Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 29 червня 2022 р.

29 червня - Всесвітній день промислового дизайну

 Всесвітній день промислового дизайну (World Industrial Design Day або WIDD) - це міжнародний день, що відзначається в усьому світі в знак визнання створення Всесвітньої організації дизайну (World Design Organization - WDO) 29 червня. Всесвітня організація дизайну була заснована в 1957 році групою міжнародних організацій, що займаються промисловим дизайном. Основна мета асоціації - просувати дисципліну промислового дизайну на міжнародному рівні.

 

 

Вперше оголошений в 2007 році, в зв'язку з 50-річним ювілеєм організації, WIDD покликаний підвищити обізнаність про професії промислового дизайнера і відстоює силу дизайну для прискорення економічного, соціального, культурного та екологічного розвитку.

 

 

У нових надходженнях читального залу є книжка, яка допоможе творчим людям створювати конкурентні проекти згідно діючих у світі стандартів.

658

С76 

Стандартизація в дизайнерській діяльності : навч. посіб. / В. О. Свірко, А. Л. Рубцов, О. В. Чемакіна, О. В. Кузьмін ; за заг. ред. В. О. Свірка. — Херсон : Олді-плюс, 2020. — 232 с.

У навчальному посібнику викладені методичні та практичні аспекти нормативного забезпечення дизайнерської та дизайн-ергономічної діяльності, специфіка стандартизації у сфері дизайну, ергодизайну як засобу унормування естетичних, ергономічних, функційних вимог до якості продукції, особливості застосування стандартів у дизайнерській діяльності. Проаналізовано склад сучасної нормативної дизайн-ергономічної документації, сформульовано вимоги дизайну та ергономіки до промислової продукції. У виданні також розглянуто дизайн-ергономічні показники якості, унормовані правила виконання дизайн-ергономічних робіт, правила виконання дизайн-ергономічної експертизи якості товарної продукції, чинні стандарти з дизайну та ергономіки, які гармонізовано з міжнародними стандартами.

Немає коментарів:

Дописати коментар