Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділю, 11 квітня 2021 р.

Поради успішних людей, які змінили світ.

 Хочете досягти успіху у власній справі? Для цього необхідні вміння аналізувати, бути стратегом і тактиком, приймати рішення, управляти, переконувати і взаємодіяти. Як цього навчитися?

Ця надихаюча добірка книжок про те, як сьогодні можна використати досвід знаних бізнесменів, відомих брендів та успішних в минулому країн. Адже є універсальні правила і алгоритми актуальні всюди і в усі часи. Знання і вміння допоможуть наважитися на зміни, реалізувати власну ідею, отримати безцінний досвід і створити власну історію успіху.

З чого почати? Прочитати книжку.

94(100)

Д46

Діленшнайдер, Роберт. Рішення. Практичні поради від 23 людей, які змінили світ / Р. Діленшнайдер ; передм. С. Форбса ; післямова К. Шваба ; з англ. пер. О. Бершадська. — Київ : BookChef, 2020. — 320 с. 

Щодня ми вирішуємо десятки питань, і кожен наш крок так чи інакше впливає на подальше життя. У своїй книжці спеціаліст з комунікацій Роберт Діленшнайдер аналізує механізм доходження рішень видатними історичними постатями — і пояснює, чого нас може навчити їхній досвід. Які наміри наштовхнули Йоганна Ґутенберґа до винаходу друкарського верстата? Чому Пабло Пікассо створив геніальну «Ґенріку», а Гаррі Трумен зважився на застосування атомної бомби? 

Автор зізнається, що написання книжки значно посилило його особисті здібності доходити рішень, і впевнений, що ця робота допоможе вийти на новий рівень і читачам.

334(477)

В62

Водотика, Тетяна. Історії успіху: видатні українські бізнесмени ХІХ ст. / Т. Водотика ; худож.-оформ. Г. Проніна. — Харків : Фоліо, 2020. — 235 с. : іл. — (Справжня історія).

Ця книжка про історії людей, вдача та праця яких надихають і сьогодні. Маючи різні освіту й походження, багато хто з них пішов наперекір долі. Вони були з різних куточків України: Харкова, Херсона, Києва, Одеси, Катеринослава, Єлисаветграда — заробити можна було всюди, а на історіях побудови бізнес-імперій можна й сьогодні навчатися у таких підприємців ХІХ ст., як Ізраїль Бродський, брати Роберт і Томас Ельворті, Стефан Кульженко, Олексій Алчевський.

336(477)

В75

Ворона, Тімур. Дмитро Дубілет. Бізнес на здоровому глузді: 50 ідей, як домогтися свого / Т. Ворона ; пер. І. Демчук. — Київ : BookChef, 2020. — 256 с.

Дмитро Дубілет — один із найбільш медійних, позитивних та ефективних підприємців країни. Здається, що все, за що він береться, йому вдається: і бізнес-проєкти, і проєкти для держави.

У 20 років він продав перший бізнес з оцінкою в $100 тис. У 28 став IT-директором «ПриватБанку». Разом із партнерами заснував monobank, який привернув 1,6 млн клієнтів за два роки. Планував запустити мобільний банк Koto у Великобританії, але став міністром і пішов із бізнесу.

У книжці буде 10 розділів, заснованих на особистому досвіді Дмитра, про практичні речі і про те, що надихає: про розробку бізнес-ідей, побудову команди, маркетинг, продажі, а також 50 ідей, як втілити принципи Дмитра і домогтися свого.

339

Д82

Думайн, Браян. Безономіка. Як Amazon змінює життя / Б. Думайн ; з англ. пер. Г. Литвиненко. — Київ : BookChef, 2020. — 368 с.

В 21 століття усі бізнесмени загалом і власники супермаркетів зокрема хочуть знати, в чому секрет Amazon. Конкуренти або імітують Amazon, або намагаються перевершити. Як засновник Amazon став найбагатшою людиною планети? Як йому вдалося побудувати настільки успішний бізнес? «Безономіка» – спроба поглянути на бізнес-модель Amazon відверто і неупереджено, аби зрозуміти, як ця платформа впливає на життя кожної людини на землі.

94(3)

Д42

Джонсон, Боріс. Омріяний Рим / Б. Джонсон ; пер. з англ. Б. Превіра. — Харків : Віват, 2020. — 256 с. — (Історія та політика).

Від часів падіння Римської імперії визначні європейські політики, як-от Карл Великий і Наполеон, намагалися відтворити її багатовікові надбання й досвід управління. Та жодній державі-спадкоємиці це не вдалося. Боріс Джонсон розкриває секрети успіху Римської імперії, намагаючись винести певну науку для сучасної політики, зокрема для Європейського Союзу.

Мрію про Рим плекають як можливість досягти злагоди, процвітання та ефективної взаємодії народів, які могли б на тлі різних пріоритетів і політичних мотивів віднайти ідею спільності та мирного співіснування. Ця майстерно написана книжка переконає читача, що окремі політичні ідеї давніх римлян досі живуть у колективному несвідомому та за свіжого їх інтерпретування нині можуть бути напрочуд актуальними.

94(4)

А42

Аксельрод, Алан. Вінстон Черчилль, GEO: 25 уроків лідерства для бізнесу / А. Аксельрод ; пер. з англ. Є. Мірошниченка. — Київ : BookChef, 2020. — 304 с.

Вінстон Черчилль — найзнаніший британець в історії, державний і політичний діяч, прем’єр-міністр Великої Британії впродовж 1940–1945 і 1951–1955 років, військовий, лауреат Нобелівської премії з літератури. У книжці «Вінстон Черчилль, СЕО» сформульовані 25 уроків лідерства Вінстона Черчилля, які дали йому змогу стати славетним стратегом, тактиком, політиком, оратором, менеджером. Кожен урок доповнюють коментарі, що дають змогу застосувати ці правила в нинішніх умовах.

336

М52

Мероник, Андрій. Золотий грааль криптовалютного трейдингу: нотатки фахівця про те, як можна прогнозувати зміну цін на криптовалюти і заробляти (або ні) на цьому гроші / А. Мероник. — Чернівці : Книги-ХХІ, 2020. — 176 с.

Ця книжка в легкому, а місцями навіть у гумористичному форматі розповість про всі цікаві моменти, які вдалося зафіксувати авторові за три роки щоденної праці над розробкою торгових алгоритмів, вивченням трейдингу та проведенням експериментів. Ви отримаєте відповіді на запитання: Хто і як маніпулює цінами на криптовалютних біржах? Із чого точно не варто починати трейдерові? Де неточні прогнози завжди дають прибуток? Скільки можна заробляти на трейдингу? Чому ціна Bitcoin так часто змінюється? Що необхідно робити, коли ціна стрімко зростає? Для чого трейдери малюють на графіках горнятка і як це їм допомагає? Книжка дасть змогу дізнатися більше про трейдинг і криптовалюти: як вони працюють, яка з них користь і для чого їх придумали.

Немає коментарів:

Дописати коментар