Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

Як будувати стосунки і розв'язувати конфлікти.

 Колеги по роботі вас не цінують, чоловік не чує, батьки маніпулюють? Будь-які стосунки – це робота. Якщо ви не змогли попередити конфлікт, це також може бути корисним, якщо обидві сторони готові один одного чути. У тому, що люди не можуть порозумітися завжди винні обидві сторони. У цій добірці реальні історії, які за спостереженнями психологів є типовими, поради і алгоритми, які допоможуть вирішити складні життєві ситуації і поліпшити якість спілкування з оточуючими.

159.9

Ш87

Штайнер, Клод. Сценарії життя людей : школа Еріка Берна / К. Штайнер ; пер. з англ. Я. Машико. — Харків : Ранок : Фабула, 2019. — 448 с.

Ми живемо у світі стереотипних стосунків і банальних сценаріїв. Чи погано це, досліджує Клод Штайнер, спираючись на власний психотерапевтичний досвід і здобутки Еріка Берна, свого вчителя і наставника. Банальні сценарії, за якими живуть люди, передаються з покоління в покоління, а вихід із пастки стереотипів може бути болючим. Але він можливий. Клод Штайнер детально розбирає основні сценарії та аналізує моделі стосунків між чоловіками та жінками.

Крім цього, автор присвячує розділ важливості психотерапії та розказує, як можна уникнути деяких помилок під час терапії. Наостанок він дає поради, як подолати шкідливий вплив сценарію, вийти за межі стереотипних гендерних ролей і, що дуже важливо, як виховати дітей, аби вони не потерпали від банальних сценаріїв своїх батьків.

005

Л57 

Ліллей, Рой. Як взаємодіяти з проблемними людьми : швидкі та ефективні поради поведінки зі складними людьми / Р. Ліллей ; пер. з англ. В. Пунька. — Харків : Ранок : Фабула, 2020. — 160 с.

Проблемні люди – замкнені, агресивні, токсичні, надто чутливі чи надто амбітні… Щоб робота була ефективною, ми маємо знайти підхід до кожного з них. У цій книжці зібрано поради, як швидко та правильно визначити проблемні сторони кожної людини і зробити їх корисними. Як взаємодіяти – встановлення контакту і співпраця. Як керувати – методи і прийоми. Як отримати бажаний результат – стратегія і практичні навички.

159.9

Н14 

Набокова, Ніка. Мозкоїди. Що в головах тих, хто забиває нам памороки. Чарівний копняк до нормального життя / Н. Набокова ; пер. А. Долгая. — Київ : BookChef, 2020. — 288 с.


            Ця книга - про людей, про почуття, про сценарії, про те, що робимо із своїм і чужим життям. Тут і токсичні стосунки, і зради, і секс, і невпевненість в собі, і страх нового. Всі зібрані в ній історії – реальні, хоча іноді може здаватися, що такого не буває.

«Мозкоїди» – про «таргани» в голові і «метелики» в животі. Ніка Набокова детально аналізує всі глухі кути, які заважають нам любити, працювати, розвиватися, насолоджуватися життям.

005

Ч-44

          Чепмен, Гері. 5 мов вдячності у професійних стосунках : мистецтво мотивації словом / Г. Чепмен, П. Вайт ; з англ. пер. Т. Микитюк. — Київ : BookChef, 2019. — 272 с. — (Світовий бестселер).

 Ви колись почувалися напруженими й недооціненими на роботі? Можливо, вам здається, що підлеглі або колеги не вважають себе важливою часткою компанії? Ви не розумієте, чому підвищення зарплатні більше не мотивує? Тоді ця книжка для вас.

Попередня робота доктора Ґері Чепмена «5 мов любові» допомогла мільйонам людей у всьому світі розібратися з любовними стосунками та шлюбами. Тепер Чепмен разом із доктором Полом Вайтом розповідає про 5 мов вдячності у професійних відносинах.

159.9

З-34 

Зарицька, Валентина Василівна. Психологія конфлікту : навч. посіб. / В. В. Зарицька ; М-во освіти і науки України, Клас. приват. ун- т. — Запоріжжя : Гельветика, 2019. — 380 с.

У виданні виклали теоретичні основи психології конфлікту, розкрили сутність, функції, класифікацію, структуру, характеристики складових, динаміку конфлікту, моделі поведінки особистості в конфлікті, особливості ведення переговорів у конфліктних ситуаціях, в екстремальних умовах, вплив емоційного інтелекту особистості на процес протікання і розв’язання конфліктів конструктивними засобами. Є перелік контрольних запитань, проблемних запитань, можливих тем рефератів, завдання, вправи, список рекомендованої літератури до кожної теми.

159.9

К28 

Касьян, Таня. Про що мовчать / Т. Касьян ; пер. з рос. Ю. Бондаренко. — Київ : BookChef, 2019. — 240 с. : іл.

Ця книга про жінок, чиї історії для більшості оповиті стереотипними уявленнями. Що відчуває жінка, яка розуміє, що її назавжди паралізувало? Чого найбільше боїться безпритульна? Чому тільки після сімнадцяти років перебування у монастирі черниця наважується піти з нього? Як живе жінка після зґвалтування у віці шести років? 13 історій, які назавжди змінять ваше сприйняття дійсності. Багато зізнань, сліз, розмов із психологом... У ваших руках книга, переповнена емоціями та бажанням викорінити стигму з нашого суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар