Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 31 серпня 2023 р.

Мій Крим.

 

«Мій Крим» - знищення народів, забуття та супротив - просвітницький документальний проєкт від команди Суспільного Мовлення. З фіксацією масових злочинів і викрадень ми на порозі усвідомлення втрат, які зазнавали корінні народи, коли в тебе відбирають дім і шанс дізнатись, ким були…

В серпні цього року у Кримському домі було презентовано документальний фільм «Мій Крим», прем’єра якого на Суспільному відбулася до Міжнародного дня корінних народів світу.

Фільм створено командою Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного. На прикладі історій представників киримли, кримчаків і караїмів він демонструє факти вкраденої росіянами в різні роки мультикультурності як складової української ідентичності.

Фільм формує уявлення про те хто такі корінні народи України і відповідає на питання: Чому їх три? Чому їх асоціюють з Кримом? Хто такі кримські татари і чому насправді це «киримли» чи «кримці». Як караїми опинилися в Галичі? Як винищили кримчаків через примусову зміну національності у паспорті?

Разом із героями фільму глядач проходить складний шлях їхніх родин роками забуття та геноциду, відчуває відважний дух спротиву, який допомагає корінним народам відроджувати свою культуру, зберігати традиції та віднаходити своє місце у світі.

Переглянути фільм можна за посиланням:

https://youtu.be/t4Vc3Lro4fw?si=wce20ACthDf365Yv


 

Немає коментарів:

Дописати коментар