Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

понеділок, 12 серпня 2024 р.

«Молодь – нова еліта нації» (до Міжнародного дня молоді)



12 серпня відзначається Міжнародний день молоді. Свято започаткувала Генеральна Асамблея ООН взимку 1999 року. Ініціаторкою такої події стала Всесвітня конференція міністрів у справах молоді, яка проходила у 1998 у місті Лісабон – столиці Португалії. Вперше цей день відсвяткували у 2000 році.

День молоді в Україні раніше відзначався в останню неділю червня, однак у 2021 році дата була перенесена і наша держава приєдналася до інших європейських країн. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський. Це рішення також, на щастя, віддаляє нас від сусідів, адже 27 червня це свято відбувається у росії.

Отже, тепер офіційно День молоді в Україні відзначають 12 серпня. У 2024 році він припадає на понеділок.

Молодь завжди була рушійною силою змін у суспільстві, і цей день нагадує про важливість підтримки та розвитку молодого покоління. Сучасні молоді люди зустрічають цей день в умовах повномасштабного вторгнення, і зараз багато із них цей період проживають зовсім не так, як уявляли. Але вони продовжують бути вагомою частиною українського суспільства: активно просувають українську культуру, представляють нашу країну у світі та стають до лав захисників.

Згідно із віковою класифікацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, молодими вважаються люди від 25 і до 44 років, особи від 14 і до 24 вважаються підлітками.

Українська молодь сьогодні захищає нашу свободу на фронті, волонтерить в тилу та активно представляє нашу країну на міжнародній арені.


 

 

Дорога молодь, вітаємо зі святом. Ви – надія України на щасливе майбутнє. Вчіться, розвивайтеся та прославляйте нашу державу!


Немає коментарів:

Дописати коментар