Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділя, 7 липня 2024 р.

День Військово-Морських Сил Збройних Сил України

День Військово-Морських Сил Збройних Сил та День працівників морського і річкового флоту щорічно відзначають у першу неділю липня - згідно з указами Президента 2015 року.

На початку липня в Україні традиційно відзначають День Військово-Морських Сил України, а також День працівників морського та річкового флоту України. Це професійне свято тих, хто цілодобово обороняє морські рубежі України та знищує загарбників на півдні нашої країни, щоденно виконує бойові завдання на суходолі, у повітрі та на морі, наближаючи нашу Перемогу, забезпечує боєготовність кораблів, а також цивільних робітників і службовців флотських установ і підприємств. Про історію цієї дати та як гарно привітати всіх причетних, теплі побажання та яскраві листівки - у нашій добірці.

Цікаво, що саме з липнем пов'язані значущі дати в історії українського військового флоту:

    5 липня 1918 року - оприлюднено закон про уніформу для українського флоту;

    18 липня 1918-го - ухвалено закон про Військово-морський прапор України та створено постійно діюче з'єднання Військово-морського Флоту Української держави - бригаду тральщиків;

    21 липня 1992 року - сторожовий корабель СКР-112 підняв український прапор і перейшов під юрисдикцію України;

    30 липня 1996 року - відбулися перші оперативно-тактичні навчання ВМС України під прапором Верховного Головнокомандувача ЗСУ "Море-96".

І одна з найяскравіших і найдавніших подій - у червні-липні 907 року відбувся морський похід київського князя Олега, який здобув блискучу перемогу під Константинополем.

Вітаємо з Днем Військово-морських сил! Нехай кожен морський похід буде успішним, а хвилі морів будуть завжди сприятливими. Ваша відданість справі і любов до Батьківщини гідні найвищої поваги. Дякую за Вашу службу і захист нашої країни!


 

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар