома в п’ятницю ввечері, почути комплімент від незнайомця, дати п’ять і читати цю книжку! Чарівні ілюстрації, які неодмінно змусять нас усміхнутись, влучають точно в ціль і нагадують нам, що у світі існує чимало того, завдяки чому ми можемо щодня почуватися щасливими.
Тож занурюймося і відкриваймо для себе щось незначне чи велике, очікуване чи ні — але саме те, що зробить нас щасливими!

316
С96
Сьодерберг, Мері Турелл. Хюге: Данське мистецтво знаходити щастя в життєвих дрібничках / М. Т. Сьодерберг, К. Г. Люнгор ; пер. з англ. Е. Євтушенко. — Київ : BookChef, 2017. — 224 с. : іл.
Останнім часом з'явилися книжки, присвячені хюґе — поняттю, що прийшло до нас з Данії, якому немає дослівного перекладу на жодній іншій мові. Хюґе — це втілення атмосфери затишку, тепла та спокою. Саме хюґе називають одним з головних запорук постійного відчуття щастя.
Авторка не просто розповідає нам про явище хюґе, а наочно його демонструє на сторінках цієї книги.

159.9
Х35
Хей, Луїза. Цілюща сила думки : стань магнітом для щастя / Л. Хей ; пер. з англ. О. Зубченко. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 304 с.
Усі ми бажаємо одного — щастя. Щодня шукаємо його в обличчях випадкових перехожих, приємних дрібничках, малих і великих звершеннях. Нам здається, що щастя недосяжне, воно ходить далеко від нас.
Ця книжка розкриє найзаповітнішу таємницю сховку щастя. Адже воно — у кожному з нас. Авторка пояснює, як відкинути всі негативні упередження й думки, що заважають бути щасливими та насолоджуватися життям. Вона радить звернутися до внутрішньої мудрості, полюбити та прийняти себе таким, якими ми є. Луїза Хей вчить долати бар'єри болю, страху та гніву і бути вдячним за всі дари Всесвіту.
Ключ до щастя — у наших руках.

Немає коментарів:

Дописати коментар