Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 22 червня 2023 р.

22 червня – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.

 

22 червня День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Саме цього дня розпочалася нова фаза Другої світової війни на території сучасної України та деяких інших країн. Докладніше про це у книжках з фонду читального залу ТОУНБ.


94(477)

В42      

Від Рейхстагу до Іводзіми. У полум'ї війни : Україна та українці у Другій світовій / кол. авт.: В. В'ятрович [та ін.]. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. — 352 с. — (Історія без цензури). Серія створена великим авторським колективом, кожний член якого має свою історичну спеціалізацію.

Книжки написані простою зрозумілою мовою і розраховані на широку аудиторію.

• Україна як частина СРСР та Закарпатська Україна у планах гітлерівської Німеччини та антигітлерівської коаліції

• Евакуаційна тактика «випаленої землі» та окупаційний режим Німеччини

• Радянське підпілля, партизанський рух та інше.

94(477)

В42      

Війна і міф. Невідома Друга світова / за заг. ред.: О. Зінченка, В. В'ятровича, М. Майорова ; Укр. ін-т нац. пам'яті. — Вид. 2-ге. — Харків : Клуб Cімейного Дозвілля, 2019. — 272 с.

Видатні українські історики розвінчують міфи радянської пропаганди!

Чи правда, що пакт Молотова-Ріббентропа був вимушеним кроком для СРСР? Чи завжди Радянський Союз був непримиренним противником нацистів? Чи правда, що українські націоналісти масово винищували євреїв під час війни, особливо у Львові та Бабиному Яру? Сталін узгоджував військові дії з Гітлером? Бандера був агентом спецслужб нацистів? Кримські татари масово дезертирували на початку війни?

На ці теми ще 30 років тому боялися говорити навіть із рідними!

94(4)

В91      

В'язні з України в концтаборі Маутгаузен : історія та пам'ять / упоряд.: Р. Берндл, М. Кальтенбруннер, Т. Пастушенко ; Ін-т історії України НАН України. — Київ : Фенікс, 2020. — 376 с. : фот.

Головна мета написання цієї книги - спробувати дати відповідь на питання: хто такі в’язні з України й скільки їх було? Як вони згадують і що розповідають про виживання в концтаборі Маутгаузен? Основний зміст складають інтерв’ю з колишніми в’язнями, записані спеціально для цього видання, а також під час різних дослідницьких проектів, зокрема з архіву Меморіального музею концтабору Маутгаузен, Архіву усної історії «Та сторона» Міжнародного товариства «Меморіал» (Москва). Публікуються також біографії радянських військовополонених, які реконструювали їх рідні.

Немає коментарів:

Дописати коментар