Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

понеділок, 22 березня 2021 р.

Як обрати якісну побутову техніку без переплат.

 

15 березня Всесвітній день захисту прав споживачів. Як обрати якісну побутову техніку, без переплат, подбавши про її подальше обслуговування?

Під час zoom-конференції  у рамках батьківського клубу «Щасливі разом» корисною інформацією з учасниками поділилися провідні спеціалісти відділу контролю у сфері торгівлі, робіт і послуг управління захисту споживачів ГУ ДПСС в Тернопільській області Олександр Ящук та Людмила Ворожбит.

Купуйте техніку в перевірених інтернет-магазинах, з хорошою репутацією. Надайте перевагу доставці з післяплатою. Коли ви отримали замовлений товар, обов′язково перевірте його якість у поштовому відділенні, і якщо виявили недоліки, працівник пошти має скласти акт і відправити продавцю, який заплатить за зворотню доставку товару.

— Якщо ви побачили, що товар пошкоджений або неналежної якості вже вдома, про його повернення і заміну треба повідомити продавцю не пізніше 14 днів.

— Навіть придбавши побутову техніку, яка була в ужитку, ви можете безкоштовно відремонтувати її, якщо гарантійний талон правильно оформлений попереднім власником і термін гарантії ще не скінчився. Авторизований сервісний центр може відмовити споживачу у проведенні гарантійного обслуговування, якщо талону немає, або він неправильно заповнений.

— Гарантійний термін служби продовжують на час, який техніка перебувала в ремонті.

— Сертифікат додаткового сервісного обслуговування побутової техніки є платним. Треба уважно читати угоду, щоб не платити двічі за ті послуги, які гарантує виробник. Звернути увагу на те, що написано дрібним шрифтом, зокрема на терміни виконання послуг. Підписання цієї угоди інколи може бути вигідним для споживача, якщо він отримує гарантовану якісну послугу та бонуси в оплаті.

— Якщо у вас виникли претензії до виробника продукції або до продавця, треба оформити їх письмово і разом з оригіналами документів відправити рекомендованим листом, не забувши при цьому вказати власні прізвище і  домашню адресу. Скріншоти відгуків з інтернет-ресурсів не беруть до уваги при розгляді скарг в Управлінні захисту споживачів. Про неподобства ви маєте заявити у термін не пізніше 2 тижнів.

Участь у заході взяла кореспондент Суспільного радіо Ганна Кісіль. Її цікавили найпоширеніші шахрайські схеми на теренах інтернету та алгоритм як розпізнати шахраїв.

Докладніше — у записі за посиланням:

https://youtu.be/dAL5K4vwlUY

Немає коментарів:

Дописати коментар