Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 29 червня 2022 р.

Чому одні досягають успіху, а інші зазнають невдач.

Економіка тримається на успішних підприємцях. Для країни, у якій тривають військові дії, це особливо важливо. Успіх - це вміння рухатись від невдачі до невдачі, не втрачаючи ентузіазму. Це безліч спроб досягти неможливого і кожна спроба – крок вперед. А чи можна вдосконалити себе і справу свого життя, звівши до мінімуму кількість промахів? Дізнаймося, прочитавши книжки з добірки «Чому одні досягають успіху, а інші зазнають невдач».

316.6

Х43 

Хіз, Чіп. Приліпи! Ефективність ідей: чому одні досягають успіху, а інші зазнають невдач / Ч. Хіз, Д. Хіз ; пер. з англ. І. Грипи. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. — 304 с.

У чому секрет «липких» ідей, які не покидають голови людей? Чому суспільство охочіше схоплює сумнівні ідеї та факти і не довіряє правдивим? Але найголовніше — як самому створити ідею, яка зможе перевернути світ? Завдяки книзі Чіпа та Дена Хізів дізнаємося про шість принципів «липких» ідей: простоту, несподіваність, конкретність, достовірність, емоційність і розповідність. Як використовувати ці принципи в своїх цілях? Читайте у революційній книзі «Приліпи!». На прикладі декількох неймовірних історій автори розкажуть про свої дослідження в сфері психології і соціології.

334

А76 

Аппело, Юрген. Стартап, скелап, скрюап : 42 інструменти для прискорення Lean- та Agile- розвитку бізнесу / Ю. Аппело ; пер. з англ. М. Хандога. — Харків : Фабула, 2021. — 240 с. — (#PROBusiness).

Юрген Аппело, успішний підприємець і широко відомий фахівець із проблем лідерства, прокладає нові шляхи в менеджменті, щоби допомогти творчим організаціям вижити і досягти успіху у 21 столітті. Його нова книжка «Стартап, скейлап, скрюап» базується не тільки на власному досвіді автора з керування стартапами, але й на дослідженнях та інтерв’ю, проведених в багатьох країнах Європи. Головна мета автора — уніфікація методів та інструментів, що успішно використовуються стартапами та скейлапами на основі принципів і практик, популяризованих lean- та agile-спільнотами в усіх сферах управління бізнесом. Також йдеться про докорінну зміну способу, у який люди навчаються вдосконалювати себе і трансформувати свої організації.

334(477)

В62 

Водотика, Тетяна. Історії успіху: видатні українські бізнесмени ХІХ ст. / Т. Водотика ; худож.-оформ. Г. Проніна. — Харків : Фоліо, 2020. — 235 с. : іл. — (Справжня історія).

Ця книжка про історії людей, вдача та праця яких надихають і сьогодні. Маючи різні освіту й походження, багато хто з них пішов наперекір долі. Вони були з різних куточків України: Харкова, Херсона, Києва, Одеси, Катеринослава, Єлисаветграда — заробити можна було всюди, а на історіях побудови бізнес-імперій можна й сьогодні навчатися у таких підприємців ХІХ ст., як Ізраїль Бродський, брати Роберт і Томас Ельворті, Стефан Кульженко, Олексій Алчевський.

 

334(477)

Т56  

Томчук, Дмитро. Тут клює. Відверті історії українського бізнесмена / Д. Томчук. — Київ : Наш формат, 2019. — 384 с.

Український бізнес - це не проста прогулянка. Він формувався у жорстких умовах: коли розвалювалися старі економічні зв'язки та створювалися нові. Тому й уроки, які він дає, - безжальні й унікальні. У цій книжці інвестор Дмитро Томчук ділиться власними спостереженнями, які він накопичив протягом десятків років підприємництва - від 90-х до сьогодні. Як зробити так, щоб гроші працювали на вас? Чи можна довіряти партнерам? Коли потрібна дискусія, а коли - одноосібні рішення? І, зрештою, чому попри всі труднощі варто розбудовувати власну справу в Україні?

334

Е32  

Едершайм, Елізабет Хаас. Марвін Бауер, засновник McKinsеy & Company : стратегія, лідерство, створення управлінського консалтингу / Е. Х. Едершайм ; пер. з англ. О. Тільної. — Харків : Ранок : Фабула, 2019. — 320 с.

Відома журналістка й біограф Елізабет Едершайм розповідає про Марвіна Бауера, творця управлінського консалтингу і засновника провідної компанії з надання консультаційних послуг у галузі бізнесу. У книжці наведено численні поради щодо інвестування в розвиток ідей та підготовку співробітників, що ґрунтуються на особистому досвіді Марвіна Бауера і мають на меті створення життєздатного, вмотивованого, творчого і гуманного середовища успішних підприємців. Для всіх, хто зацікавлений у побудові, розвитку і процвітанні своєї справи.

334

Ф43 

Фернгольц, Тім. Космічні мільярдери: Ілон Маск, Джефф Безос та нові космічні перегони / Т. Фернгольц ; пер. з англ. Г. Литвиненко. — Харків : Фабула, 2019. — 272 с.

Книжка цікаво розповідає про визначних підприємців-першопрохідців у космічному бізнесі — Джеффа Безоса, Ілона Маска, Річарда Бренсона та інших багатіїв, які займаються цим видом діяльності. Вони поставили собі за мету налагодити польоти в космос і на інші планети, для запровадження нового виду бізнесу — космічного туризму, щоб здійснювати регулярні космічні подорожі для багатих осіб, котрі мають змогу їх оплатити.  І в кожного з них торується свій шлях, свої цілі та перемоги. Багато уваги на сторінках книжки приділено Ілону Маску, який є визнаним лідером освоєння космосу серед підприємців із приватним капіталом.

Немає коментарів:

Дописати коментар