Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

понеділок, 26 червня 2023 р.

26 червня - День косметолога.

 

Спочатку 26 червня свій день відмічали косметологи США. Згодом ця подія вийшла за межі країни та на даний час День косметолога святкують у всьому світі.

Вперше слово «косметологія» почали вживати у 20-х роках XX ст. У перекладі з грецької воно значить «мистецтво прикрашати». Та відомості про косметологів зустрічаються ще в історії Стародавнього Риму, яких називали косметами. Цією професією володіли тільки жерці. Вони допомагали жінкам приховувати недоліки шкіри. Жерці виготовляли з різних рослин мазі, які застосовували в лікувальних цілях.

Щоб виглядати привабливо, єгиптянки того часу для вмивання змішували пісок з попелом та товченою цеглою. Для отримання рум’янцю на щоках втирали в шкіру сік ірисів, який внаслідок подразнення надавав їй бажаний колір.

У XVI ст. для нанесення макіяжу запрошували професійних художників. Тому, щоб не стерти фарбу з обличчя, вмивалися якомога рідше.

Першим посібником з косметології вважається знайдений у єгипетській гробниці згорток папірусу, довжина якого сягала більш ніж 20 метрів. На ньому були вказані різні рекомендації по догляду за шкірою. Деякі рецепти того періоду застосовуються й досі.

Дізнатися більше про сучасний базовий домашній догляд можна з книжок з фондів ТОУНБ.

68

В75  

Ворслав, Маша. Нормально про косметику : як розібратися в догляді та макіяжі й не втратити глузду / М. Ворслав, А. Міфтахова ; пер. І. Хомчук. — Київ : BookChef, 2019. — 368 с.

Маша Ворслав – візажист, б’юті-редактор, Адель Міфтахова – б’юті-блогер, яка пише про косметику. «Нормально про косметику» - книга для тих, хто прагне навчитися доглядати за шкірою та вміти розбиратися у косметичних засобах.

613

Ф41  

Фем, Ольга. Самоучитель із догляду шкіри #1 / О. Фем ; пер. Т. Клюкіної. — Київ : BookChef, 2019. — 224 с.

Косметолог та блогер Ольга Фем за допомогою своєї книги прагне допомогти максимальній кількості читачів правильно доглядати за шкірою, навчитися розрізняти ефективні та неефективні косметичні засоби, розуміти потреби та особливості власної шкіри. Якщо ви багато років купуєте різноманітну косметику, та бажаного ефекту від неї досі не отримали – припиніть витрачати кошти дарма. Станьте для себе найкращим косметологом – забезпечте своїй шкірі правильний та результативний догляд із книгою, яка обов’язково повинна з’явитися у вашій домашній бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар