Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

понеділок, 29 серпня 2022 р.

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни


Боротьба українського народу за свою незалежність тривала протягом століть, і у XXI, коли, здавалося, ми вже здобули загальновизнану незалежність, знову була пролита кров захисників. Спершу в 14 році це були герої Небесної Сотні, згодом – перші захисники Криму та Донбасу.

Окремою сторінкою боротьби стали бої з російським агресором наприкінці літа 2014 року. Їх трагічним та героїчним символом став Іловайськ.

29 серпня вшановується День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Офіційним символом Дня пам’яті загиблих захисників України є сонях. З початку повномасштабної війни ця квітка стала для всього світу символом героїчного спротиву українців.


«Схиляю голову і розділяю разом з близькими й рідними біль непоправної втрати. Дякую за найбільшу жертву, свідомо віддану своїй державі. Так твориться історія і формується нація, якими захоплюватиметься світ. Обіцяю, жодна жертва не стане марною — ми продовжуватимемо боротьбу до нашої Перемоги», — написав у своєму Telegram Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Ми пам’ятаємо кожного Героя та Героїню, які поклали життя задля нашої незалежності від агресора. І доки жива ця пам’ять – доти Україна нездоланна.

Слава Україні!

Героям Слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар