Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 23 червня 2022 р.

Їжа – наші ліки.

 Більшість людей отримує задоволення від процесу споживання їжі. Але крім того, що їжа є джерелом задоволення, вона може бути і ліками, зокрема і для ментального здоров’я. З цієї публікації довідаємося про найновіші видання, присвячені цій темі.

613

Н20 

Найду, Ума. Їжа для ментального здоров'я. Як харчуватися, щоб жити без стресу, депресії і тривожності / У. Найду ; пер. з англ. Н. Яцюк. — Київ : Наш Формат, 2021. — 344 с.

«Шлях до серця чоловіка лежить через шлунок» — ви напевно чули цей вислів. Авторка цієї книжки схиляє до іншої інтерпретації: шлях до ментально здорового життя лежить через шлунок і кишківник. Невже завдяки раціону можна подолати депресію і тривожність? Який зв’язок між їжею і настроєм? Чому кишківник називають «другим мозком» і коли він «засмучений»? Який зв’язок між салямі й біполярним розладом? Що їсти, коли дошкуляють втома й безсоння? Як вплинути на стрес за допомогою меню? Ума Найду аналізує найсучасніші дослідження і пропонує варіанти, як позбутися різних ментальних проблем. У книжці ви також знайдете історії з психіатричної практики авторки та раціони з детальними рецептами: меню для подолання депресії, тривожності, для ідеального сну, зменшення втоми, поліпшення пам’яті, посилення лібідо тощо.

613

І-87  

Ісламкіна, Олена. Кетодієта. Як жити довго і думати швидко / О. Ісламкіна ; пер. з рос. Ю. В. Бєлочкіної ; худож.-оформ. М. С. Мендор. — Харків : Фоліо, 2020. — 235 с. : іл.

У цій книзі зібрані думки лікарів різних спеціальностей, історії успіху людей, які відкрили для себе кетодієту, і факти, підтверджені посиланнями на якісні наукові дослідження.

Немає коментарів:

Дописати коментар