Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 24 травня 2022 р.

Москва Ординська.

          Володимир Броніславович Білінський — український публіцист, автор бестселерів «Країна Моксель, або Московія», «Москва Ординська» та «Україна-Русь».



 

 

94(4)

Б61  

Білінський, Володимир Броніславович. Країна Моксель, або Московія : іст. дослідження. Кн. 2 / В. Б. Білінський. — 3-тє вид. — Київ : Вид-во ім. О. Теліги, 2011. — 320 с.

У книзі повідомляються факти, взяті з історичних джерел, що свідчать про справжню історію Російської імперії у неспотвореному вигляді. Видання дає змогу пізнати причини замовчування й викривлення офіційною радянською історіографією правди про московитів і Московське князівство.

94(4)

Б61  

Білінський, Володимир Броніславович. Країна Моксель, або Московія : іст. дослідж. Кн. 2 / В. Б. Білінський. — 2-ге вид., випр. — Київ : Вид-во ім. О. Теліги, 2010. — 320 с.

У книзі на основі давніх літописних джереж досліджено історичні корені Російської імперії, доведено факти становлення та розвитку московитів як народу на базі давнього фінського етносу.




94(4)

Б61  

Білінський, Володимир Броніславович. Країна Моксель, або Московія : іст. дослідж. Кн. 3 / В. Б. Білінський. — Київ : Вид-во ім. О. Теліги, 2010. — 320 с.

У третій книзі, як і в перших двох, наведено факти, які трактують історію Російської імперії в неспотвореному вигляді, такою, якою вона була насправді. Читач дізнається, чому в офіційній радянській історіографії замовчувалася правда про московитів і Московське князівство. Книгу можна рекомендувати студентам і викладачам вузів як навчальний посібник.

94(4)

Б61  

Білінський, Володимир Броніславович. Москва Ординська (XIII-XVI століття) : іст. дослідж. / В. Б. Білінський. — Київ : Вид-во ім. О. Теліги, 2011. — 304 с.

За словами Ніколая Карамзіна, російська історична наука перевантажена так званими «доважками брехні». Прибравши з описового каркасу російської історії очевидні вигадки, автор подає її у справжньому вигляді, розвінчуючи московські міфи і переконливо доводячи, що Московський улус входив до складу Золотої Орди. «Розгорніть перший наш літопис, написаний не пізніше ХІ ст. Його укладач знає «малоросів» і перелічує різні гілки цієї частини руського племені, але, на диво, зовсім не знає «великоросів»... Про них у переліку племен, які живуть у сучасній Росії, не згадано жодним словом. Виникає запитання: хто ж такі «великороси»? Де вони взялися, якщо до ХІІ ст. їх не існувало?». Історичне дослідження, написане на основі російських документів, адресовано всім, хто хоче знати правду про минуле. Для зручності дві книги історичного дослідження уперше подано в одному томі.

94(477)

Б61  

Україна-Русь : роман-дослідження : у 3 кн. / В. Білінський. — Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2018. Кн. 1 : Споконвічна земля : історичні дослідження. — 2018. — 384 с.

Перша книга «Україна-Русь» — «Споконвічна земля» вийшла друком як і інші попередні книги у видавництві імені Олени Теліги у 2013 році. В цій роботі Володимир Білінський критично розглядає давню історію України, нібито заховану у мороці минулих віків і доходить висновку, що це лише захований імперсько-шовіністичними поневолювачами України хід історії, який проте можна віднайти і побудувати вже як новий каркас історичної науки, відкинувши московські «доважки брехні» та їхні міфи і рос. «былины». У першій книзі автор на основі історичних документів, досліджень сучасних археологів доводить неперервність сучасного українського епосу від VI тисячоліття до нашої ери.

Перша книга «Україна-Русь» — «Споконвічна земля» складається з п'яти частин:

Праукраїна і праукраїнці

Галицько-Волинська доба Русі

Початок Русько-Литовської доби

Таємниці Синьоводської битви

Початок XV століття. Посол англійського і французького королів Гільбер де-Ланноа (Жільбер де-Лануа)

У книзі використано 138 наукових джерел. Автор доходить висновку, що російська історіографія є неприйнятною для українського народу, хоча би тому, що це наука нашого окупанта, а отже — нашого поневолювача.

94(477)

Б61               

Україна-Русь : роман-дослідження : у 3 кн. / В. Білінський. — Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2018. Кн. 2 : Князі Галицько-Острозькі. — 2018. — 376 с.

            У книзі подано багатющий фактологічний матеріал, на підставі якого спростовуються старі заяложені міфи та побрехеньки як радянських, російських, польських, так і деяких українських істориків. Мова йде про Великі Галицько-Волинське та Литовсько-Руське князівства, їхніх реальних правителів і будівничих. У правдивому світлі трактуються воєнні баталії, дипломатичні кроки та державні інтереси тогочасних країн — наших близьких і далеких сусідів. 

          

          94(477)

          Б61  

Україна-Русь : роман-дослідження : у 3 кн. / В. Білінський. — Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2018. Кн. 3 : Українська звитяга. —2018. — 408 с.

У пропонованій книзі (останній із трилогії) автор акцентує увагу читачів на наших славних перемогах, яких в українській історії було чимало. На сторінках видання проступають незатерті часом постаті легендарних звитяжців, котрі ще за життя посіли чільне місце в пантеоні талановитих воєначальників-полководців як України, так і світу.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар