Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділю, 24 липня 2022 р.

Міжнародний день турботи про себе.

         24 липня - Міжнародний день турботи про себе. ВООЗ визнала важливість турботи про себе ще в кінці 1970-х років. 2011 року у Великобританії навіть створили Міжнародний фонд турботи про себе (ISF). Це благодійна організація, місія якої в тому, щоб співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами та впроваджувати науково обґрунтовані практики турботи про себе та свій стан. Пропонуємо добірку книжок з фонду читального залу ТОУНБ про турботу, піклування і любов до себе, прочитавши які ви зрозумієте як віднайти баланс енергії та натхнення у сучасному, динамічному світі, залишаючись ввічливим з оточенням та чесним з самим собою.

613

Ш31

Шах, Емі. Ми такі задовбані : перевірений спосіб подолати вигорання й відновити енергію / Е. Шах ; пер. з англ. Т. Олійник. — Київ : Yakaboo Publishing, 2021. — 360 с.

У вас відчуття, ніби життя надто клопітне, дні короткі, а хотілося б понад 24 години в добі? Вам здається, що ви надміру працюєте, і стресу забагато, і чомусь важко позбутися втоми? А лікар каже, що це вікове, що це нормально, мовляв, усі тепер перевантажені клопотами й стресом, таке життя. Більше відпочивайте, менше стресуйте — і все налагодиться. Ви не одні такі. Жінки різного віку страждають від утоми й вигорання, однак виснаження не має стати вашою новою нормою. У цій книжці докторка Емі Шах, спираючись на власний досвід, описує програму, яка допоможе відновити рівень енергії і стати здоровішою. Ключове в цій програмі — увага до енергетичної трійки: складних взаємозв’язків між шлунково-­кишковим трактом, імунною системою і гормонами. Емі Шах обіцяє, що притримуючись її системи й порад, уже за два тижні ви помітите зрушення в ліпший бік. А через три тижні почуватиметеся зовсім іншою людиною. Тож якщо хочете позбутися всюдисущого та обтяжливого відчуття втоми, цей практичний посібник від лікарки-нутриціолога — для вас. Трохи зусиль, велике бажання змінитися й відновитися — і ви повернетеся до нормального життя.

159.9

Б91  

Бурбо, Ліз. П'ять травм і масок, які заважають бути собою : час показати, хто ти є / Л. Бурбо ; пер. з фр. А. Рєпи. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 256 с.

Так страшно... бути собою. Але чому? Хто змусив тебе вдягнути маску, щоб сховати справжнього себе? Ти зробив це, щоб не розчарувати батьків чи свого партнера? Або гра в хованки — це спроба замаскувати глибокі болючі рани? Та втеча від себе — лише тимчасове полегшення. Час зняти маску. Без страху та дискомфорту. Нарешті прийняти та полюбити себе з усіма шрамами та недосконалостями. Ліз Бурбо певна, що «недосконалість» — вигадка і кожен з нас прекрасний та особливий. Головне — стати господарем свого життя. Спробуйте зазирнути вглиб себе, перетворіть щоденні неприємності та дрібні проблеми на можливості стати кращою версією себе, не бійтеся зачепити старі рани, бо саме вони підкажуть шлях до зцілення. Час зробити крок назад... щоб розігнатися і стати собою!

615

С36 

Сілкокс, Кеті. Здорова, щаслива, сексуальна : мудрість аюрведи для сучасної жінки / К. Сілкокс ; пер. з англ. О. Дятел. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 334 с.

Якщо ви нічого не знаєте про аюрведу, але прагнете змінити своє життя — зверніться до Кеті Сілкокс. Кращого експерта не знайти, адже Кеті пройшла власний шлях удосконалення та знає все про труднощі перевтілення, пошук життєвого балансу і зміцнення жіночого здоров’я. Журнал Origin включив її до списку «70 йогів, які змінили світ». Відкиньте стереотипи: аюрведа не змусить вас відмовитися від приємних посиденьок у кав’ярні та інших задоволень. Не змусить харчуватися повітрям та щосекунди повторювати мантри. Аюрведа нагадує стильний аксесуар, без якого не обійтися жодній сучасній жінці, яка прагне бути здоровою, щасливою та сексуальною.

159.9

М50 

Менсон, Марк. Витончене мистецтво забивати на все : Нестандартний підхід до проблем / М. Менсон ; пер. з англ. А. Ящук. — Київ : Наш формат, 2018. — 160 с.

Ми живемо в культурі, зацикленій на занадто оптимістичних очікуваннях. Із самого дитинства нам нав’язують нереалістичні ідеали, яких ми прагнемо досягти попри все: лише найвищі оцінки, досконала зовнішність, надсучасні ґаджети, найкрутіша робота, тільки екзотичні подорожі й не менш яскраві світлини в соцмережах. Постійно женучись за успіхом і щастям, ми намагаємося уникати будь-якого негативу. Однак негативний досвід, як переконує Марк Менсон, надзвичайно цінний: він звільняє нас від міражу щастя.

159.9

Б51  

Берн, Ерік. Ігри, у які грають люди : світовий бестселер із психології стосунків / Е. Берн ; пер. з англ. К. Меньшикової. — Вид. 3-тє. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 256 с.

Доктор Ерік Берн розкриває таємні прийоми, які керують нашим життям. Усі ми, не усвідомлюючи цього, постійно граємо в ігри – подружні та сексуальні, серйозні ігри з керівниками та суперницькі ігри з друзями, в ігри, що визначають статус та сімейні сутички. Ерік Берн детально описує понад 120 ігор, у які ми граємо самі та у які нас залучають навколишні. А також дає поради для тих, хто хоче навчитись протистояти прийомам ігор, у які вас намагаються втягнути. Він допомагає проаналізувати нюанси поведінки, позбавитись стереотипів у спілкуванні й дає розуміння сутності людських вчинків. Книжка, що вийшла майже 40 років тому, і досі є популярною та актуальною!

Немає коментарів:

Дописати коментар