Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 20 березня 2021 р.

Як реалізувати проект своєї мрії

 У кожного з нас є мрії, але успіху в їхній реалізації досягають одиниці. Якщо ми не дозволяємо собі мріяти, мрія не здійсниться. Якщо лише мріємо і не докладаємо зусиль, мрія так і залишиться мрією.

Книжки, які ми Вам пропонуємо, допоможуть конструктивно мріяти, знайти ресурси і здійснити найамбітніші плани. Ми вчитимемося на помилках інших людей і використовуватимо перевірені алгоритми і стратегії.

659

Г31

Гел, Єрун Ван. Вірусні ідеї. Як захопити людей своїм проектом / Є. В. Гел ; пер. з англ. А. Хлівного. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 160 с.

Уявіть собі, що ви маєте найліпшу у світі ідею. Таку, що розв’язує реальну проблему. Однак ви просто неспроможні переконати інших утілити її. Ваша мрія мертва! Сконала в самому зародку!

Звучить знайомо? Автор книжки на власному досвіді знає про це і не хоче, щоб ви наступали на ті самі граблі.

Подати ідею так, щоб вона вразила всіх, підготувати найкрутішу презентацію, за яку можна отримати «Оскар» і підвищення на роботі, навчитися наполягати на своєму без скандалів та істерик, писати неймовірні тексти, що переконуватимуть, переконуватимуть і ще раз переконуватимуть вкласти у вашу ідею ресурси.

Єрун ван Гел прочитав безліч книжок: від Карла Ґустава Юнґа до Арістотеля (і навіть кілька поганеньких книжок про продаж у рознос) — і створив власні засоби й техніки. Це ефективніше за нейролінгвістичне програмування.

159.9

Б42

Бекол, Джессіка. Право на помилку : 25 успішних жінок розповідають про те, чого їх навчили власні помилки / Д. Бекол ; пер. з англ. І. Віннічук. — Київ : Книголав, 2018. — 272 с. — (Полиця нон-фікшн).

Ми оточені неймовірними історіями успіху. Друзі та подружки розповідають про «Вона так багато працювала — і у неї вийшло» або «Йому пощастило — і він став мільйонером». Чи справді люди, які досягли вершин і так багато говорять про «цінності навчання на помилках», могли коли-небудь помилятися? Що ж стоїть за цими історіями? Джессіка Бекол провела 25 інтерв’ю для книжки «Право на помилку». Видатні й успішні жінки зізнаються, що саме їхні власні помилки та правильні висновки дозволили їм стати тими, ким вони є зараз. Розповіді про складні рішення, серйозні життєві ситуації, кумедні епізоди, а також безліч практичних порад — усе це допоможе молодим кар’єристкам не боятися робити помилки і йти вперед, а досвідченим — проаналізувати власний шлях і по-новому подивитися на всі свої перемоги та поразки.

159.9

Ш48

Шер, Барбара. Мрії здійснюються! : як перетворити життя на казку / Б. Шер ; пер. з англ. С. Новікової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 288 с.

Хто сказав, що мріяти — шкідливо? Навпаки! Шкідливо не втілювати мрії в життя. Давно хотіли змінити набридлу роботу? Чи розкрити в собі нові таланти? Досить чекати на ідеальний момент - час перетворювати життя на казку вже зараз. І для цього потрібно тільки наше безмежне бажання! Мудрі уроки з цієї книжки відкриють рецепт особистого щастя. А ще зможуть пояснити, як використовувати вроджені здібності, долати бар'єри на шляху до мрії, займатися улюбленою справою протягом усього життя, чому не кожна робота нам підходить, як захоплення дитинства впливають на щасливу дорослість.

159.9

Ш33

Шварц, Девід Дж. Мистецтво досягати бажаного / Д. Дж. Шварц ; пер. з англ. В. Пунька. — Харків : Віват, 2020. — 272 с. — (Саморозвиток).

Краще розуміння власної мотивації дає можливість визначити, як спроектувати життя так, щоб воно стало приємнішим і довершеним. Хай то спорт, бізнес, політика, акторство, письменництво, освіта тощо — підґрунтям успіху в будь-якій справі є стимул досягати бажаного. Провідний експерт і професор з питань мотивації Девід Шварц розповідає, як заробити більше грошей, мати значний вплив і стати щасливішим, позитивно сприймаючи життя та творчо його плануючи. Автор розкрив у цій книжці власну формулу успіху, тож методи, якими він поділився, обов’язково допоможуть більше продавати, краще керувати, підвищити прибуток і — найголовніше — віднайти щастя.

159.9

В54

Вітале, Джо. Ключ. : Як мати все, що забажаєш / Дж. Вітале ; пер. з англ. М. Кравцової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 238 с.

Придивіться уважно. Бачите цей замок? Він тримає вас там, де ви не хочете бути. Бажаєте отримати ключ? Позбавитися внутрішніх обмежень і відчинити двері у світ можливостей та перспектив? Джо Вітале власним прикладом доводить, що ми здатні кардинально змінити свою долю та досягти більшого. Зараз він президент міжнародної компанії, першокласний менеджер, цілитель та автор усесвітньо відомих мотиваційних бестселерів. Та майже двадцять років тому йому не вистачало грошей навіть на їжу. Доки одного дня чоловік не зробив вражаюче відкриття. Яким тепер ділиться з кожним, хто втомився від власної духовної в’язниці та прагне суттєвих змін.

159.9

В26

Вайдел, Леррі. Серійний переможець. П'ять дій для створення вашого циклу успіху / Л. Вайдел ; пер. з англ. Н. Палій. — Київ : Книголав, 2018. — 256 с. — (Полиця нон-фікшн).

Як знайти енергію і час для нових ідей? Чому одним з нас вдається приваблювати успіх, а іншим – ні? Що є запорукою досягнення надмети? Відомий фінансовий консультант Леррі Вайдел дає відповіді на ці запитання, використовуючи досвіди мільйонерів, спортсменів і супер-бізнесменів. Мета автора «запустити революцію дії, розкрити потенціал цілої армії людей, що готові мчати вперед до великих, видатних речей, які вони справді хочуть робити – і які їм судилося зробити». Леррі Вайдел визначає цикл з п’ятьох кроків, до яких вдаються серійні переможці, щоб здобути бажане: ухвалення рішення, перевиконування, коригування, доведення справи до кінця, постійне вдосконалення. Ці, на перший погляд, прості прийоми вибиваються з уявлення більшості людей про концепцію успіху. Замість фантастичної суперсили персонажі Леррі Вайдел вирізняються наполегливістю й кропіткою працею, рішучістю й невтомною роботою над собою. Автор запевняє: якщо регулярно застосовувати наведені вище концепти у веденні бізнесу й повсякденному житті, можна досягти серійності у своїх перемогах.

94(5)

П27

Перес, Шимон. Дрібних мрій не буває. Про сміливість, уяву та становлення сучасного Ізраїлю / Ш. Перес ; пер. з англ. Н. Мочалової. — Київ : BookChef, 2020. — 272 с. : фот.

Дрібних мрій не буває! Це історія про становлення справжнього лідера. Вона навчає сміливості й готовності ухвалювати складні рішення, спираючись на принципи й цінності. Учить не боятись мріяти, створювати і досягати поставлених цілей. Надихає долати труднощі, хай якими нестерпними вони здаватимуться. «Нам потрібне покоління, яке розглядатиме лідерство як благородну справу, визначену не особистими амбіціями, а мораллю — і закликом служити. Нам потрібні лідери, які вірять, що світ можна змінити не вбивством і стріляниною, а творчістю і змаганням... Я сповнений надії, бо вважаю, що це покоління вже на підході, саме в цей момент воно вже ходить Землею» — Шимон Перес, один із лідерів Держави Ізраїль, яка поставала завдяки його зусиллям. Шимон Перес перетворив країну обіцянки на Обіцяний край, діставшись сюди одинадцятилітнім хлопчиком із маленького польського селища. Тут Шимон зростав, працював у кібуці, став лідером ізраїльської молоді, одружився й долучився до розбудови неймовірної країни можливостей і втілення мрій. Шимон Перес легко і з гумором відкриває душу, підсумовуючи свої здобутки і здобутки Ізраїлю в розвитку авіаційної й аерокосмічної сфер, мистецтві перемовин із європейськими й азійськими урядами, спробі подолати тероризм на Близькому Сході й у світі. Зусиллями цієї людини й постала Держава Ізраїль з найліпшою у світі медициною і кількістю стартапів, що перевищує їх число навіть у Кремнієвій долині. І хоч мрії й мають свою ціну, та все одно Перес чимдуж мріяв і вірив у диво. І воно справдилося, бо дрібних мрій не буває.

Підготувала Валентина Павлишин, бібліотекар відділу читального залу

Немає коментарів:

Дописати коментар