Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 28 травня 2022 р.

Гроно калини на долоні.

  В Україні національно-патріотичне виховання є одним із пріоритетних напрямів діяльності держави та суспільства щодо розвитку національної свідомості на основі суспільно-державних (національних) цінностей (самобутність, воля, соборність, гідність), формування у громадян почуття патріотизму, поваги до Конституції і законів України, соціальної активності та відповідальності за доручені державні та громадські справи, готовності до виконання обов'язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, сповідування європейських цінностей.

Формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості здійснюється на прикладах героїчної боротьби Українського народу за утвердження суверенітету власної держави, ідеалів свободи, соборності, успадкованих, зокрема, від княжої доби, українських козаків та Української повстанської армії. Добірка «Гроно калини на долоні» - правдиві історії про українських героїв різних історичних періодів і боротьбу за Незалежність, підтверджені документами і свідченнями очевидців.

94(477)

К79 

Крем'янчанка, Неоніла Ігорівна. Гроно калини на долоні : нариси та оповідання / Н. І. Крем'янчанка. — Тернопіль : Терно-граф, 2021. — 271 с.

Книгу про героїв російсько-української війни «Гроно калини на долоні» написала член Національної спілки письменників, автор семи книг на історико-патріотичну тематику, у тому числі й нарисів й оповідань про боротьбу УПА на Тернопіллі, Майдан і Небесну сотню, російсько-українську війну на сході України, Неоніла Крем’янчанка. Понад 270-сторінкове видання із фото та ілюстраціями містить понад 70 художніх нарисів та оповідань на основі документальних розповідей українських воїнів, учасників АТО/ОСС, військових медиків, волонтерів із різних куточків України. Книгу проілюструвала талановита художниця польсько-литовського походження, волонтерка – Беата Куркуль. Вона відома завдяки своїм численним малюнкам українських військовослужбовців, учасників війни на сході України.

94(477)

Ж91 

Журавльов, Ярослав. Українська Повстанська Армія : для серед. шк. віку / Я. Журавльов ; упоряд. Н. Мельниченко ; худож. О. Федько. — [Б. м.] : [б. в.], [202-?]. — 17 с. : іл. — (Книжечки з історії для дітей із сіл).

Ілюстроване видання з серії «Книжечки з історії для дітей із сіл» доступно розповідає дітям середнього шкільного віку про історію створення, структуру Української повстанської армії, лідерів, їхні псевдо, життя повстанців у лісі та криївки.

4(477)

В42 

Визвольна боротьба : наук.-попул. журнал. № 7/9. липень-вересень / гол. ред. Р. Гунда ; ГО "Меморіал" ім. В. Стуса. — Львів : [б. в.], 2018. — 254 с.

Науково-популярний журнал «Визвольна боротьба» адресований учнівській і студентській молоді, курсантам, воїнам Збройних Сил і Національної гвардії України, а також всім, хто не байдужий до героїчної української історії. У цьому виданні висвітлюються невідомі сторінки українських визвольних змагань. Окупанти нашої землі завжди забороняли навіть згадувати подвиги наших героїв. Видатні борці за незалежність України в промосковських підручниках історії змальовувались неправдиво, як зрадники і вбивці, їхніми іменами таврувалися цілі покоління борців за волю України.

Зручний формат і актуальні теми української воєнної історії із найдавніших часів до сьогодення прислужаться справі патріотичного виховання й утвердження національної свідомості. Свідомі молоді українці – надія, опора й оборона нашої Держави. Бог, Україна та правда – це найвищі наші цінності.

94(477)

В42 

Визвольна боротьба. Новітні часи : зб. ст. / упоряд.: Р. Гунда, Ю. Пушненко. — Львів : Меморіал, 2021. — 496 с. : іл. — Видання присвячене 30-й річниці Незалежності України.

Видання присвячене 30-й річниці Незалежності України, здійснене за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України та Українського інституту книги. Збірка статей відомих учених і громадських діячів розповідає про боротьбу за незалежність, становлення і розбудову Української держави (всі історичні періоди).

Немає коментарів:

Дописати коментар