Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 23 березня 2021 р.

В очікуванні «дива».

           Народження дитини – звичайне диво, якого чекають. Щойно жінка повідомляє, що вагітна, довкола одразу з’являються чимало охочих дати поради. Усі впевнені, що найкраще знають, що їсти, скільки спати та головне — чого не можна робити під час вагітності. І часто це наражає майбутніх батьків на шквал народних забобонів, упереджень та звернень до недоказової медицини.

В добірці книжок, які ми пропонуємо, ви знайдете найкращі світові бестселери практикуючих лікарів про вагітність, пологи та перші місяці і роки життя родини, яка стала більшою. А також про нові репродуктивні технології.

612

В38

Вестре, Катаріна. Життя до народження. Біологічна містерія / К. Вестре ; з норвез. пер. А. Колодніцька ; з іл. Л. Вестре. — Київ : BookChef, 2019. — 192 с. : іл.

 У книжці «Життя до народження» норвезький біохімік Катаріна Вестре розповідає про поетапний розвиток плоду в утробі матері — в який момент визначається стать майбутньої дитини, який з усіх органів починає формуватися раніше всього і чому перші дві пари нирок не придатні для життя.

 

 

618

Б43

Бєлоконь, Ольга. Я вагітна. Що далі? / О. Бєлоконь ; пер. В. Коваленко. — Київ : BookChef, 2020. — 352 с. — (Доктор Блогер).

Ольга Білоконь - практикуючий лікар акушер-гінеколог, закохана в свою професію і чітко дотримується принципів доказової медицини. Всього за 2 роки Ользі вдалося зібрати величезну аудиторію читачів-жінок, які, живучі в умовах пострадянської медицини, губляться серед точок зору лікарів, знаходяться в розгубленості від порад подруг, інформації в інтернеті і власних домислів. То як все-таки правильно? Чому походи в жіночу консультацію стають справжніми тортурами для вагітної жінки? Скільки лікарських препаратів отримує середньостатистична вагітна? Що таке препарати з недоведеною ефективністю і який максимум обстежень повинна пройти кожна жінка, котра очікує дитину? Як не попастися на неіснуючі діагнози і триповерхові схеми їх лікування? Ця книга стане вам опорою і помічницею, вбереже від зайвих втручань, подарує безцінні знання про норми вагітності, розповість про всі проблеми, з якими можна зіткнутися, і про сучасні, достовірні методи лікування і діагностики.

618

К53

Книга про здорову вагітність / В. Сірс, М. Сірс, Л. Голт, Б. Дж. Снелл ; пер. з англ. А. Климовська. — Харків : Віват, 2020. — 512 с. — (Світовий бестселер).

Мета пропонованої книжки — розказати вам усе про те, що відбувається з організмом майбутньої матері. Однак найважливіше її завдання — викликати в жінки усмішку, розвіяти всі страхи та зробити ці дев’ять надзвичайних місяців максимально комфортними. У «Книзі про здорову вагітність» автори зібрали найсвіжішу та найавторитетнішу інформацію, завдяки якій ви насолоджуватиметеся вагітністю й народите здорову дитину. З цієї книжки дбайливі батьки завчасно дізнаються про одинадцять правил планування вагітності, перші симптоми й гормональні зміни, найкращі харчові продукти для майбутніх мам, вітамінні добавки, корисні фізичні вправи та спеціально розроблені комплекси тренувань, режим сну, формування дитячих здібностей ще в утробі, а також отримають лайфхаки щодо блокування стресу й нервових сплесків. Консультації у форматі «місяць за місяцем», у яких описано все, що чекає на жінку під час виношування дитини, допоможуть ретельно підготуватися до майбутніх здорових пологів. Вагітність — одна з найзнаменніших подій у житті жінки, тому ця книжка може стати однією з найважливіших, які ви будь-коли читали.

618

Б51

Бернард, Андреас. Робити дітей : нові репродуктивні технології та структура сім'ї : донори сперми, сурогатні матері, штучне запліднення / А. Бернард ; пер. з нім. О. Григоренко. — Чернівці : Книги-ХХІ, 2019. — 448 с.

Спокійно, з мікроскопічною точністю та невсипущим скепсисом автор досліджує, як сучасні західні суспільства зрощують нові репродуктивні технології з концептом бюргерської сім’ї, що постав одночасно з ембріологією: після 1770 року. Книжка «Робити дітей» тому така виняткова, що поєднує історію біологічного знання про зачаття з історією сучасної сім’ї та почуттів на межі XVII–ХІХ століть. Місця репродуктивних дій зображуються лише з перспективи подвійної історичності: клініки, банки сперми, веб-сайти, агентства сурогатних матерів. Андреас Бернард побував усюди, де за допомогою технологій постає сім’я. Він розмовляв з людьми, відвідував лабораторії, читав статистику Його відкриття – це не розпад усіх цінностей, а оживлення в сучасності бюргерської моделі батько-мати-дитина, яка з’явилася на зламі ХVIII–XIX століть і сьогодні згасає у бездітному суспільстві.

618

М74

Мока, Ліза. Пологи просто : вагітність, пологи, перші місяці життя малюка - про найважливіше в житті жінки / Л. Мока ; пер. Ж. Волкова. — Київ : BookChef, 2020. — 272 с.

Ліза Мока — популярна інста-блоґер, яку читають понад 600 тисяч мам і тат, мама п’ятьох дітей, — у цій книзі розповідає про найголовнішу подію в житті будь-якої жінки — появу на світ малюка. Усі найпередовіші знання про пологи — просто, з гумором і спиранням на досвід автора. Перші ознаки вагітності, труднощі й радощі вашого нового стану, підготовка до пологів, народження малюка і перші місяці життя сім’ї, яка збільшилася, — тут ви знайдете відповіді на всі питання. Ця книга для тих, хто чекає на пологи і мріє перетворити перший день народження малюка на свято.

618

Б48

Березовська, Олена. 9 місяців щастя : посібник на щодень для вагітних / О. Березовська ; пер. Т. Клюкіна. — Київ : BookChef, 2018. — 576 с.

Життя, що зародилося, — це диво, яке потрібно старанно оберігати, проте у стресовому стані зробити це неможливо. Ця книжка написана для того, щоб жінки позбулися переживань, страхів, хвилювань і спокійно перенесли вагітність, не перевантажуючи свій організм непотрібними ліками, адже вагітність — це не хвороба. У книжці розвінчуються популярні міфи про безпліддя, «приховані» інфекції, віруси, резус-конфлікти, подано відповіді на усі запитання, що стосуються протікання вагітності і її ускладнення. Очікувати малюка варто з легким серцем. І нехай цей непростий шлях завершиться появою в домі здорової і щасливої дитини!


    618

    М91

Муркофф, Гейді. Що очікувати під час вагітності / Г. Муркофф, Ш. Мейзел ; пер. з англ. А. Дубенко. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 622 с. — Перекладено з 5-го оновленого і переробленого видання.

Усе, що необхідно знати матусям і татусям у період вагітності та після нього! Автор подає найбільш точну й сучасну інформацію, ділиться розумними й практичними медичними порадами, дає вичерпні відповіді на всі важливі запитання: як визначити вагітність, що робити в перші тижні вагітності, чи необхідно змінювати свій стиль життя, як правильно харчуватися й займатися спортом, як обрати безпечні ліки від того чи того захворювання, чого очікувати від пологів і як до них готуватися тощо.

618

С40

Сірз, Вільям. Ваша вагітність: практичний порадник від зачаття до народження / В. Сірз, М. Сірз ; пер. з англ. Є. Сагайдака. — Київ : КМ-Букс, 2019. — 512 с. : іл.

Ви мрієте про народження маляти, тож маєте знати, що вагітність є непростим і дуже важливим періодом у житті усієї вашої родини. Вам доведеться відмовлятися від багатьох звичних для вас справ і речей, стикатися з проблемами, що потребуватимуть негайного розв'язання, ухвалювати непрості рішення. Прожити цей період довжиною у дев'ять місяців вам допоможуть авторитетні фахівці в галузі педіатрії Вільям і Марта Сірзи: вони професійно висвітлять безліч актуальних питань і тим самим допоможуть знайти відповіді на запитання. які вас турбуватимуть, розвіяти різні страхи і сумніви, позбутися невпевненості у власних силах та можливостях. ви дізнаєтеся багато цікавого про зміни, що відбуваються з тілом вагітної жінки, її здоров'ям та свідомістю, а також про етапи розвитку дитини в утробі матері.

613

О-76

Остер, Емілі. Шпаргалка для батьків : наук. підхід до виховання - від народження до садка / Е. Остер ; пер. з англ. Н. Валевської. — Київ : Yakaboo Publishing, 2019. — 384 с. — (Бестселер The New York Times).

Озброївшись даними, Остер виявляє, що загальноприйняті знання про батьківство та догляд за дітьми не завжди є правильними. Авторка перевіряє та розвінчує міфи про грудне вигодовування (не панацея), тренування сну (не так вже й погано!), перші слова (діти, які починають рано розмовляти не обов’язково стають геніями) та багато інших. Вона також дає поради батькам про те, як повернутись на роботу, як думати про дисципліну трирічної дитини, як бути у стосунках і бути батьками водночас. Емілі Остер – кваліфікований економіст і мама двох дітей, яка знає секрет, як залишатись щасливими та спокійними батьками у період від народження дитини до того часу, коли вона піде до школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар