Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 7 квітня 2021 р.

Добірка ерудита.

 Ерудит — людина, яка володіє широким колом знань. Часу на ґрунтовне вивчення наук в шаленому ритмі сучасного світу залишається усе менше. Однак орієнтуватися у розмаїтті теорій і законів має кожен, хто позиціонує себе як освічена людина.

Для вас унікальна добірка книг, в яких швидко й легко для сприйняття і довгострокового запам'ятовування, а інколи ще й весело, викладені основні питання алгебри, фізики, хімії, а також психології, філософії та економіки.

Займайтеся самоосвітою із задоволенням, заохочуйте до вивчення науки дітей і заощаджуйте дорогоцінний час.

001

Н34

Наука за 30 секунд. Теорії : 50 найвизначніших наукових теорій, які можна пояснити за півхвилини / упоряд. П. Парсонс ; пер. з англ. К. Дем'янчук. — Київ : BookChef, 2020. — 160 с. : іл.


        У виданні навели огляд і ґенезу основних питань щодо походження і структури Всесвіту та законів і фізичних явищ, які підтримують його існування; щодо будови Землі й походження людини, особливості її психофізіології й уміння оперувати інтелектом. У книжці є термінологічно-понятійний апарат відповідних напрямків науки, а також віхи життя і діяльності найвизначніших діячів, які долучилися до становлення й розвитку цих наук.

330

Н34

Наука за 30 секунд. Економіка : 50 найвизначніших думок з економічної теорії, які можна пояснити за півхвилини / упоряд. Д. Маррон ; пер. з англ. М. Оліярника. — Київ : BookChef, 2020. — 160 с. : іл.

У виданні розмістили огляд і ґенезу основних напрямків і теорій економіки, термінологічно-понятійний апарат цієї науки, а також віхи життя і діяльності найвизначніших діячів, які долучилися до становлення й розвитку цієї науки. 

 

159.9

Н34

Наука за 30 секунд. Психологія : 50 найвизначніших психологічних теорій, які можна пояснити за півхвилини / упоряд. К. Джарретт ; пер. з англ. Л. Дем'янчук. — Київ : BookChef, 2020. — 160 с. : іл.

50 насичених інформаційних блоків про 50 психологічних теорій, суперечок відомих психологів та досліджень того, як люди думають та ухвалюють рішення. Кожен з блоків починається із 30-секундного вступу, короткої інформації на 3 секунди, щоб зрозуміти основні ідеї та аналіз на 3 хвилини читання, який розкриває основну суть.

1

Н34

Наука за 30 секунд. Філософія : 50 найвизначніших думок з філософії, які можна пояснити за півхвилини / упоряд. Б. Левер ; пер. з англ. М. Оліярника. — Київ : BookChef, 2020. — 160 с. : іл.

У книжці навели огляд історії філософії від початку до здобутків нашого часу. Також окреслили експеримент «мозку в колбі», якій наштовхнув до створення фільму «Матриця», означили поняття зомбі-близнюків, буття і ніщо, додали приклади парадокса Зенона й деконструкції Дерріди. Також розмістили віхи біографії знаних мислителів людства і наслідки впливу їхніх міркувань на розвиток ментальності народів і свідомості людини.

53

Г65

Гонік, Ларрі. Фізика / Л. Гонік, А. Гафман ; пер. з англ. Н. Білоножко ; худож. Л. Гонік. — Київ : Рідна мова, 2020. — 212 с. : іл. — (Наука в коміксах).

Ця книжка в захопливій формі знайомить з основними фізичними явищами і законами. Арістотель і Галілей, Ньютон і Максвелл, Ейнштейн і Фейнман — визнані генії людства, які зробили величезний внесок у розвиток фізики, і в цьому унікальному посібнику пояснюється, в чому він полягає. Тут порушено широкий спектр тем: механіка, електрика, теорія відносності, квантова електродинаміка. Доступність і оригінальний науковий рівень викладу гарантує успіх у вивченні однієї з найцікавіших дисциплін, тісно пов’язаної з різноманітними галузями, і передусім з технікою.

Автор сам або в співавторстві з фахівцями з різних галузей знань пише тексти, а потім малює комікси, які за інформативністю не поступаються університетським підручникам. Його книжки цікаві за формою і спираються на солідне наукове підґрунтя, тому стали популярними в усьому світі.

51

Г65 

Гонік, Ларрі. Алгебра / Л. Гонік ; пер. з англ. Н. Стельмах ; худож. Л. Гонік. — Київ : Рідна мова, 2019. — 240 с. : іл. — (Наука в коміксах). 

Нова книжка відомого карикатуриста Ларрі Ґоніка, що вивчав і викладав математику в Гарвардському університеті, — це цікавий курс алгебри, що охоплює основні теми шкільної програми, зокрема лінійні рівняння, многочлени, квадратні рівняння і побудови графіків. 

Автор з притаманним йому гумором розповідає про знаменитих математиків і наводить приклади практичного застосування «цариці наук» у повсякденні. Унікальна здатність Ґоніка подавати складний матеріал весело, цікаво і доступно, та ще й у структурованому вигляді, робить цю книжку чудовим посібником для школярів, а також для всіх, хто прагне й далі розвивати свої математичні здібності.

54

Г65

Гонік, Ларрі. Хімія / Л. Гонік, К. Кріддл ; пер. з англ. С. Попадюк ; худож. Л. Гонік. — Київ : Рідна мова, 2020. — 256 с. : іл. — (Наука в коміксах).

У цій чудовій книжці з кумедними малюнками читач дізнається про історію хімії, ознайомиться з атомною теорією речовини та з найважливішими темами фізичної й органічної хімії, біохімії, хімії навколишнього середовища, електрохімії… Ще ніколи про такі складні поняття не говорили так коротко, доступно й невимушено.

Немає коментарів:

Дописати коментар