Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 1 березня 2024 р.

Всесвітній день письменника

 

          Щорічно 3 березня в усіх країнах відзначається Всесвітній день письменника – професійне свято літераторів.  Повна назва цього свята Всесвітній день миру для письменника. Це свято відзначається не лише письменниками, а вважається професійним святом усіх представників «четвертої влади».

         У сучасному світі налічується близько 200 000 письменників, визнаних професійними авторами своїх творів. Вони пишуть на  понад 150 світових мовах, доносять свої думки до широкого людського загалу, знаходять у багатьох душах щирі людські відгуки. 

         Неможливо уявити собі сучасне життя без літератури. Навіть ті, для кого читання не є улюбленим дозвіллям, мають справу з літературними творами, адже сценарій до фільму, стаття в журналі або газеті – це теж праця письменника. У цей день закликають не забувати про те, що письменницька праця має нести правду і захищати свободу слова. 

         Письме́нник, письме́нниця — у широкому розумінні це кожна людина, яка пише твори (не обов'язково художні, наукові), висловлює власні думки, досвід і бачення світу у письмовій формі. У вузькому розумінні - це автор художніх творів; особа, для якої літературна діяльність є професією.

     Україна пишається своїми письменниками, які були дуже талановитими і мали цікаві та складні долі. Всесвітній день письменника — це світове свято, присвячене письменникам і літературному мистецтву, яке щорічно відбувається із метою висловити підтримку та шану авторам за їхній внесок у розвиток культурного і духовного життя суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар