Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 15 червня 2023 р.

День фотографії природи.

 

15 червня святкують День фотографії природи. Цього дня прийнято влаштовувати тематичні фотовиставки, майстер-класи, лекції, змагання з фотографії та семінари. А також популяризувати фотоальбоми і атласи. Яких у читальному залі Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки чимало.

59

І-48      

Ілюстрований атлас. Світ тварин : пер. з англ. / Ч. Бамбараденія, Д. Вудрафф, Д. Гінзберг [та ін.]. — Київ : Рідна мова, 2021. — 264 с. : іл.

У цій книзі перед Вами постануть неймовірні картини дикої природи. Ви побуваєте на всіх континентах, у всіх природних зонах: в тундрі та в тропічних лісах, на коралових рифах і у високих горах, познайомитесь з характерними особливостями флори та фауни різних куточків нашої планети.



          908(477)

М18 

Малаков, Дмитро. Мальовнича Україна = Picturesque Ukraine : [альбом] / Д. Малаков ; вступ. ст. В. Кузьменка ; пер. англ. О. Подшибіткіної ; фотозйомка А. Прибєги [та ін.]. — Київ : Мистецтво, 2019. — 208 с. : фот. — Текст укр., англ.

Альбом розповідає про багатовікову культуру та мальовничу природу держави Україна. Храми і монастирі, замки та фортеці, палаци й маєтки та сучасні споруди характеризують творчий злет народних майстрів і професійних митців, які від часів Київської Русі до сьогодення створили неоціненну спадщину нашого народу. Видання знайомить із різноманітними чарівними куточками всіх регіонів країни – від Карпатських гір на заході до донецьких степів на сході, від голубоплесого озерного Полісся на півночі до сонячних берегів Криму й Одеси на півдні. Альбом зачарує кожного читача неповторною красою природи України, її давніми архітектурними пам’ятками і новобудовами.

26.890(4Укр)

Т 66 

Третяк, А. Подорож по Україні : допитливій малечі про прості речі / А. Третяк. — Київ : Радуга, 2016. — 240 с.

У кожній області є місця, які вражають, захоплюють, причаровують і назавжди залишаються у пам’яті людей, які там побували. Ця книга створена для тих, хто хоче ближче познайомитися з Україною, торкнутися багатств нашого краю та відвідати його цікаві місцини. Можливо, саме це видання надихне вас на реальні подорожі.

26.890(4Укр)

К50  

Клочко, Д. В. Моя Україна : альбом світлин / Д. В. Клочко. — Київ : Вища школа, 2009. — 239 с. : іл.

Видання є підсумком шукання власної Вітчизни, точніше, її правдивого образу та її щирого обличчя. Ця книга створена зі світлин Дмитра Клочка - фотохудожника, дослідника старовини.

Зі сторінок альбому постає така рідна й водночас незвідана земля з гордим іменням - Україна: її яскрава різноманітна природа, її унікальні мистецькі та історичні пам'ятки, її щирі, працелюбні, красиві люди. До світлин подано коментарі - історичні довідки, легенди тощо.

Краєобрази, що нанизані в книзі-альбомі, є вікнами у світ слави та болю, краси та звитяги наших предків, славної, безталанної та нездоланно-незнищенної землі батьків наших.

Україна в роботах Дмитра Клочка - це не просто „картинки", світлини, фотокартки, він всюди шукає присутності певного правдивого духу нашої землі, тої „ідеальної України", що десь невловимо, незбагненно присутній.

59

А94  

Афонін, Михайло Євгенович. Світ навколо нас. Змії. / М. Є. Афонін ; пер. з рос. та іл. матеріал Д. С. Турбаніста ; дизайн обкл. А. М. Недял. — Київ : Кристал Бук, 2019. — 48 с. : іл. — (Світ навколо нас. Фотоенциклопедія).

Змії можуть викликати відразу, жахати або, навпаки, зачаровувати, однак навряд чи є люди, яких ці плазуни залишають байдужими. Цим рептиліям притаманна особлива магнетична краса, що змушує мимоволі захоплюватися ними. Ви зможете самі в цьому переконатися, розгорнувши нашу книжку, у якій зібрано ілюстрації зображення найяскравіших представників виду. Коротка інформація, що доповнює фото, допоможе дізнатися більше про спосіб життя змій. Книжку адресовано допитливим юним читачам.

Немає коментарів:

Дописати коментар