Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середа, 21 серпня 2024 р.

Література з психології для батьків

Любити дітей буває важко. Іноді вчасно прочитана книга може значно полегшити та поліпшити найважливішу, найвідповідальнішу роботу у світі – з любов’ю супроводжувати дитину на шляху її дорослішання та пізнання світу. Терпіння і сил всім батькам!

Стаючи батьками, ми перетворюємося у вихователів, педагогів, кулінарів, лікарів та психологів. Дорослі користуються всілякими джерелами інформації, аби отримати відповіді на актуальні питання про виховання, але основним джерелом все одно залишається книга. Література з дитячої психології допомагає як новоспеченим батькам, так і вже досвідченим, але які потребують порад. Книги з дитячої психології допоможуть створити міцний зв'язок з дитиною, побудувати дружні стосунки та подолати проблеми у спілкуванні. 

Психологічна допомога батькам

Навіть  батьки з досвідом не можуть бути впевнені, що роблять все правильно. Розвиток і становлення дитини відбувається щодня, і з кожною хвилиною необхідно шукати все нові ключики до розуміння свого чада. 

У яких найважливіших ситуаціях краще озброїтися фаховою літературою?  Із народженням дитини! Як тільки в сім'ї з'явився  малюк, батькам краще не відкладати, а одразу почати читати книги з дитячої психології. Коли дитина ще немовля, можна зосередитися на книгах про виховання дошкільнят.

Дитячі істерики. Багатьом знайома ситуація, коли дитина «закачує істерику», здавалося б, без причини. У кожної поведінки є коріння, і що саме послужило істериці конкретної дитини - пояснюється в багатьох книгах. 

Підлітковий протест. Складний підлітковий вік не залишає батькам вибору - їм обов'язково потрібні книги з дитячої психології. Шукати порад у фаховій літературі можна і з інших причин: ревнощі, заздрість, конфлікти з однолітками, погане ставлення до батьків. Знання і прийняття проблеми - це вже півшляху на етапі її вирішення. Але якщо поведінка дитини виходить за рамки, регульовані психологами, слід обстежити здоров'я свого чада повноцінно.

Література для батьків на тему "Уникнути стереотипів і штампів виховання"

Література для підлітків про тіло, школу, кохання й інші труднощі

Література з психології для «читаючих» батьків. Тут зібрані найкращі книги з психології про виховання. Автори в доступній формі, з прикладами, поділяться з вами секретами успішної взаємодії з дітьми.

 

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар